CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Nyheder - Anmeldelser - Artikler - Arkiv - Forside
  Søg

Ekstra credits
Originaltitel:
Pirates of the Caribbean: At Worlds End

Produktionsland:
USA

Produktionsår:
2007

Manuskript:
Ted Elliott, Terry Rossio

Producere:
Jerry Bruckheimer

Fotograf:
Dariusz Wolski

Klipper:
Stephen E. Rivkin
Craig Wood

Komponist:
Hans Zimmer

Censur:
Tilladt for alle over 11 år

Distributør:
Walt Disney Studios Motion Pictures

Din mening
Har du set filmen? Hvad synes du om den?

Brugernes dom
(184 stemmer)

Læs også...
Nyheder:
23-01-08:
Oscar-nomineringerne 2008
16-01-08:
Bafta-nomineringerne 2008
23-09-05:
Keith Richards dropper piratrolle
19-05-05:
Johnny Depp gentager kultrolle
31-01-05:
Skarsgård med i Pirates 2
17-12-04:
Yun-Fat Chow med piraterne i Caribien?
 
Anmeldelser:
09-10-17:
Pirates of the Caribbean: Salazar's Revenge
22-07-11:
Rango
19-05-11:
Pirates of the Caribbean: I ukendt farvand
21-11-06:
Pirates of the Caribbean: Død mands kiste
04-02-04:
Pirates of the Caribbean
 

Læs også...
I temaet Oscar 2008:
 
No Country for Old Men
Ind i vildmarken
Juno
Oscar-vinderne 2008
Independent Spirits-vinderne 2008
Oscar 2008 - Bedste film?
Oscar 2008 - bedste instruktion?
Soning
There Will Be Blood
Oscar 2008 - bedste mandlige skuespiller?
Oscar 2008 - bedste kvindelige skuespiller?
Oscar 2008 - bedste kvindelige birolle?
Oscar 2008 - bedste mandlige birolle?
Kritikerpriser fra Canada
Filmpriser fra Englands kritikere
PGA og WGA går til Old Men
Bafta Awards 2008 - vinderne
Sweeney Todd
Screen Actors Guild Awards - vinderne!
Joel & Ethan Coen vinder Directors Guild
3:10 to Yuma
Oscar-nomineringerne 2008
Priser fra Online-kritikerne
Producers Guild nomineringerne
Bafta-nomineringerne 2008
Writers Guild nomineringerne
Vinderne af Golden Globes 2008
Flere priser til Coen, PTA og Diablo Cody
Directors Guild nomineringerne
Golden Globe-uddelingen aflyst!
National Film Critics elsker There Will Be Blood
Joel og Ethan vinder og vinder!
Mere hæder til Joel & Ethan Coen
American Gangster
Away From Her
The Bourne Ultimatum
Boston, Chicago og Dallas vælger Coen-brødrene
Kritikerpriser fra Californien
Screen Actors Guild nomineringer 2008
Satellite Awards 2007
Fortryllet
AFI's Top 10 for 2007
Kritikerpriser fra New York og Los Angeles
De nominerede til Golden Globe 2008!
Dykkerklokken og sommerfuglen
National Board of Review vindere 2007
Transformers
Independent Spirit Awards - De nominerede
Elizabeth - The Golden Age
Mordet på Jesse James af kujonen Robert Ford
Michael Clayton
Spurven - La vie en rose
Ratatouille

DVD-specifikationer
Billedformat:
Ukendt

Lyd:
Ukendt

Ekstra materiale:
Ukendt
Pirates of the Caribbean: At Worlds End

Anmeldt af:Søren Langelund
Genre:Action, Komedie
Varighed:150 minutter
Instruktør:Gore Verbinski
 
Anmeldelsesdato:15-11-2007
Medvirkende:Som:
Johnny DeppJack Sparrow
Orlando BloomWill Turner
Keira KnightleyElizabeth Swann
Geoffrey RushBarbossa
Bill NighyDavy Jones
Yun-Fat ChowCaptain Sao Feng
Se komplet creditliste her

Slingrende Jack sikkert i havn
 
Alting – selv enorme biografsucceser – har en ende, og med Ved verdens ende kommer trilogien om de caribiske pirater i havn mere sikkert, end man kunnet have frygtet efter den flotte, men også noget futile forgænger Død mands kiste. Mens den oprindelige Den sorte forbandelse havde et oprigtigt glimt i øjet og med sin forholdsvist simple skattejagthistorie ikke tog munden for fuld, ville efterfølgeren være større, bedre og nærmest mytologisk altfavnende, med det resultat at en god del af den oprindelige charme og originalitet blev byttet ud med oppustet overflade og langtrukken plotforvirring. Imidlertid er de fleste af de huller i det storslåede sejl, som midterfilmen efterlod sig, mulige at lappe, for Ved verdens ende skal man være en mere end almindeligt fordrukken skibsrotte for ikke at blive tilfredsstillende underholdt af.


Copyright:
Buena Vista
Lige efter Flynns hjerte
Selvom de sidste to film i serien reelt har uendeligt meget lidt til fælles med den forrygende etter, må man lade producent Jerry Bruckheimer, instruktør Gore Verbinski og den imponerende stjernebesætning, at det igen er lykkedes dem at sætte kurs mod en så rendyrket og eventyrlig omgang ramasjang, at genrens koryfæ Errol Flynn må vende sig i graven af misundelse over ikke at være med. Narrativt mangler der stadig en egentlig motivation for i sequels at fortsætte rejsen ud på bølgen blå med den berygtede og berusede piratkaptajn Jack Sparrow, men når det nu ikke kan være anderledes, bliver det næppe bedre end i Ved verdens ende, som både er mere fokuseret end sin forgænger og næsten lige så medrivende som Den sorte forbandelse.

