CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Nyheder - Anmeldelser - Artikler - Arkiv - Forside
  Søg

Ekstra credits
Originaltitel:
Bobby

Produktionsland:
USA

Produktionsår:
2006

Manuskript:
Emilio Estevez

Producere:
Edward Bass
Michel Litvak
Holly Wiersma

Fotograf:
Michael Barrett

Klipper:
Richard Chew

Komponist:
Mark Isham

Censur:
Tilladt for alle over 11 år

Distributør:
Scanbox

Din mening
Har du set filmen? Hvad synes du om den?

Brugernes dom
(28 stemmer)

Læs også...
Nyheder:
08-11-05:
Estevez spørger far om hjælp
28-10-05:
Unge stjerner med i Estevez’ Bobby
06-09-05:
Elijah Wood med i Bobby Kennedy-film
 
Anmeldelser:
20-02-07:
A Prairie Home Companion
05-03-02:
Dommedag nu
21-06-00:
Kliken fra St. Elmo
 


DVD-specifikationer
Billedformat:
16:9, 2.35-1

Lyd:
DTS, Dolby Digital 5.1

Ekstra materiale:
Bag kameraet
Bobby

Anmeldt af:Kasper Christoffer Larsen
Genre:Drama
Varighed:112 minutter
Instruktør:Emilio Estevez
 
Anmeldelsesdato:20-06-2007
Medvirkende:Som:
Harry BelafonteNelson
Joy BryantPatricia
Nick CannonDwayne
Emilio EstevezTim Fallon
Laurence FishburneEdward Robinson
Brian GeraghtyCooper
Se komplet creditliste her

Da den amerikanske drøm blev mareridt
 
Emilio Estevez’ ensemble-drama om timerne op til mordet på senator Robert F. Kennedy er så fyldt til randen med stjerner, at årets Oscarnomineringer kunne bryde sammen. Robert Altman ville nikke anerkendende fra det hinsides, også selvom det aldrig helt bliver mesterværket, man havde håbet på.


Copyright:
Angel/Scanbox
Manuskriptet til Bobby har været i live og hvile siden september 2001. Et hjertebarn undfanget med blod, sved og tårer af Emilio Estevez, Martin Sheens søn, vi bedst kender som skuespiller (Young Guns, The Breakfast Club), men som her markerer andre store ambitioner. Først og fremmest som instruktør og humanist, men også med mod på at hejse et lille politisk flag. For selvom filmen – som titlen afslører – insisterer på at skildre sit historiske materiale personligt og intimt, er det svært ikke også at ane politiske undertoner.

1968 – mere symbol end egentligt årstal og ikke mindre for amerikanerne. Det var en tid med tro, håb og en drøm om en bedre fremtid. Og ikke kun fordi verdenen kunne ses gennem LSD og marihuana, sådan som hippierne fejrede, men også for ham, vi kalder 'the average american'. Gennemsnitsmanden. Den studerende, frisøren, hotelportieren, telefondamen og afrydderen i køkkenet. Og også køkkenchefen, bestyreren, kampagnelederen, manageren og den pensionerede børsmægler på randen af en depression. Det er disse historier, som filmen rammer tidsånden omkring Robert F. Kennedy med. Det er i timerne op til det forfærdende mord på The Ambassador Hotel, hvor det hele skete, at Bobby bringer os og fortæller historien – ikke så meget om en mand – men om en nations nye håb.


Copyright:
Angel/Scanbox
Drømme kan også briste. Det ved amerikaneren bedre end nogen i 1968. For fem år siden var det broderen John F. Kennedy, og bare nogle måneder forinden var det Martin Luther King, der lige så brutalt og meningsløst blev revet bort fra jordens overflade. Og også derfor var Bobby et nyt håb. For igen fandtes en mand, der formåede at samle amerikanere på tværs af race, alder og sociale klasse. Drømmen om en bedre fremtid fik hjertemassage. Kennedy var præsten for folkesjælen og læge for den nationale ære, der ikke mindst var såret af krigen i Vietnam. En personificering af et nyt håb, foreslår Emilio Estevez.

