CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Nyheder - Anmeldelser - Artikler - Arkiv - Forside
  Søg

Ekstra credits
Originaltitel:
Planet Terror

Produktionsland:
USA

Produktionsår:
2007

Manuskript:
Robert Rodriguez

Producere:
Elizabeth Avellan
Robert Rodriguez
Erica Steinberg
Quentin Tarantino

Fotograf:
Robert Rodriguez

Klipper:
Robert Rodriguez
Ethan Maniquis

Komponist:
Robert Rodriguez

Censur:
Tilladt for alle over 15 år

Distributør:
SF Film

Din mening
Har du set filmen? Hvad synes du om den?

Brugernes dom
(54 stemmer)

Læs også...
Nyheder:
09-07-07:
Rodriguez og Barbarella
 
Anmeldelser:
28-08-14:
Frank Miller's Sin City - A Dame to Kill For
09-12-10:
Machete
10-11-10:
Predators
23-10-07:
Death Proof
01-11-05:
Sin City
01-09-04:
Kill Bill Volume 2
09-06-04:
Once Upon a Time in Mexico
 


DVD-specifikationer
Billedformat:
2,40:1

Lyd:
DTS, Dolby Digital 5.1, Dolby Surround 2.0

Ekstra materiale:
Disk 1: Kommentarspor, trailers
Disk 2: "10 min. Film school", "The Badass Babes of Planet Terror", "The Guys of Planet Terror", "Casting Rebel", "Sickos, Bullets and Explosions", "The Friend, The Doctor and The Real Estate Agent", Comic Con 2006-indslab med instruktørerne og skuespillerne.
Planet Terror

Anmeldt af:Kenneth McNeil
Genre:Action, Thriller
Varighed:101 minutter
Instruktør:Robert Rodriguez
 
Anmeldelsesdato:14-11-2007
Medvirkende:Som:
Rose McGowanCherry
Freddy RodríguezWray
Josh BrolinDr. William Block
Marley SheltonDr. Dakota Block
Jeff FaheyJ.T.
Michael BiehnSheriff Hague
Se komplet creditliste her

Faster zombies, kill, kill!
 
Blod og bly, afrevne lemmer og udtværede indvolde. Sjældent er så mange kroppe blevet revet i stykker, hoveder sprængt af, mennesker ædt og zombier dræbt. Og endnu sjældnere med et så drilsk glimt i øjet. Ligesom i Tarantinos Grindhouse-halvdel, Death Proof, er også essensen af Robert RodriguezPlanet Terror repræsenteret ved Tarantinos optræden. I Death Proof optrådte Tarantino som cool, tilbagelænet bartender med rå replikker og en bar, hvor 70’er kult og kitsch nærmest drev ned af væggene. I Planet Terror er han en slibrig, sygelig soldat, der gerne vil kneppe gidslet Cherry. Selvom hun kun har ét ben – ”easier access”, som han siger – og selvom hans penis er ved at ætse væk og falde af.


Copyright:
SF Film
Den uforskammede lillebror
Det lyder kun halvt så perverst som det er – og kun en brøkdel så underholdende, som det rent faktisk er at se det. Rodriguez’ film er den uforskammede lillebror til Tarantinos klassens kølige fyr. Eller rettere: Rodriguez’ film ER den voldelige joke, som Tarantinos film kun ville fortælle om. Planet Terror er russisk roulette om en lusebefængt luder, en tæppebombning for at dræbe en myg – skrønen om ham den stygge fyr eller det klamme, netop dræbte dissekerede dyr. Alt det overgearede og overdrevne fra 70’ernes exploitation samlet i én film. De to film, Planet Terror og Death Proof, er yin og yang, hvorfor det også er synd og skam, at deres charmerende sammen- og modspil ikke ydes retfærdighed i de danske biografer, hvor de er delt i to.

