CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Nyheder - Anmeldelser - Artikler - Arkiv - Forside
  Søg

Ekstra credits
Originaltitel:
Transformers

Produktionsland:
USA

Produktionsår:
2007

Manuskript:
Alex Kurtzman, Roberto Orci

Producere:
Ian Bryce
Tom DeSanto

Fotograf:
Mitchell Amundsen

Klipper:
Todd Miller
Tom Muldoon
Paul Rubell
Glen Scantlebury

Komponist:
Steve Jablonsky

Censur:
Tilladt for alle over 11 år

Distributør:
Paramount

Din mening
Har du set filmen? Hvad synes du om den?

Brugernes dom
(82 stemmer)

Læs også...
Nyheder:
28-10-05:
Unge stjerner med i Estevez’ Bobby
15-07-05:
Spielberg & Bay filmatiserer Transformers
19-04-05:
Bay genindspiller The Hitcher
 
Anmeldelser:
13-11-17:
Transformers: The Last Knight
25-11-14:
Transformers: Age of Extinction
12-12-11:
Transformers 3
24-11-09:
Transformers: De faldnes hævn
22-05-08:
Indiana Jones og Krystalkraniets Kongerige
24-01-08:
Disturbia
25-02-04:
Bad Boys 2
20-12-00:
Bad Boys
 

Læs også...
I temaet Oscar 2008:
 
No Country for Old Men
Ind i vildmarken
Juno
Oscar-vinderne 2008
Independent Spirits-vinderne 2008
Oscar 2008 - Bedste film?
Oscar 2008 - bedste instruktion?
Soning
There Will Be Blood
Oscar 2008 - bedste mandlige skuespiller?
Oscar 2008 - bedste kvindelige skuespiller?
Oscar 2008 - bedste kvindelige birolle?
Oscar 2008 - bedste mandlige birolle?
Kritikerpriser fra Canada
Filmpriser fra Englands kritikere
PGA og WGA går til Old Men
Bafta Awards 2008 - vinderne
Sweeney Todd
Screen Actors Guild Awards - vinderne!
Joel & Ethan Coen vinder Directors Guild
3:10 to Yuma
Oscar-nomineringerne 2008
Priser fra Online-kritikerne
Producers Guild nomineringerne
Bafta-nomineringerne 2008
Writers Guild nomineringerne
Vinderne af Golden Globes 2008
Flere priser til Coen, PTA og Diablo Cody
Directors Guild nomineringerne
Golden Globe-uddelingen aflyst!
National Film Critics elsker There Will Be Blood
Joel og Ethan vinder og vinder!
Mere hæder til Joel & Ethan Coen
American Gangster
Away From Her
The Bourne Ultimatum
Boston, Chicago og Dallas vælger Coen-brødrene
Kritikerpriser fra Californien
Screen Actors Guild nomineringer 2008
Satellite Awards 2007
Fortryllet
AFI's Top 10 for 2007
Kritikerpriser fra New York og Los Angeles
De nominerede til Golden Globe 2008!
Dykkerklokken og sommerfuglen
National Board of Review vindere 2007
Independent Spirit Awards - De nominerede
Elizabeth - The Golden Age
Pirates of the Caribbean: At Worlds End
Mordet på Jesse James af kujonen Robert Ford
Michael Clayton
Spurven - La vie en rose
Ratatouille

DVD-specifikationer
Billedformat:
Ukendt

Lyd:
Ukendt

Ekstra materiale:
Ukendt
Transformers

Anmeldt af:Kenneth McNeil
Genre:Action, Sci-Fi
Varighed:138 minutter
Instruktør:Michael Bay
 
Anmeldelsesdato:05-12-2007
Medvirkende:Som:
Shia LaBeoufSam Witwicky
Megan FoxMikaela
Josh DuhamelCaptain Lennox
Rachael TaylorMaggie
Tyrese GibsonUSAF Master Sgt. Epps
Jon VoightKeller
Se komplet creditliste her

En fugl, et fly... en Transformer!
 
Bumblebee! Bonecrusher! Optimus! Megatron! En skyskraber smadres, en bus rives i stykker og få sekunder senere er en hel bydel jævnet med jorden. Og så er det store Transformers-slag endda først lige begyndt. For når robotter fra fremmede planeter kæmper, så slår det gnister. Der skydes med skarpt, affyres missiler, bøjes jern, splintres glas og spildes olie i ét væk i Michael Bays seneste film, der formår at pakke små to timers non-stop action ind i en to og en halv time lang film. Det er The Rock på steroider, Bad Boys med rå robotattitude og dermed instruktørens bedste film i årevis. Et godt bud på sommerens bedste actionblockbuster.


Copyright:
UIP
Decepticons og Autobots
Oplægget er et klassisk dommedagsscenarie: En helikopter på en amerikansk militærbase i Qatar omdanner sig til en 15 meter høj robot og begynder at dræbe løs. Få dage senere angribes de overlevende soldater igen af en ny, stort metallisk dræbermaskine. Snart står det klart, at et angreb er undervejs. Et angreb udefra. Et angreb ikke-menneskeligt. Heldigvis er ikke alle af disse robotter, disse Transformers, ude efter at udrydde menneskeheden og erobre Jorden.
Over for de onde Decepticons står nemlig de frelsende Autobots. Godt hjulpet på vej af den unge outsider Sam (Shia LaBeouf), der opdager Autobotsenes tilstedeværelse ved at købe Bumblebee (i skikkelse af en gul Camaro-ræser), pigen Mikaela (Megan Fox) samt en gruppe snarrådige soldater ledet af kaptajnen Lennox (Josh Duhamel) begynder jagten på den berygtede Allspark: En mystisk kugle fra Transformer-robotternes planet besiddende altødelæggende energi. Kraften til at skabe, men også til at ødelægge planeter. Når de onde Decepticons og deres leder Megatron den først, er alt håb ude.