Hans film Bobby har både Hollywoodstjerner og politisk råmateriale nok til århundredets filmbrag – men den sætter aldrig rigtig ild til lunten. Måske vil der være klumper i halsen og duggede øjne hos en sidemand tæt på dig i biografen, men den monumentale opsætning undlader ikke at skuffe. Måske er det også ensemblefilmenes gamle svaghed, at de bliver til film kun med bipersoner, fordi hovedpersonen skal udgøres af tematikken? Estevez har i hvert fald svært ved at opnå dybde i sit galleri, fordi de små fortællinger skal afrundes hurtigt, og han vipper som regel på kanten til den sentimentale løsning. Redningsplanken er et hold af så blændende skuespillere (ikke mindst lyser den relativt ukendte Freddy Rodríguez stærkt op), at man accepterer de fleste genveje. Og Estevez har også et budskab, der vil så meget godt, at det er svært at være overhørig. Men har den også styrken til at blive husket? Måske lidt for nem at afvise for dem, der vil insistere på at se den som en naiv og politisk (korrekt) erklæring fra det demokrat-venlige Hollywood. Udenfor politisk observans sidder man tilbage med en stor lille film, der om nogen havde potentialet til at vokse sig til mesterværk og svane, men som alligevel nøjes med at være charmerende (fort)ælling om den dag, den amerikanske drøm – igen – blev til mareridt.

Filmen har premiere den 25. december 2006 i København, Odense, Århus og Aalborg.
 
DVD-vurdering
Et enkelt indslag om arbjedet med filmen er lige i underkanten selv om det er både lødigt og grundigt.

Ekstra materiale:




Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Seneste kommentarer: (11 i alt - Læs alle)
 
ForfatterIndlæg
Canada Goose Men
13-7-2018 07:10
Normally I don't read article on blogs, but I would like to say that this write-up very forced me to try and do so! Your writing style has been surprised me. Thanks, very nice article.
Canada Goose Men http://www.canadagoosesale.net/canada-goose-men-c3.html

Nike Lebron 12 Low
2-7-2018 21:57
whoah this blog is excellent i love reading your posts. Keep up the good work! You know, lots of people are searching around for this info, you can aid them greatly.
Nike Lebron 12 Low http://www.nikeoutlet-storeonlineshopping.com/nike-lebron-12-low-c17_70.html

Fitflops Sale Clearance Uk
29-5-2018 03:55
There is perceptibly a lot to know about this. I think you made some good points in features also.
Fitflops Sale Clearance Uk http://www.fitflopssaleclearanceuk.name

Parajumpers Online Shop
25-4-2018 14:01
Nearly all of what you say is astonishingly accurate and it makes me ponder why I hadn't looked at this in this light previously. This particular piece really did turn the light on for me as far as this issue goes. However at this time there is one position I am not necessarily too comfortable with and whilst I make an effort to reconcile that with the main idea of the issue, let me see exactly what all the rest of the readers have to say.Very well done.
Parajumpers Online Shop http://www.parajumpersonlineshop.com

Yeezy Boost 350
2-4-2018 05:12
Good write-up, I am normal visitor of onewebsite, maintain up the excellent operate, and It's going to be a regular visitor for a long time.
Yeezy Boost 350 http://www.adidas-yeezyboost350.com


 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Senest anmeldt
Sicario 2: Soldado19/7
Mamma Mia! Here We Go Again19/7
Landet af glas19/7
Skyscraper12/7
Under træet5/7
Ant-Man and the Wasp4/7
Du er den28/6
Hereditary28/6
Far til fire i solen28/6
Huset ved havet28/6
Flere bio-anmeldelser
 
The Shape of Water16/7
Game Night13/7
Molly's Game6/7
Black Panther2/7
Den skjulte tråd29/6
Coco22/6
De originale21/6
Darkest Hour14/6
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
Hvilken af følgende titler er ikke instrueret af Alfred Hitchcock?
 
Test din filmviden her



© CinemaZone.dk I/S 2000-2018 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sg p Google