CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Nyheder - Anmeldelser - Artikler - Arkiv - Forside
  Søg

Ekstra credits
Originaltitel:
Ocean's Thirteen

Produktionsland:
USA

Produktionsår:
2007

Manuskript:
Brian Koppelman, David Levien

Producere:
George Clooney
Steven Soderbergh
Jerry Weintraub

Fotograf:
Steven Soderbergh

Klipper:
Stephen Mirrione

Komponist:
David Holmes

Censur:
Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år

Distributør:
Warner Home Video

Din mening
Har du set filmen? Hvad synes du om den?

Brugernes dom
(23 stemmer)

Læs også...
Nyheder:
08-12-06:
Don Cheadle som Miles Davis
04-01-06:
Ocean's 13 på vej
05-12-05:
Pitt adopterer Jolies børn
08-04-05:
Soderbergh starter en krig for at få Blanchett
 
Anmeldelser:
15-07-14:
Monumenternes mænd
10-04-08:
Mordet på Jesse James af kujonen Robert Ford
02-11-07:
Mordet på Jesse James af kujonen Robert Ford
16-05-06:
Good Night, and Good Luck.
22-11-05:
Mr. and Mrs. Smith
19-04-05:
Ocean's Twelve
03-11-03:
Confidence
27-08-02:
Ocean's Eleven
 


DVD-specifikationer
Billedformat:
16:9, 2.40-1

Lyd:
Dolby Digital 5.1

Ekstra materiale:
Featuretter, slettede scener
Ocean's Thirteen

Anmeldt af:Frederik Asschenfeldt Vandrup
Genre:Komedie, Krimi
Varighed:117 minutter
Instruktør:Steven Soderbergh
 
Anmeldelsesdato:23-10-2007
Medvirkende:Som:
George ClooneyDanny Ocean
Brad PittRusty Ryan
Matt DamonLinus Caldwell
Ellen BarkinAbigail Sponder
Al PacinoWillie Banks
Andy GarciaTerry Benedict
Se komplet creditliste her

Ocean-bandens store kup
 
Steven Soderbergh har i selskab med sine legekammerater fundet en ualmindelig charmerende og fornøjelig sandkasse at hygge sig i, når han og de andre har fået fri fra skole. Ocean-filmene om bandelederen Danny Ocean og hans evigt voksende familie af gentlemen-forbrydere er behørige pauser fra hovednavnenes anderledes alvorlige daglige arbejdsopgaver, en belejlig undskyldning for at tage til Vegas (eller Europa, som det var i 2’eren) på ferie og samtidig lave en film. At det så for størstedelens vedkommende suverænt er det mest populære og billetsælgende, de overhovedet kommer i nærheden af, må regnes for en bekvem sidegevinst.


Copyright:
Sandrew Metronome
I Ocean's 13 er vi tilbage i Vegas, hvor den gamle mentor Reuben ligger på hospitalet med et hjerteanfald, da hans seneste store investering, samarbejdet med den kyniske Willy Bank om et nyt hotel og casino på The Strip, bliver tvunget til et brutalt ophør af Bank, som ikke længere har brug for Reubens særlige kontakter. Vennerne samles naturligvis og sværger hævn over Bank, men ikke den traditionelle hævn, som Bank er alt for snu og veludrustet til at gennemskue – nej, det skal være noget helt særligt.

De to timer i selskab med Hollywoods slick-elite er på alle måder en lukket fest. Hvis man har været med i de forrige ombæringer, har man nu lært den indforståede dialog, hvor Brad Pitt og George Clooney afbryder hinandens sætninger, de mange navne på tricks og fiduser fra den store svindler-bog og ikke mindst de oprindelige 11, som i Europa blev til 12 og denne gang tilføjes endnu mere friskt blod i den gamle nemesis, Andy Garcias Terry Benedict, som nu ser en fordel i at være på samme side som Ocean, da Willy Banks nye hotel er en trussel for hans domæne i Vegas Downtown. Hvis man ikke har set de første to film, må det være noget nær umuligt at få udbytte af 3’eren.


Copyright:
Sandrew Metronome
Filmen er så indforstået og afslappet, at den i mange henseender egentlig ikke er særlig god, i hvert fald ikke gennemarbejdet og sammenhængende som man normalt ville stille krav til en film om. Men den kan noget andet og på mange måder også langt mere væsentligt. Ocean-serien er en dybt kommercialiseret franchise for Warner Brothers, der alligevel har overskud til at emme af let, ubekymret sommerferiestemning – og det er imponerende i en tid, hvor alle sequels til lette, underholdende blockbusterfilm har det med at fortabe sig i komplicerede, dystre mytologier. Her er intet andet end store smil, lækre jakkesæt og 13 drenge, som hygger sig med at være sig selv med et lille twist.

Og alligevel fungerer det. Kuppet er opfindsomt og stort tænkt, sidehistorierne er en solid blanding af god underholdning og uudviklede idéer – og overraskelserne undervejs, både dem vi får at se og dem vi må gætte os til, er fint og præcist timede. Så velkommen tilbage til Vegas til Oceans bande – og husk nu at holde fokus til næste sommers legetime i sandkassen, så plottet fortsat står stramt og sjovt nok til, at vi ikke gider lede efter de rigelige huller bag facaden.
 
DVD-vurdering
Overskueligt og flashy ekstramateriale, hvor dokumentaren Vegas: An Oppulent Illusion understreger det legende ved turen til Vegas. Et par ekstra scener er velkomne uden at gøre noget ved selve oplevelsen og endelig kommer vi på rundvisning med produceren Jerry Weintraub i en kortere featurette.

Ekstra materiale:




Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Seneste kommentarer: (6 i alt - Læs alle)
 
ForfatterIndlæg
ganga
18-6-2007 19:11
den film er SÅ syg!!
hader brad pitt, den gris
hader george cloony - den flødebolle
hader matt damon - værst af alle, fordi han er så grim og selvglad. nej jeg ved ikke hvem jeg hader mest. pitt den pik eller damon den dæmon

jkcarlo
15-6-2007 01:31
både 11, 12 og 13 er umådelig kedelige. ufatteligt at man får så lidt ud af så mange gode skuespillere.
** (to af seks)

KH
14-6-2007 22:26
Ja, sjældent har jeg kedet mig så meget over en film med ellers så mange gode skuespillere. Den var tæt på at være RØVSYG.

Forstår ikke alle de gode anmeldelser, og de burde have stoppet efter den første.

HeavenZanny
9-6-2007 18:59
Helt klart ikke... nu gentager de sig selv lidt for meget :) Synes nu toeren var ok... bedre end treren, men etteren var helt klart bedst...

Moviegoer
9-6-2007 17:55
Den overgår ikke den første, men den er klart bedre end Oceans 12.

Jeg synes dog ikke, at der er kød nok på konceptet til flere fortsættelser.


 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Senest anmeldt
Hjertelandet20/9
BlacKkKlansman20/9
Bare Juliet20/9
The Predator13/9
The Seagull13/9
Mod solnedgangen13/9
In the Aisles6/9
Den dag på stranden6/9
The Raft5/9
Ordets magt30/8
Flere bio-anmeldelser
 
Peter Kanin3/9
Avengers: Infinity War31/8
Rampage Out of Control27/8
A Quiet Place24/8
Ready Player One17/8
Pacific Rim Uprising13/8
You Were Never Really Here10/8
Red Sparrow20/7
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
Hvem blev oprindeligt tilbudt rollen som Clarice Starling i Ondskabens Øjne?
 
Test din filmviden her



© CinemaZone.dk I/S 2000-2018 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sg p Google