CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Nyheder - Anmeldelser - Artikler - Arkiv - Forside
  Søg

Ekstra credits
Originaltitel:
Far til fire - i stor stil

Produktionsland:
Danmark

Produktionsår:
2006

Manuskript:


Producere:
Henrik Møller-Sørensen

Fotograf:
Bo Tengberg

Klipper:
Andri Steinn
Henrik Thiesen

Komponist:
Martin Brygmann
Jeppe Kaas

Censur:
Tilladt for alle

Distributør:
Scanbox

Din mening
Har du set filmen? Hvad synes du om den?

Brugernes dom
(158 stemmer)

Læs også...
Nyheder:
20-04-06:
Endnu en Far til Fire-film på plakaten
31-10-05:
Far til fire opdaterer succesen
 
Anmeldelser:
28-06-18:
Far til fire i solen
09-02-17:
Far til Fire på toppen
12-02-16:
Far til fire's vilde ferie
13-10-14:
Far til fire - onkel Sofus vender tilbage
05-02-13:
Far til fire - til søs
17-02-12:
Far til fire - tilbage til naturen
12-10-10:
Far til fire - på japansk
03-10-08:
Far til fire - på hjemmebane
05-03-06:
Far til fire - gi'r aldrig op
 


DVD-specifikationer
Billedformat:
16:9, 1.85-1

Lyd:
DTS, Dolby Digital 5.1

Ekstra materiale:
Interviews, fraklip, bag kameraet, trailers
Far til fire - i stor stil

Anmeldt af:Søren Langelund
Genre:Komedie
Varighed:91 minutter
Instruktør:Claus Bjerre
 
Anmeldelsesdato:16-10-2007
Medvirkende:Som:
Niels OlsenFar
Kasper Ruwai Berg KesjeLille-Per
Sidse MickelborgSøs
Søren BregendalPeter
Jakob Wilhjelm PoulsenOle
Kathrine Bremerskov KaysenMie
Se komplet creditliste her

Sammentømret solskinsfamilie
 
Når filmoplevelsen er mest vellykket, lægger den låg på den uden for biografens helle virkelige verden, og fodrer publikummet med vedvarende indtryk, som måske kan blive hængende i bevidstheden, når lyset tændes i salen og fiktionens eskapistiske fristed ophører med at eksisterer. En sådan oplevelse er den nye Far til fire-film, som på trods af sin simple, harmløse udformning, vil få solen til at skinne en smule for selv den mest gråvejrsplagede vinterpessimist. Den succesrige formel fra Far til fire - gi'r aldrig op synes endnu skarpere, og de fleste af den første films børnesygdomme er nu blevet kureret.


Copyright:
Angel/Scanbox
Morten Korch-eventyrligt
Det er sommerferie for den ærkedanske familie, og turen skal gå til solskinsøen Bornholm. Men Lille Per når aldrig at nynne "Du er min dejligste ferieø", for på motorvejen kører Far efter overtalelse fra ungerne på bagsædet i stedet mod Fyn. Den distræte, men herlige Onkel Anders har nemlig i bedste Morten Korch-stil arvet et fynsk renæssanceslot, som han skal dyste mod den griske familie Grisenfeldt (udtales ikke 'Grissenfeldt!') for at kunne beholde. "Her i familien står vi sammen", siger Per resolut, hvorefter den svære udfordring påtages, og dysten mellem familierne kan begynde. Hvem der vinder slottet viser sig dog at have betydning for andre end blot de to familier. Måske det har noget at gøre med rygterne om, at det skulle spøge i de mørke korridorer?

Plads til alle
Far til fire blev sandsynligvis mestendels genoplivet ud fra producenters økonomiske motiver, men I stor stil tydeliggører også, at der i lige så høj grad er hjerte og sjæl bag de nye film. Det lykkes instruktør Claus Bjerre at kreere en usynlig sky af charme og overskud, der synes at præge de fleste scener, og også skuespillerne hviler mere i deres roller. Selv Jess Ingerslevs til tider ufrivilligt komiske Onkel Anders er svær ikke at holde af, når han for Gud ved hvilken gang gentager sit morsomme "u-llloovligheder"-prædikat om den mindste underfundighed. Endnu bedre er det også, at Onkel Anders denne gang rent faktisk har en motiveret funktion i historien, hvilket heldigvis er kendetegnet for hele persongalleriet. Selvom der er 14-15 hovedkarakterer med i den nye film, er der kød nok på historien til dem alle, og ingen er proppet ind i handlingen for blot at se pæne ud eller sikre de billige grin.


