CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Nyheder - Anmeldelser - Artikler - Arkiv - Forside
  Søg

Ekstra credits
Originaltitel:
Pathfinder

Produktionsland:
USA

Produktionsår:
2006

Manuskript:
Laeta Kalogridis, Todd Komarnicki

Producere:
Mike Medavoy
Arnold Messer
Marcus Nispel

Fotograf:
Daniel Pearl

Klipper:
Jay Friedkin
Glen Scantlebury

Komponist:
Jonathan Elias

Censur:
Tilladt for alle over 15 år

Distributør:
SF Film

Din mening
Har du set filmen? Hvad synes du om den?

Brugernes dom
Der mangler 2 brugerkarakterer, før brugernes vurdering vises.

Læs også...
Nyheder:
16-08-05:
Kiwi spiller indiansk viking
28-01-04:
Nyt om kommende remakes
 
Anmeldelser:
04-02-13:
Dredd
01-05-06:
Doom
01-12-04:
The Chronicles of Riddick
04-05-04:
The Texas Chainsaw Massacre
19-08-03:
Ghost Ship
 


DVD-specifikationer
Billedformat:
2,40:1

Lyd:
DTS, Dolby Digital 5.1

Ekstra materiale:
Kommentarspor, slettede scener, 8 featuretter, trailers
Pathfinder

Anmeldt af:Frederik Asschenfeldt Vandrup
Genre:Action, Adventure
Varighed:102 minutter
Instruktør:Marcus Nispel
 
Anmeldelsesdato:30-01-2008
Medvirkende:Som:
Karl UrbanGhost
Moon BloodgoodStarfire
Russell MeansPathfinder
Clancy BrownGunnar
Ralf MoellerUlfar
Jay TavareBlack Wing
Se komplet creditliste her

Vikingetogt i slow-motion
 
I 1987 lavede norske Nils Gaup en oscarnomineret film med titlen Ofelas. Den er nu blevet genindspillet – eller rettere sagt brugt som undskyldning for Marcus Nispel til at dvæle i farvedrænede billeder af mytiske kampe mellem invaderende vikinger og en heltmodig hvid indianer med navnet Ghost. Det er egentlig Mel Gibsons Apocalypto, der efterlignes med billedsiden lånt fra 300, men resultatet er hverken medrivende eller flot.

Vi befinder os på den amerikanske østkyst en gang før Amerika blev til USA. Vikingerne kommer, imposante, gryntende og med en god portion Peter Jackson-Orc i sig, i deres skibe for at plyndre, afbrænde og voldtage. En lige lovlig lang rejse for en lystig tur i byen, men lad nu det ligge. En indianerkvinde redder et vikingebarn fra et efterladt skib – og så vokser Ghost op som en anden Tarzan. Bare lidt omvendt – det vilde barn vokser op i civilisationen. Mange år senere ankommer et nyt hold vikinger med plyndringstogt på dagsordenen og nu er Ghost blevet til Karl Urban, der fysisk fylder rollen ud til widescreen-fjernsynets store fornøjelse, og han kaster sig naturligvis over et indædt forsvar af sin nye families land. Det resulterer i en lang jagt rundt i skove og bjerge med hjemmelavede fælder og akrobatik i slow motion. Ja, faktisk foregår forbløffende stor del af filmen i slow motion, men alting gik vel også langsommere dengang.

Marcus Nispel, der er som skudt ud af Michael Bays kamera, tog skridtet fra musikvideoer og reklamefilm til de "rigtige" film med genindspilningen af The Texas Chainsaw Massacre – og så gik der Pathfinder i den. Han kan sine billeder – i dén grad – men han mangler stadig en ordentlig historie at hænge den op på. For hvor nogle film reelt kan undvære en historie og leve alene i form af billederne, så er Nispels (og i høj grad også Bays) billeder lækre, men indholdsløse. De er desperat afhængige af en ordentlig historie til at fastholde interessen. Den har Pathfinder ikke – for ét er, at den er lavet før både 300 og Apocalypto, men den udsendes efter og fremstår derfor som kopien, men da den også helt mangler den fortælling, som i et vist omfang var til stede i begge de to forlæg, så nytter det intet at komme hverken først eller sidst. Et fejlskud af den slags, man typisk får listet ud på dvd i årets sløve måneder.....som f.eks. januar.
 
DVD-vurdering
Omfattende og godt ekstramateriale med mange featuretter og kommentarspor med instruktøren. De slettede scener ledsages fint af forklaringer på, hvorfor de røg ud.

Ekstra materiale:




Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Der er endnu ingen kommentarer.

 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Senest anmeldt
Kingsman: The Golden Circle21/9
Kærligheden flytter ind21/9
Paula21/9
LEGO Ninjago filmen21/9
I min datters navn21/9
Paris må vente21/9
Borg14/9
God's Own Country14/9
En fremmed flytter ind14/9
American Assassin14/9
Flere bio-anmeldelser
 
Guardians of the Galaxy Vol. 211/9
Fast & Furious 88/9
Smølferne: Den hemmelige landsby28/8
The Salesman25/8
Loving21/8
Elle18/8
Life15/8
Skønheden og udyret14/8
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
'O Brother, Where Art Thou?' er titlen på en fiktiv instruktørs drømmeprojekt i en klassisk komedie af hvilken instruktør?
 
Test din filmviden her



© CinemaZone.dk I/S 2000-2017 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sg p Google