CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Nyheder - Anmeldelser - Artikler - Arkiv - Forside
  Søg

Ekstra credits
Originaltitel:
Stardust

Produktionsland:
USA, UK

Produktionsår:
2007

Manuskript:
Jane Goldman, Matthew Vaughn

Producere:
Lorenzo di Bonaventura
Michael Dreyer
Neil Gaiman
Matthew Vaughn

Fotograf:
Ben Davis

Klipper:
Jon Harris

Komponist:
Ilan Eshkeri

Censur:
Tilladt for alle over 11 år

Distributør:
Paramount

Din mening
Har du set filmen? Hvad synes du om den?

Brugernes dom
(87 stemmer)

Læs også...
Nyheder:
06-09-05:
Hollywood-stjerner i engelsk produktion
22-08-05:
Jolie skal forføre Beowolf
12-08-05:
Pfeiffer får modspil af Moder Natur
 
Anmeldelser:
05-08-15:
Kingsman: The Secret Service
18-10-11:
X-Men: First Class
10-02-10:
Young Victoria
01-06-09:
RocknRolla
10-09-07:
Sunshine
05-07-06:
Casanova
24-06-03:
Below
20-06-01:
Snatch
14-06-00:
En skærsommernats drøm
 


DVD-specifikationer
Billedformat:
Ukendt

Lyd:
Ukendt

Ekstra materiale:
Ukendt
Stardust

Anmeldt af:Kenneth McNeil
Genre:Drama, Sci-Fi
Varighed:122 minutter
Instruktør:Matthew Vaughn
 
Anmeldelsesdato:07-02-2008
Medvirkende:Som:
Charlie CoxTristran
Claire DanesYvaine
Sienna MillerVictoria
Michelle PfeifferLamia
Jason FlemyngPrimus
Mark StrongSeptimus
Se komplet creditliste her

Stjernestøv, eventyr og stort postyr
 
Ung landsbyknægt drager ud i den store, vide verden for at finde et nedfaldent stjerneskud til sin udkårne og må på vejen overmande både griske prinser, onde troldkvinder og luftpirater. De gode mod de onde, teknik mod magi – og ind i mellem også tid til selverkendelse. Stardust er ikke ligefrem overraskende, men til gengæld er den – trods sin del af fejlkastede magiske formularer – godt gammeldags underholdende. Det skyldes dels et solidt arbejde med at overføre Neil Gaimans bog til det hvide lærred, dels Layer Cake-instruktør Matthew Vaughns imponerende sans for tempo og dels de imponerende præstationer af hovedparten af de både nye og gamle ansigter.


Copyright:
UIP
En imponerende helhed
Stærkere end alle disse enkeltdele er dog helheden. Stardust er imponerende klippet. Bipersoner og
-plots væves ind og ud af handlingen, men aldrig uden at blive forbundet til – og opnå mening i forhold til – den magiske røde tråd: Jagten på den mægtige stjerne. Tre forskellige grupper og personer søger stjernen, hver med deres agenda: De tre tudsegamle, onde heksesøstre, der søger stjernen for at genvinde deres ungdom og forvandle appelsinhud til silkehud. De tilbageværende af Stormhold-rigets syv prinser, der dræber hinanden én efter én for først at nå stjernen og dermed blive kronet til konge. Og endelig den unge knøs Tristan (Charlie Cox), der vil hente stjernen for at bevise sin kærlighed til landsbyens smækreste sild, Victoria (Sienna Miller), der ellers ikke har meget til overs for ham.
Tristan når, kan det godt afsløres, stjernen først, men får dermed også både den mægtigste af de tre hekse, Lamia (en fornemt overspillet Cruella de Vil-lignende Michelle Pfeiffer), samt de to overlevende prinser Primus (Jason Flemyng) og Septimus (Mark Strong) i hælene. Han må beskytte stjernen. Eller rettere: Han må beskytte hende. Ja, hende. Stjernen har taget form som en smuk, men også skrøbelig skønjomfru (Claire Danes), og, sammen med Tristan, er hun snart på flugt tværs over eventyrlandet Stronghold.

