CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Nyheder - Anmeldelser - Artikler - Arkiv - Forside
  Søg

Ekstra credits
Originaltitel:
Away From Her

Produktionsland:
USA

Produktionsår:
2007

Manuskript:
Sarah Polley

Producere:
Daniel Iron
Simone Urdl
Jennifer Weiss

Fotograf:
Luc Montpellier

Klipper:
David Wharnsby

Komponist:
Jonathan Goldsmith

Censur:
Tilladt for alle

Distributør:
Miracle Film

Din mening
Har du set filmen? Hvad synes du om den?

Brugernes dom
(9 stemmer)

Læs også...
Nyheder:
19-02-08:
Kritikerpriser fra Canada
12-02-08:
Filmpriser fra Englands kritikere
29-01-08:
Screen Actors Guild Awards - vinderne!
23-01-08:
Oscar-nomineringerne 2008
21-01-08:
Priser fra Online-kritikerne
16-01-08:
Bafta-nomineringerne 2008
14-01-08:
Vinderne af Golden Globes 2008
07-01-08:
National Film Critics elsker There Will Be Blood
06-01-08:
Joel og Ethan vinder og vinder!
06-01-08:
Mere hæder til Joel & Ethan Coen
23-12-07:
Boston, Chicago og Dallas vælger Coen-brødrene
22-12-07:
Kritikerpriser fra Californien
21-12-07:
Screen Actors Guild nomineringer 2008
13-12-07:
Kritikerpriser fra New York og Los Angeles
13-12-07:
De nominerede til Golden Globe 2008!
 
Anmeldelser:
21-08-13:
Stories We Tell
03-04-13:
Stories We Tell
08-03-13:
Take This Waltz
13-11-07:
The Secret Life of Words
19-07-05:
Finding Neverland
27-07-04:
My Life Without Me
 
Artikler:
20-02-08:
Oscar 2008 - bedste kvindelige skuespiller?
 

Læs også...
I temaet Oscar 2008:
 
No Country for Old Men
Ind i vildmarken
Juno
Oscar-vinderne 2008
Independent Spirits-vinderne 2008
Oscar 2008 - Bedste film?
Oscar 2008 - bedste instruktion?
Soning
There Will Be Blood
Oscar 2008 - bedste mandlige skuespiller?
Oscar 2008 - bedste kvindelige skuespiller?
Oscar 2008 - bedste kvindelige birolle?
Oscar 2008 - bedste mandlige birolle?
Kritikerpriser fra Canada
Filmpriser fra Englands kritikere
PGA og WGA går til Old Men
Bafta Awards 2008 - vinderne
Sweeney Todd
Screen Actors Guild Awards - vinderne!
Joel & Ethan Coen vinder Directors Guild
3:10 to Yuma
Oscar-nomineringerne 2008
Priser fra Online-kritikerne
Producers Guild nomineringerne
Bafta-nomineringerne 2008
Writers Guild nomineringerne
Vinderne af Golden Globes 2008
Flere priser til Coen, PTA og Diablo Cody
Directors Guild nomineringerne
Golden Globe-uddelingen aflyst!
National Film Critics elsker There Will Be Blood
Joel og Ethan vinder og vinder!
Mere hæder til Joel & Ethan Coen
American Gangster
The Bourne Ultimatum
Boston, Chicago og Dallas vælger Coen-brødrene
Kritikerpriser fra Californien
Screen Actors Guild nomineringer 2008
Satellite Awards 2007
Fortryllet
AFI's Top 10 for 2007
Kritikerpriser fra New York og Los Angeles
De nominerede til Golden Globe 2008!
Dykkerklokken og sommerfuglen
National Board of Review vindere 2007
Transformers
Independent Spirit Awards - De nominerede
Elizabeth - The Golden Age
Pirates of the Caribbean: At Worlds End
Mordet på Jesse James af kujonen Robert Ford
Michael Clayton
Spurven - La vie en rose
Ratatouille

Away From Her

Anmeldt af:Kasper Christoffer Larsen
Genre:Drama, Romantik
Varighed:110 minutter
Instruktør:Sarah Polley
 
Premieredato:04-01-2008
Medvirkende:Som:
Julie ChristieFiona Anderson
Gordon PinsentGrant Anderson
Olympia DukakisMarian
Alberta WatsonDr. Fischer
Wendy CrewsonMadeleine Montpellier

Husker du, så ...
 