Copyright:
Angel/Scanbox
Biedermeiersk balance
Kernen i historien er den eventyrlige dyst om slottet, krydret med den mystiske, semi-uhyggelige spøgelseshistorie, men sideløbende er der også motiveret plads til romantiske forviklinger både mellem Søs og Peter, og Far og den snerpede, men omsorgsfulde slotsforvalter Fru Sejersen. Også Lille Per finder sig en sød lille veninde, som naturligvis hedder Pernille. Balancen mellem biedermeiersk familiehygge og kærlighed, action og horror i børnehøjde betrædes særdeles nydeligt, og selvom det for voksne er en smule forudsigeligt og ikke just originalt eller sindsoprivende, vil børnene utvivlsomt få en af årets store biografoplevelser.

Succes i vente
Biografpublikummet tog sidste år særdeles godt imod den første moderne Far til fire-film, men hvis der er nogen retfærdighed til, vil de tage endnu bedre imod Far til fire – i stor stil, som er en endnu mere vellykket familiefilm end sin ellers nydelige forgænger. Glem gavebytteræset og hverdagens trivialiteter, og nyd et filmisk åndehul i juledagene for hele familien. Far til fire er i sandhed tilbage i stor stil.

Filmen har premiere den 25. december 2006 over hele landet.
 
DVD-vurdering
(af -FV)

Et smugkig på den næste film i rækken er langt fra det eneste ekstramateriale på skiven, hvor også en kort tur bag kameraet på ridderdysten i filmen samt et par faktisk helt fine interviews kan findes. Endelig kan der grines i selskab med et par fejloptagelser fra produktionen.

Ekstra materiale:




Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Seneste kommentarer: (19 i alt - Læs alle)
 
ForfatterIndlæg
judi poker online
1-3-2018 12:38
We enjoy, lead to I found just what I used to be looking for Far til fire - i stor stil - CinemaZone.dk - et filmmagasin i bredformat. You’ve concluded my personal a number of day time extended hunt! Lord Thanks a lot man. Possess a nice day. Cya judi poker online https://www.feraripoker.org/

judi poker online
28-2-2018 15:02
fantastic issues entirely, you merely gained a brand new audience. What would Far til fire - i stor stil - CinemaZone.dk - et filmmagasin i bredformat anyone advocate about your distribute that you simply developed a week in the past? Virtually any particular?. judi poker online https://www.feraripoker.org/

Louise.
8-7-2009 17:32
Jeg kan ikke stå for far til 4 film. De er alle så fantastiske. Selvfølgelig kan det godt gå lidt langsomt i filmen en gang i mellen, men jeg syntes nu i får reddet den igen:D.

Jeg tror min ynglings er far til fire - i stor stil : der sker mest og der er hele tiden gang i den. Jeg elsker når nu det bliver lidt uhyggeligt og det ender igen.

I de næste film i forhåbentlig vil lave så gi` den lige lidt mere gas og lav noget som ingen havde regnet med ville ske (for jeg hader at min far sidder og forudsiger hvad han tror der kommer til at ske og så sker det:I . det ødelægger list af filmen) men wath ever:). Jeg elsker jeres film. For min skyld lav en million mere :D.

Den førset film der blev lavet(far til fire - giver aldrig op ) vil jeg give ***** (5 ud af 6)

Den næste far til fire - film der blev laver(far til 4 - i stor )stil vil jeg give ****** (6 ud af 6 )

Nr. 3 far til 4 - film der blev lavet vil jeg give ***** 1/2 (5 og en halv )

Det var hvis det :D


//Louise 13 år :D.

Papfis
15-10-2008 07:31
Jeg er en fyr på 25 med MASSER af film i rygsækken. Jeg lader mig ikke spise af med hvad som helst, men "Far til Fire - I Stor Stil" oser SÅ meget af hygge.

Kan man tage det letsindige plot og det ikke Oscar-værdige skuespil, får man halvanden time hvor familiehygge er i højsædet. Det er en vidunderlig film, som alle burde give en chance.

* * * *
(ud af 6)

lort i cary
24-6-2008 20:54
crap movie...helt sikker crap movie


 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Senest anmeldt
The Predator13/9
The Seagull13/9
Mod solnedgangen13/9
In the Aisles6/9
Den dag på stranden6/9
The Raft5/9
Ordets magt30/8
Mile 2230/8
De Utrolige 230/8
Lykke-Per30/8
Flere bio-anmeldelser
 
Peter Kanin3/9
Avengers: Infinity War31/8
Rampage Out of Control27/8
A Quiet Place24/8
Ready Player One17/8
Pacific Rim Uprising13/8
You Were Never Really Here10/8
Red Sparrow20/7
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
På samme tidspunkt, som Godard var i færd med at skyde À bout de souffle (Breathless) var en amerikansk film med samme titel på vej – hvad blev dennes titel i stedet?
 
Test din filmviden her



© CinemaZone.dk I/S 2000-2018 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sg p Google