CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Nyheder - Anmeldelser - Artikler - Arkiv - Forside
  Søg

Ekstra credits
Originaltitel:
Gone Baby Gone

Produktionsland:
USA

Produktionsår:
2007

Manuskript:
Ben Affleck, Aaron Stockard

Producere:
Ben Affleck
Sean Bailey
Alan Ladd Jr.
Danton Rissner

Fotograf:
John Toll

Klipper:
William Goldenberg

Komponist:
Harry Gregson-Williams

Censur:
Tilladt for alle over 15 år

Distributør:
Disney

Din mening
Har du set filmen? Hvad synes du om den?

Brugernes dom
(24 stemmer)

Læs også...
Nyheder:
23-01-08:
Oscar-nomineringerne 2008
21-01-08:
Priser fra Online-kritikerne
07-01-08:
National Film Critics elsker There Will Be Blood
06-01-08:
Joel og Ethan vinder og vinder!
06-01-08:
Mere hæder til Joel & Ethan Coen
23-12-07:
Boston, Chicago og Dallas vælger Coen-brødrene
22-12-07:
Kritikerpriser fra Californien
21-12-07:
Screen Actors Guild nomineringer 2008
19-12-07:
Satellite Awards 2007
06-12-07:
National Board of Review vindere 2007
 
Anmeldelser:
07-06-17:
Manchester by the Sea
03-03-15:
Kvinden der forsvandt
27-03-13:
Argo
11-04-11:
The Town
18-05-09:
Appaloosa
29-05-07:
Hollywoodland
12-02-03:
The Sum of All Fears
10-10-01:
Bounce
 
Artikler:
19-02-08:
Oscar 2008 - bedste kvindelige birolle?
 


DVD-specifikationer
Billedformat:
Ukendt

Lyd:
Ukendt

Ekstra materiale:
Ukendt
Gone Baby Gone

Anmeldt af:Frederik Asschenfeldt Vandrup
Genre:Drama
Varighed:114 minutter
Instruktør:Ben Affleck
 
Anmeldelsesdato:29-04-2008
Medvirkende:Som:
Casey AffleckPatrick Kenzie
Michelle MonaghanAngie Gennaro
Morgan FreemanJack Doyle
Ed HarrisDet. Remy Bressant
John AshtonDet. Nick Poole
Amy RyanHelene McCready
Se komplet creditliste her

Det forsvundne barn
 
Et barn forsvinder. Moderen synes kun berørt, når tv-journalisterne står klar med mikrofonerne, men bedstemoderen er så oprørt, at hun kontakter detektivparret Patrick Kenzie og Angie Gennaro, som tøvende kaster sig over sagen, som ligger endog meget langt fra deres normale arbejdsområde. Langsomt arbejder de sig ned gennem sagens mange lag, ikke altid med stor billigelse af politiet, som også prøver at opklare sagen, men hver gang de tror at have nået en holdbar konklusion på mysteriet om pigens forsvinden, kommer nye detaljer for dagen.


Copyright:
Buena Vista
Ben Affleck vender tilbage til den diskrete side af filmlinsen med denne Boston-krimi, der er taget fra en af forfatteren Dennis Lehanes bøger om detektivparret Patrick og Angie. Lehane var også manden bag Clint Eastwood-filmen Mystic River, og til Ben Afflecks klare fordel tæller, at han leverer et portræt af Boston, der er endnu mere i øjenhøjde end Eastwoods i øvrigt vældigt stærke historie. For Affleck føler sig tydeligvis hjemme i miljøskildringerne af de delvist fortabte familier, der kæmper en daglig kamp for at opnå den værdighed og tryghed, som andre tager for givet, og med sine to hverdagshelte i hovedrollerne får han løftet opklaringsarbejdet ud af de offentlige instansers indpakning og ned i det miljø, som også har fostret forbrydelsen. Det er både givtigt og samtidig farligt.

I hovedrollerne har Affleck valgt sin bror Casey og Michelle Monaghan. Ikke nødvendigvis oplagte valg, men de gør det godt, især Casey Affleck cementerer det gennembrud, han har fået i 2007 med den centrale rolle i Mordet på Jesse James af kujonen Robert Ford. Som Patrick Kenzie følger vi ham ind i den sag, der starter som en velkommen adspredelse til de normale arbejdsopgaver, og ender med at stille ham overfor et grundlæggende moralsk dilemma, som man stort set aldrig sættes overfor i en film af denne type – og som udgør et imponerende konsekvent punktum for det konstante skift af sym- og antipatier gennem historien.


Copyright:
Buena Vista
Som genrefilm er Gone Baby Gone veldrejet på den måde, som man ser fra de gode debutanter. Genreformen har flere gange tidligere leveret trygge rammer for førstegangsinstruktører, men Ben Afflecks behandling af historien og ikke mindst den helt centrale moralske konflikt demonstrerer også, at nok er han debutant (har dog lavet en kortfilm) på papiret, men manuskriptskrivningen før skuespillerkarrieren har gavnet overblikket over struktur og sammenhæng i en kompleks historie. Gone Baby Gone er forløst absolut tilfredsstillende.
 
DVD-vurdering
Ekstramaterialet er ikke anmeldt, da distributøren ikke har stillet kopi af udgivelsen til rådighed.

Ekstra materiale:




Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Seneste kommentarer: (2 i alt - Læs alle)
 
ForfatterIndlæg
Jaeger
4-8-2008 19:14
Fuldstændig enig med michaelw, en overraskende veldrejet debutfilm.

michaelw
30-4-2008 13:59
Filmen handler om Amanda MCredey og om,hvordan detektiverne patrick Mckenzie og angie Gennero skal finde dette barn.

Filmen er utrolig underholdende,og byder på mange gode præstationer specielt af casey Affleck og Amy Adams.
Scenografien og selve miljøskildringeren af det hårde kvarter i Boston bliver skildret utoligt godt,og Ben Affleck styre sikkert sit publikum igennem historien.
Dog synes jeg,at selve historien har tendens til at gå i tomgang,og man får tilmed meget hurtigt en viden om,hvem det er,der står Amanda Mcredeys forsvinden, men ellers er det en meget underholdende film.
Fire stjerner.


 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Senest anmeldt
Justice League16/11
Rodin16/11
Glasslottet16/11
QEDA16/11
Ballerina9/11
The Killing of a Sacred Deer9/11
Monsieur Verdoux9/11
Den unge Karl Marx9/11
Human Flow9/11
The Shining9/11
Flere bio-anmeldelser
 
Filmen om Kaptajn Underhyler23/10
Baywatch20/10
Wonder Woman16/10
Pirates of the Caribbean: Salazar's Revenge9/10
Alien: Covenant6/10
Free Fire2/10
Get Out26/9
Kong Arthur: Legenden om sværdet25/9
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
Hvem var oprindeligt castet som Rick i Casablanca – rollen som Humphrey Bogart skrev filmhistorie med?
 
Test din filmviden her



© CinemaZone.dk I/S 2000-2017 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sg p Google