Med glimt i øjet
Dommedagen om hjørnet. Mennesker og maskiner side om side og en frygteligt masse mytologisk Transformers-vrøvl, der i dén grad afspejler, at det var deres udseende snarere end deres fascinerende fortid, der i 80’ernes gjorde dem til store merchandise-succeser. Decepticons? Autobots? Allspark? Verdens undergang via lastbiler og helikoptere, der på et splitsekund bliver højhushøje robotter? Det er i bedste fald kitsch.
Netop dét har Michael Bay dog forstået perfekt, og frem for at skjule den rådne dialog og et persongalleri skåret i pap og bøjet i neon, fremhæver han det. Med et glimt i øjet – og ikke så få jokes om og referencer til vores kultur. Robotterne menneskeliggøres ved bl.a. i deres kommunikation til menneskene at zappe rundt mellem radiostationer og vælge lydbidder, og på spørgsmålet om, hvordan de lærte om menneskene, konstaterer selveste Optimus Prime tørt: ”The World Wide Web”. Én af filmens bedste – og mest urkomiske scener – optræder lige efter Sam har mødt de fem Autobots, og har bragt dem med hjem til sit hus, hvor han skal finde en vigtig genstand. At se de fem forvoksede robotter vride sig, stå på tæer, dukke sig og med deres enorme metalfødder vælte rundt i blomsterbedene i deres forsøg på at undgå, at Sams nidkære far og nysgerrige hønemor ikke ser dem, er fysisk situationskomik i særklasse. Og et fornuftigt brud med tempoet.


Copyright:
UIP
Stort filmhåndværk
Dem er der flere af – og heldigvis for det. For Transformers er så tætpakket med eksplosioner, skuddueller, nærkampe, råben, skrigen og panisk løben omkring, at man nærmest overvældes. Det er denne kompromisløse nonstop-action, der både er filmens svaghed, fordi alt er overflade og selv disse overflader er dømt til at forgå, og dens styrke.
Primært dog det sidste. For ved at undgå de tunge, melodramatiske anslag fra bl.a. Pearl Harbor og The Island, lykkes det Michael Bay at udnytte sit blik for action og humor, dynamik og konflikt, som han gjorde tilbage med Bad Boys. Det bliver aldrig stor filmkunst, men til gengæld stort filmhåndværk. Én af verdens mest udskældte instruktører får oprejsning. Én af de gamle, store legetøjsserier får et comeback. Dét står klart, da monstrøse Megatron og respektindgydende Optimus Prime kaster sig ud i deres endelige opgør. Et opgør, hvor missilerne flyver om robotørerne, bygninger kollapser i ét væk og lyden af metallisk klang og bang overdøver alt.
 
DVD-vurdering
Ekstramaterialet vurderes ikke, da distributøren ikke har stillet kopi af udgivelsen til rådighed.

Ekstra materiale:




Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Seneste kommentarer: (14 i alt - Læs alle)
 
ForfatterIndlæg
Dane
17-7-2008 22:11
Hej HZanny, gode eksempler du kommer med, helt enig.

Heavenzanny
17-7-2008 15:41
Nej du er ikke den eneste, men på den anden side er der visse film som tåler efterfølgere f.eks. Aliens, Indy, Star Wars m.f. på den anden side giver jeg dig ret i at mange sequels er overflødige... Tomb Raider, Fantastiske Fire, hvor etteren ikke engang var seværdig... m.f. Så du har både ret og ikke ret... I tilfældet Transformers var etteren underholdende men bestemt ikke noget særligt, så man kan kun frygte for en toer... :)

Dane
17-7-2008 15:21
Er jeg den eneste der mener at det nogen gange er det bedste ikke at lave en efterfølger og i stedet lade det blive ved den ene?
Det er en god ting ved nogle film, men ved en film som denne her blir det for meget gentagelse efter gentagelse osv.
Bare min mening.

747
4-7-2008 22:25
747 filmen er fandme sindsyg god til der kommer en nummer 2 og 3.

Brian Rasmussen
12-9-2007 09:51
Rigtig flot film. Man ved jo hvad man går ind til når man vil se denne film.

Slutningen er lidt lam. Men første halvdel er god.

3 eller 4 stjerner.


 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Senest anmeldt
Brad's Status14/12
Stalins død14/12
Star Wars: The Last Jedi13/12
Vinterbrødre7/12
Tilbage til Montauk7/12
Suburbicon7/12
Thelma30/11
Kedi30/11
Lumière!23/11
Mordet i Orientekspressen23/11
Flere bio-anmeldelser
 
Abernes planet: Opgøret1/12
Spider-Man: Homecoming27/11
Grusomme mig 320/11
Transformers: The Last Knight13/11
It Comes at Night10/11
The Mummy6/11
Filmen om Kaptajn Underhyler23/10
Baywatch20/10
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
Hvad er Tom Cruises rollenavn i Top Gun?
 
Test din filmviden her



© CinemaZone.dk I/S 2000-2017 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sg p Google