CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Nyheder - Anmeldelser - Artikler - Arkiv - Forside
  Søg

Ekstra credits
Originaltitel:
Kærlighed på film

Produktionsland:
Danmark

Produktionsår:
2007

Manuskript:
Ole Bornedal

Producere:
Michael Obel

Fotograf:
Dan Laustsen

Klipper:
Anders Villadsen

Komponist:
Joachim Holbek

Censur:
Tilladt for alle over 15 år

Distributør:
SF Film

Din mening
Har du set filmen? Hvad synes du om den?

Brugernes dom
(67 stemmer)

Læs også...
Nyheder:
04-02-08:
Robert-vindere 2008
02-01-08:
Robert-nomineringerne 2008
 
Anmeldelser:
20-01-15:
Fasandræberne
10-04-12:
Beast
06-12-11:
Dirch
29-11-11:
Rosa Morena
27-05-10:
Over gaden under vandet
23-09-09:
Fri os fra det onde
28-04-09:
Det som ingen ved
03-04-09:
Fri os fra det onde
03-03-09:
Kandidaten
16-09-08:
Dansen
13-06-08:
Det som ingen ved
17-12-07:
Vikaren
13-11-02:
Jeg er Dina
 


DVD-specifikationer
Billedformat:
2,35:1

Lyd:
Dolby Digital 5.1, Dolby Surround 2.0

Ekstra materiale:
Fotogalleri
Kærlighed på film

Anmeldt af:Kasper Christoffer Larsen
Genre:Drama
Varighed:101 minutter
Instruktør:Ole Bornedal
 
Anmeldelsesdato:05-03-2008
Medvirkende:Som:
Anders W. BerthelsenJonas
Rebecka HemseJulia
Nikolaj Lie KaasSebastian
Charlotte FichMette
Dejan CukicJonas' ven
Bent MejdingJulias far
Se komplet creditliste her

Ægte film
 
Ole Bornedal. Danmarks mest veletablerede outsider. I et land, hvor filmens vartegn er blevet små forstadsskildringer af bleskift og utroskab, stikker en instruktør ud - ved at følge de oprindelige konventioner og lave noget så udansk som genrefilm. Det er fascinerende, fordi det lykkedes. Og næsten lige så godt som tiltænkt.


Copyright:
SF Film
FILM
Allerede i åbningsbilledet kan man ikke undgå at blive imponeret. Det lækre, indzoomende luftbillede af en såret mand i øsende regnvejr stinker simpelthen af FILM. Det ser ikke alene drønende velkomponeret ud, den overliggende fortællerstemme klinger tilmed helt rigtigt af ”storytelling på celluloid”. Man føler sig med ét skudt tusind kilometer væk fra andedammen, til en amerikansk krimi noir og dens skuddrama på molen. Men vi befinder os egentlig bare ved Islands Brygge på Amager, og manden på brostenene er Anders W. Berthelsen, der her hedder Jonas.

Den forbandede moderne mand
Jonas er gift med sin smukke kone Mette (Charlotte Fich). Han har to dejlige børn, et job som fotograf ved politiets tekniske afdeling og alle grunde til at være lykkelig. Men som så mange andre forbandede moderne mænd er han det ikke. For ville han ikke have været rejsefotograf og eventyrer ved verdens brændpunkter? Jo, den smarte lejlighed ved siloerne er også flot, men ”man føler sig egentlig bare mere gammel i så meget nyt”. Hvad med det uforudsigelige søde liv, han aldrig smagte? Skulle han ikke have ret til det også?


Copyright:
SF Film
Chancen
Han får det næsten givet, da han involveres i et biluheld, hvor den smukke Julia – fatal selvfølgelig, for sådan er kvinder på film – rammes og lægges i koma. Han tager selv resten af chancen, da han på hospitalet lader sig rive med og lyver sig til at være Julias kæreste Sebastian. Hun ligger alligevel i koma, Sebastian viser sig ifølge politiets arkiver at være omkommet kort forinden på den rejse, Julia netop er hjemvendt fra, og romancen er derfor næsten uskyldig. Han kan besøge en sovende kvinde og drømme sig væk hende med blot et par løgne, der kun høres af ham og stuens fire vægge. Indtil dagen, hvor Julia vågner.