Klassisk zombiehistorie
Nuvel. Rodriguez’ fortælling om stripperen Cherry Darling (Rose McGowan), hendes iltre ven Wray (Freddy Rodriguez), ægteparret Dr. Block (en dejlig ækel Josh Brolin), hans hustru Dakota (Marley Shelton) samt en fordækt deling soldater ledet af Løjtnant Muldoon (Bruce Willis) står også ganske stærkt alene. Den er i sig selv mere end blodig, brutal og fuldstændig balstyrisk nok.
En virus er løs og byens borgere får én efter én store, åbne sår. Snart begynder de at kaste sig frådende over hinanden, og det står hurtigt klart, at Cherry, Ray og de øvrige overlevende må stå sammen og tilrane sig modgiftsstoffet. Over for dem står dog ikke blot en frådende horde af iltfattige og blodtørstige zombier, men også en gruppe elitesoldater, der har deres helt egen agenda. En agenda, der bestemt ikke indebærer bare sådan at give det stof, der kan producere en modgift, fra sig.


Copyright:
SF Film
Én lang reference
Derfra er der dømt afskårne lemmer, one-liners og – ikke mindst – sløve kamerature op og ned af nøgne, blodige kvindeben, tæt på og endnu tættere på eksploderede hoveder. Derfra – men også før det. Fra første til sidste minut afvikles Planet Terror i et hæsblæsende tempo med både hoved- og bifigurer, der tortureres og torturerer, dræbes og dræber i ét væk med både kanyler, macheter og jagtgeværer. En glimrende enkeltstående film, men en endnu bedre hyldest til zombiefilm, b-film og exploitation-film.
En soldat (faktisk Tarantino) får et spyd stukket ind i øjet med henvisning til Fulcis Zombi 2, mens klamme Dr. Block deler ikke så få karakteristika med Dr. Bloch fra Stuart Gordons From Beyond. Tilsvarende indforstået og intertekstuelt kækt er inkluderingen af 80’er ikonerne Jeff Fahey og Michael Biehn som hhv. kokken J.T., der bl.a. opdager at hans barbecuesovs bare manglede lidt blod (!), og dennes bror, sherif Hague, der hellere skyder før han snakker.

Død over Fergie
Nogle gange bliver det for indforstået og nogle gange også for selvsmagende. Tarantinos optræden er et højdepunkt, men, idet hans monolog er både for lang og for langhåret, også med til at rejse spørgsmålet: Er Planet Terror lavet til filmgængerne eller til Rodriguez og Tarantino selv?
Det er dog en mindre anke. Enhver film hvori Black Eyed Peas-sangerinden Fergie køres over, slås ned, rives i tusinde stykker og bliver spist får denne anmelders anbefaling. Mere exploitation-pastiche, tak!
 
DVD-vurdering
Som altid er Robert Rodriguez' kommentarspor (på disk 1) en sand fornøjelse – og resten af ekstramaterialet er mindst lige så underholdende. På disk 2 finder man 7 små featuretter. Det lyder måske ikke af meget, men de er absolut must see. Saglige uden at være tørre.

Ekstra materiale:




Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Seneste kommentarer: (13 i alt - Læs alle)
 
ForfatterIndlæg
Morey
3-4-2014 00:07
The hotnesy of your posting shines through

Bobby
30-1-2008 08:39
Fantastisk film! 2007's store biooplevelse! Blod og hjerner! Det er hvad jeg kan lide!

Filmelskeren
26-10-2007 11:58
Prøv nu at læs hvad der bliver skrevet først. Truleigh skriver bare at den er bedre end The Prestige og Red Road. Det er jo ikke en sammenligning, det er en konstatering.
Men du har ret i at de to film ikke kan sammenlignes

Allan K.M.
26-10-2007 11:48
>>> truleigh

Hvordan kan du sammenligne PLANET TERROR med THE PRESTIGE??

truleigh
13-8-2007 16:14
Årets bedste film so far, med flere længder ned til The Prestige og Red Road.


 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Senest anmeldt
Det tredje mord16/8
The Equalizer 216/8
Nancy16/8
The Spy Who Dumped Me16/8
The Meg9/8
Mission: Impossible - Fallout2/8
Hotel Artemis26/7
Sicario 2: Soldado19/7
Mamma Mia! Here We Go Again19/7
Landet af glas19/7
Flere bio-anmeldelser
 
You Were Never Really Here10/8
Red Sparrow20/7
The Florida Project17/7
The Shape of Water16/7
Game Night13/7
Molly's Game6/7
Three Billboards Outside Ebbing, Missouri3/7
Black Panther2/7
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
Hvilken spansk skuespillerinde virkede dragende på både Diego Luna og Gael García Bernal i ...og din mor!?
 
Test din filmviden her



© CinemaZone.dk I/S 2000-2018 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sg p Google