Der er lavet mange film om kærligheden og næsten lige så mange klichefyldte. Her er en af undtagelserne. Away from Her er kærlig uden at være forsødet, ærlig uden at være kynisk og moden uden at være belærende.
At en 27-årig skuespillerinde, som selv kun for nylig er drejet ned ad ægteskabets veje, kan træde i instruktørrollen og skabe et så følsomt og eftertænksomt perspektiv på en livslang kærlighed og sygdommen Alzheimer, er både imponerende og rørende.


Copyright:
Miracle Film
Men Sarah Polley (foran kameraet i Don't Come Knocking, The Secret Life of Words, My Life Without Me) har adapteret Alice Munros novelle "The Bear Came Over the Mountain" smidigt, følsomt og uden at ryste det mindste på hånden. Det gør Away from Her til en af den slags oplevelser, der minder os om, hvor dejligt det er at se gode film.
En af grundene til, at det lykkedes så godt, er, at Away from Her har mod på at male portrættet af kærligheden i andre farver end kun rosenrødt. Grant og Fiona har i deres livs efterår trukket sig tilbage til en stille tilværelse, som dog stadig næres af humor, hengivenhed og en accept af livet, som det har formet sig for dem begge. De mindre behagelige episoder – som kortvarige sidespring – antydes, men overskygger ikke, hvad der stadig holder dem sammen. Man fornemmer et ikke perfekt, men lykkeligt ægteskab, der nok har få, men gode år tilbage.

Men så – som et lyn fra den frostklare himmel, som Fiona og Grant dagligt står på ski under – pludselig rammes Fiona af Alzheimer. Først slipper hukommelsen de mindre ting, som i hvilken skuffe knivene ligger, men senere bliver hele huset fremmed for den aldrende kvinde. Mens hun stadig er ved sine sansers fulde fem, beslutter hun selv at lade sig indlægge på et specialiseret plejehjem. Grant accepterer modvilligt og må langsomt også se sig selv forsvinde fra sin hustrus sind.


Copyright:
Miracle Film
Det er ikke kun Polleys omskrivning af novellen, der er så simpelt rørende, det er også den legendariske og Osvarvindende Julie Christie (Darling, 1965), der leverer en præstation så smuk, at hun meget vel kunne gå ned af røde løber igen som dette års overraskelse, når Hollywood igen kårer sine bedste mænd og kvinder i slutningen af februar.
Away From Her er en af den slags små perler, man vil ærgre sig over ikke at få set.
 




Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Seneste kommentarer: (2 i alt - Læs alle)
 
ForfatterIndlæg
Michaelw
12-6-2010 17:03
"away from her" er en meget smuk skildring af Alzheimers syndrom.
Den handler i sin enkelthed om hvordan man reagerer når en man holder af pludselig forsvinder fra en og hvordan man håndterer det. Julie Christie og Gorden pincet spiller fremragende sammen og man kan i den grad føle deres kamp for at få bare et sidste øjeblik med hinanden.
Dejlig instruktion og manuskript fra sarah polleys side gør dette til en af de bedre film i denne form for genre.
fem stjerner.

Anette Kristensen
5-1-2008 23:03
Det er en pragtfuld film, jeg kan virkelig anbefale den.


 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Senest anmeldt
Hjertelandet20/9
BlacKkKlansman20/9
Bare Juliet20/9
The Predator13/9
The Seagull13/9
Mod solnedgangen13/9
In the Aisles6/9
Den dag på stranden6/9
The Raft5/9
Ordets magt30/8
Flere bio-anmeldelser
 
Peter Kanin3/9
Avengers: Infinity War31/8
Rampage Out of Control27/8
A Quiet Place24/8
Ready Player One17/8
Pacific Rim Uprising13/8
You Were Never Really Here10/8
Red Sparrow20/7
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
Hvilket mærke og farve havde James Caans bil i Misery?
 
Test din filmviden her



© CinemaZone.dk I/S 2000-2018 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sg p Google