CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Nyheder - Anmeldelser - Artikler - Arkiv - Forside
  Søg

Ekstra credits
Originaltitel:
Bangkok Dangerous

Produktionsland:
USA

Produktionsår:
2008

Manuskript:
Jason Richman, Oxide Pang Chun, Danny Pang

Producere:
Nicolas Cage
Norman Golightly
William Sherak
Jason Shuman

Fotograf:
Decha Srimantra

Klipper:
Mike Jackson
Curran Pang

Komponist:
Brian Tyler

Censur:
Tilladt for alle over 15 år

Distributør:
Nordisk Film

Din mening
Har du set filmen? Hvad synes du om den?

Brugernes dom
(13 stemmer)

Læs også...
Anmeldelser:
27-06-12:
Ghost Rider 2
14-10-11:
Drive Angry
10-07-11:
Season of the Witch
05-11-10:
Kick-Ass
28-01-08:
The Messengers
25-10-07:
Next
16-08-07:
Ghost Rider
02-05-06:
Lord of War
22-09-05:
The Eye 2
29-03-04:
The Eye
20-11-00:
60 sekunder
 


Bangkok Dangerous

Anmeldt af:Mia Brygger
Genre:Action, Krimi
Varighed:98 minutter
Instruktør:Oxide Pang Chun
Danny Pang
 
Premieredato:19-09-2008
Medvirkende:Som:
Nicolas CageJoe
James WithChicago
Charlie YeungFon
Panward HemmaneeAom
Shahkrit YamnarmKong

Momentvis effektivt actionbrag
 
Pang-brødrene, der oprindeligt er fra Hong Kong, flyttede som unge til Bangkok og fik allerede med deres debutfilm Bangkok Dangerous fra 1999 slået igennem på det øst- og vestlige marked med flere anerkendende nik fra diverse filmfestivaler. De super-produktive brødre valgte dog ikke at ligge på den lade side, men spyttede de følgende år blandt andre den eksplosivt stemningsmættede gysertrilogi The Eye ud, og fik med deres innovative og upolerede film – der er karakteriserede af en urokkelig kompromisløshed – for alvor etableret deres navn i industrien som manuskriptforfattere, klippere såvel som instruktørduo.


Copyright:
Nordisk Film
Cage på toppen
De har nu fået chancen for at 'amerikanisere' deres debutfilm med en rugende Nicolas Cage i hovedrollen som lejemorderen, Joe. Cage, efter nogle vaklende valg af roller de seneste år, er i superb form i denne følelseskolde og hektiske actionthriller, der – trods dens solide markedsføring som amerikansk actionbrag – uanfægteligt ligner og lugter af et asiatisk foretagende. Dog med engelsk tale. Man kan muligvis tage Pang-brødrene ud af Hong Kong, men man kan ikke tage Hong Kong ud af Pang-brødrene.

Østen møder vesten
Joe er en moralsk fordærvet lejemorder, der sendes Jorden rundt for at eliminere diverse lyssky personer. Han sover alene, spiser alene og længes efter at møde den helt særlige kvinde, der kan få ham på andre tanker rent karrieremæssigt. Desværre er der i hans arbejde et uforbeholdent krav om total anonymitet og absolut ingen nærkontakt til andre mennesker. Da han sendes til Bangkok for at ordne adskillige jobs, møder han småsvindleren, Kong, som han hyrer som sin stik-i-rend dreng til forskellige praktiske opgaver. Da Kong en aften overfaldes og kufferten med oplysninger om Joes næste job, bliver flået op, er Joes anonymitet pludselig truet af Kongs nyerhvervede viden. Den ivrige Kong kommer derfor i lære som lejemorder hos en noget modvillig Joe, der langsomt begynder at slække på de overlevelsesregler, han må følge i sit fag for ikke at blive opdaget og efterfølgende risikere at blive det næste mål.
Da han sågar, i jagten på noget antibiotika på et apotek, støder ind i Fon; en døvstum, men meget hjælpsom butiksassistent, må han se endnu længere efter sine tidligere nøje overholdte leveregler. Den helt særlige kvinde har vist sig.


Copyright:
Nodisk Film
Visuelt spektakulær kugleregn
Bangkok Dangerous er sat op imod originalversionen fra '99 stadig en ganske effektiv og et vanvittig idérigt skud af adrenalin. Når kuglerne flyver om ørerne på Joe og de grumme forbrydere, er man storunderholdt og fuldt ud overbevist om Pang-brødrenes geniale sans for det visuelle. Det er, når kuglerne falder til jorden, og efter ekkoet er døet ud, at handlingen ofte lider samme skæbne. Den slæber sig trægt af sted, og selvom den er blevet en del mere udtalt end originalen, der led af udbredt fåmælthed, er plottet for tyndt til at bevare ens indledende begejstring, til den sidste kugle er blevet affyret. Cage er i sit sædvanlige humørsvingende hjørne, men sat i det beskidte og korrumperede Bangkok, hvor neonskiltene lyser mere op end ludernes påklædning og turisternes smørrede grin, står han som i perfekt kontrast til miljøet. I originalversionen var hovedpersonen, Kong, døvstum og dermed afskåret fra sin omverden. Denne gang er lejemorderen afskåret af sproglige forskelle; en fin detalje, der også tydeliggør Joes og Fon ulige forhold. Uheldigvis er den velkomne kærlighedshistorie skudt i smadder, og de tos tøvende forhold bliver på akavet vis kvast ind i handlingen og får ikke lov til at udvikle sig troværdigt. Når det er blevet sagt, skal det understreges, at hvis man ikke har større forventninger end at se en noget ensidig actionfilm, kan man med sikkerhed bevæge sig i biografen; hvis ikke, er der meget langt mellem de mindeværdige øjeblikke.
 




Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Seneste kommentarer: (3 i alt - Læs alle)
 
ForfatterIndlæg
dennis
30-9-2009 22:32
nøjagtig 1:16:08,6 time minuter sekunder inde i filmen er der en der har fået sløret ansigtet hvorfor mon, hvem er han ????????
næsten ikke til at få øje på. hved ikke hvorfor jeg så det.........

dennis
30-9-2009 22:21
Hvorfor mon der er en demonstrant der er sløret (retuscheret) i filmen hvem er han

Neel
29-1-2009 23:05
Total b film - ikke værd at se


 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Senest anmeldt
Hjertelandet20/9
BlacKkKlansman20/9
Bare Juliet20/9
The Predator13/9
The Seagull13/9
Mod solnedgangen13/9
In the Aisles6/9
Den dag på stranden6/9
The Raft5/9
Ordets magt30/8
Flere bio-anmeldelser
 
Peter Kanin3/9
Avengers: Infinity War31/8
Rampage Out of Control27/8
A Quiet Place24/8
Ready Player One17/8
Pacific Rim Uprising13/8
You Were Never Really Here10/8
Red Sparrow20/7
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
Hvem spiller Qui-Gon Jinn i Star Wars: The Phantom Menace?
 
Test din filmviden her



© CinemaZone.dk I/S 2000-2018 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sg p Google