Mere end det almindelige danske drama
Kærlighed på Film er et drama, der bliver til romance, der bliver til en thriller, som løber koldt ned ad hjernebarken. Det er ikke svært at genkende Bornedal fra hittet Nattevagten, og man kan sagtens tro på, at der ligger mere end reklame i eget udsagn om, at det er hans bedste film til dato. For det er et uhyggeligt og lækkert velsmurt maskineri om ægte- og utroskab, sandhed og løgne og trangen til at flyve langt væk fra det hele. Et eleveret hverdagsdrama, sat i thrillergenrens underholdende vendinger med suspense, handlende mænd, smukke kvinder og dødbringende våben. Bornedal er aldrig bange for at tale om mere end opvask og børnepasning, selvom det er det, der ligger under. Her er det fatale skæbner på liv og død, og det er helstøbt i en sådan grad, at det ikke kan vare længe, før Hollywood igen står med et tilbud om genindspilning.

Ikke en ny 'Nattevagten'
Alligevel når den aldrig samme kultpotentiale som Nattevagten eller den næsten lige så fremragende tv-serie Charlot & Charlotte. For desværre beriges vi aldrig med samme forunderlige energi, der opstod mellem Nikolaj C. Waldau og Kim Bodnia eller Helle Dolleris og Ellen Hillingsø. Og det enkle plot, der kendetegnede dem, og de fleste bedste film i øvrigt, synes erstattet af noget mere tænkt. Kærlighed på film iscenesætter med andre ord magien, uden at man kan sætte en finger på en eneste skæv tone. Kan det være derfor, den aldrig opstår? Eller er det fordi, at moralen alligevel ikke synes så langt fra netop de danske film, Bornedal jævnligt proklamerer at ville flygte fra? Det siger det selv i filmen: ”Scenen kan være falsk, men følelsen ægte.” Man fornemmer følelsen bag Bornedals intention, men man glemmer ikke hans iscenesættelse. Det giver mere ægte film end ægte kærlighed. Altså et oplagt valg for filmelskere.
 
DVD-vurdering
Der er blot en håndfuld fotos som ekstramateriale. Desværre ikke noget man bliver klogere på filmen af at bruge de små to minutter på, det tager at kigge dem igennem.

Ekstra materiale:




Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Seneste kommentarer: (10 i alt - Læs alle)
 
ForfatterIndlæg
nanna.
22-3-2008 14:42
skal se den i aften;)

Jens Nord.
14-3-2008 17:18
Bedste og flotteste film jeg har set i mange år. Et godt billede af mange danskeres liv, hvor det handler mere om facader, friværdi,og fladskærm, fremfor at realisere sig selv.

michaelw
11-3-2008 17:47
Kærlighed på film er en udmærket film, hvor Bornedal forsøger at skabe en rigtig film noir Hollywood style film og det lykkes også ... Næsten.

Filmen har sine svagheder men også sine stærke sider specielt manuskriptet og skuespillerpræstationerne.
En udmærket film, dog uden at jeg falder fuldstændig i svime over den det er filmen for søgt til at jeg gør.
Fire stjerner.

Mor
17-10-2007 17:47
Jeg synes det var en smuk, smuk grum og grim film.
Kunne også godt lide anmeldelsen...

Helle
12-9-2007 07:06
En tynd kop the


 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Senest anmeldt
Justice League16/11
Rodin16/11
Glasslottet16/11
QEDA16/11
Ballerina9/11
The Killing of a Sacred Deer9/11
Monsieur Verdoux9/11
Den unge Karl Marx9/11
Human Flow9/11
The Shining9/11
Flere bio-anmeldelser
 
Filmen om Kaptajn Underhyler23/10
Baywatch20/10
Wonder Woman16/10
Pirates of the Caribbean: Salazar's Revenge9/10
Alien: Covenant6/10
Free Fire2/10
Get Out26/9
Kong Arthur: Legenden om sværdet25/9
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
Mod hvilken berømt danskers statue smadrer Martin sin ølflaske i Nattevagten?
 
Test din filmviden her



© CinemaZone.dk I/S 2000-2017 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sg p Google