Fra klippeskrænten til verdens ende
Historien fortsætter ikke overraskende, hvor Død mands kistes frustrerende cliffhanger-afslutning slap. Efter Jacks bortgang sætter hans gamle besætning sejl for en storstilet redningsaktion med de plagede turtelduer Will Turner og Elizabeth Swann i spidsen, der til lejligheden har allieret sig med den ligeledes genopstandne Kaptajn Barbossa. Kursen er sat mod verdens ende, hvor Jack skal reddes for at forene det legendariske sørøverbroderskab, som kun i fællesskab har en chance for at bekæmpe truslen fra Lord Becketts Ostindiske Kompagni og den hævngerrige, hjerteløse kaptajn på Den Flyvende Hollænder, Davy Jones.


Copyright:
Buena Vista
Sammenhængende helaftensforestilling
Foruden ovenstående består fortællingen af et sandt ocean af handlingstråde, som får spilletiden til at overgå den ellers ikke specielt tidstrimmede forgængers. Heldigvis spildes tiden ikke og det vil glæde mange fans, at Ved verdens ende er så godt som rømmet for decideret ligegyldige og uigennemtænkte scener. Plottet kan ikke se sig helt fri for forhastede mellemregninger og løse ender, men i det store hele er det lykkedes at få det afsluttende brag til at hænge overraskende godt sammen i alt dens storhed – eksempelvis ved hele tiden at så tvivl om, hvem af figurerne man kan stole på og skal sympatisere med.

Træfsikkert krudt i bøssen
Ydermere flyver tiden som bekendt af sted i godt selskab, og dette hjælpes godt på vej af den æstetisk indbydende billedside og de fantastisk overbevisende special effects, som bestemt ikke skyder med løst krudt. Selvom han denne gang har lidt færre deciderede one-liners at støtte sig op ad, balancerer Johnny Depp i hovedrollen stadig fint mellem det pinlige og pragtfulde, mens ikke mindst en både rørende og troværdig Bill Nighy lyser op blandt birollerne som den ellers følelseskolde Davy Jones.
Så selvom der er nogle sømil op til Den sorte forbandelses vid og bid, holder Ved verdens ende således vand som en værdig afslutning på en af filmhistoriens mest indtjenende og uimodståelige (sø)røverhistorier.
 
DVD-vurdering
Ekstramaterialet er ikke anmeldt, da vi ikke har fået stillet kopi til rådighed fra distributøren.

Ekstra materiale:




Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Seneste kommentarer: (56 i alt - Læs alle)
 
ForfatterIndlæg
747
29-7-2008 23:31
God piratfilm der Kaptajn Jack Sparrow!

Hiiep
12-2-2008 17:05
Fuck Johnny Depp er sej i filmen

michaelw
26-12-2007 19:41
Filmen fortsætter hvor 2eren slap og piraterne gør sig klar til det endelige opgør med den onde davy jones.
Historien og plottet i det hele taget hænger utroligt dårligt sammen og man kan ike undgå at småkede sig under de næsten tre timer filmen varer, hele historiene r som helhed ikke gearet til næsten tre timers historiefortæling.

Skuespillet er ikke meget bedre Johnny deep går forvirrede rundt som den fordrukne jack Sparrow og fyre mange steder mange lamme one liners af sig.
Hele filmen emmer i det hele taget af metaltræthed og det smitter tydeligt den enkelte tilskuer.
To stjerner.

Ahah
25-11-2007 18:01
han hedder Walt Disney, jep...

Vedfolner
18-11-2007 00:25
Har lige set filmen på DVD og er dybt skuffet: Sikke dog et makværk af er manuskript; totalt rodet, usammenhængende og uklart. Dialogen er også håbløs med en flok skuespillere der render rundt og slynger mere eller mindre bizarre sætninger ud som ikke giver nogen mening. Det er fint, at man udfordres som seer, men når man mister grebet om, hvorfor personeren agerer som de gør, er løbet sgu kørt. Sidst - men bestemt ikke mindst er der bare INGEN relationer, der fungerer i denne film. Ingen tror på at Orlando og Kiera er forelskede, ingen tror på at Orlando vil redde sin far, og ingen der tror på Sparrow er blot en smule interesseret i Will, Kiera, eller nogen anden af filmens øvrige personer. Hvad pokker er hans mål i denne film?


 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Senest anmeldt
Vinterbrødre7/12
Tilbage til Montauk7/12
Suburbicon7/12
Thelma30/11
Kedi30/11
Lumière!23/11
Mordet i Orientekspressen23/11
The Square23/11
Justice League16/11
Rodin16/11
Flere bio-anmeldelser
 
Abernes planet: Opgøret1/12
Spider-Man: Homecoming27/11
Grusomme mig 320/11
Transformers: The Last Knight13/11
It Comes at Night10/11
The Mummy6/11
Filmen om Kaptajn Underhyler23/10
Baywatch20/10
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
Hvilken amerikansk skuespiller spiller hovedrollen i den film der vandt 'The Golden Swan' ved Copenhagen International Film Festival i 2003?
 
Test din filmviden her



© CinemaZone.dk I/S 2000-2017 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sg p Google