De små, skæve optrin
Det går over stok og sten ind i dæmonisk fremmanede kroer, forbi sigøjnere og spåkoner, op i skyerne blandt skypirater og endelig tilbage på grænsen mellem den kendte og den ukendte verden. Der er fægtekampe, hesteridt i gennem åbne landskaber og mænd der forvandles til frøer. Klassisk eventyr hele vejen i gennem. I både filmens første og sidste time.
Stardust er et stilstudie i design af sets og kostumer, men også i design af optrin og små finurligheder. Underplottet om prinsernes kamp om kronen, hvor de konstant intrigerer imod hinanden og derfor konstant må frygte en dolk i ryggen, er en morbid nydelse af de større. Én for én dør de – en økse i hovedet, et snit i gennem halsen eller gennemkogt krop vidner om måden, de gik bort på – og tvinges derefter til at sidde på sidelinjen i spøgelsesform og følge deres tilbageværende brødre. Et perfekt komisk indspark, ligesom den slimede, snøvlede sortbørskøbmand Ferdy the Fence (Ricky The Office Gervais i en for ham typisk rolle).


Copyright:
UIP
På én gang kold og varm
De største problemer for Stardust er de både tyndt skrevne og spillede hovedroller, hvor Cox og Danes bestemt er charmerende, men også en smule kedelige, samt et lidt for udefineret univers. Hvordan forholder den virkelige verden, hvor Tristan stammer fra, sig egentligt til eventyrverdenen Stronghold? Har andre krydset verdenerne tidligere, og hvordan gik det i så fald disse? Hvad er egentligt Strongholds historie?
Lidt færre spørgsmål og lidt flere svar havde pyntet i Stardust, der dog selv uden er så på én gang diabolsk morbid og klassisk eventyrvarm, at det er svært at modstå. For en gangs skyld behøver vi i år ikke vente helt til december på en god fantasy-film.
 
DVD-vurdering
Ekstramaterialet er ikke bedømt, da distributøren ikke har stillet kopi af udgivelsen til rådighed.

Ekstra materiale:




Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Seneste kommentarer: (8 i alt - Læs alle)
 
ForfatterIndlæg
Heavenzanny
15-6-2008 00:22
Hvad blev der af argumenterne?!? Den er god... Den er fantastisk! HVORFOR?!? Det hedder altså et debatforum af en grund - og det er ikke en debat, hvis to mennesker skriver: Den er god! Den er elendig! Den er god! Den er elendig! Det er først en debat, når man begrunder, hvorfor man har det synspunkt?! På forhånd tak!

aag
6-6-2008 16:25
Fantastisk film.
Fantastisk historie.
Fantastisk skuespil.

Den SKAL ses!

Claus
2-3-2008 22:23
Eventyrlandet hedder Stormhold - ikke Stronghold...

mathilde
6-2-2008 23:13
Et must på dvd - den har lige det der gør at jeg gider se den igen

lasse
25-12-2007 10:54
En af årets bedste


 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Senest anmeldt
Brad's Status14/12
Stalins død14/12
Star Wars: The Last Jedi13/12
Vinterbrødre7/12
Tilbage til Montauk7/12
Suburbicon7/12
Thelma30/11
Kedi30/11
Lumière!23/11
Mordet i Orientekspressen23/11
Flere bio-anmeldelser
 
Abernes planet: Opgøret1/12
Spider-Man: Homecoming27/11
Grusomme mig 320/11
Transformers: The Last Knight13/11
It Comes at Night10/11
The Mummy6/11
Filmen om Kaptajn Underhyler23/10
Baywatch20/10
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
Hvem har ikke spillet vampyr?
 
Test din filmviden her



© CinemaZone.dk I/S 2000-2017 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sg p Google