CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Nyheder - Anmeldelser - Artikler - Arkiv - Forside
  Søg

Ekstra credits
Originaltitel:
Revolver

Produktionsland:
UK, Frankrig

Produktionsår:
2005

Manuskript:
Guy Ritchie

Producere:
Virginie Silla

Fotograf:
Tim Maurice-Jones

Klipper:
Romesh Aluwihare
Ian Differ
James Herbert

Komponist:
Nathaniel Méchaly

Censur:
Tilladt for alle over 15 år

Distributør:
Nordisk Film

Din mening
Har du set filmen? Hvad synes du om den?

Brugernes dom
(8 stemmer)

Læs også...
Nyheder:
04-08-05:
André 3000 roser Ritchie
05-04-05:
Guy Ritchie dumper Madonna
29-10-04:
Er Guy Ritchie blevet vanvittig?
14-10-04:
Ritchie vender tilbage til Revolver
 
Anmeldelser:
25-09-17:
Kong Arthur: Legenden om sværdet
24-02-16:
Spionen fra U.N.C.L.E.
31-07-13:
Parker
07-01-11:
The Expendables
02-07-10:
Sherlock Holmes
01-07-09:
Crank: High Voltage
03-02-09:
Battle in Seattle
28-11-08:
Death Race
26-06-07:
Smokin' Aces
26-04-07:
Crank
23-04-03:
Swept Away
12-09-01:
Lock, Stock and Two Smoking Barrels
20-06-01:
Snatch
 


DVD-specifikationer
Billedformat:


Lyd:


Ekstra materiale:
Revolver

Anmeldt af:Lisa Brygger
Genre:Krimi, Drama
Varighed:103 minutter
Instruktør:Guy Ritchie
 
Anmeldelsesdato:01-11-2007
Medvirkende:Som:
Jason StathamJake Green
Ray LiottaMacha
André BenjaminAvi
Vincent PastoreZach
Terence MaynardFrench Paul
Andrew HowardBilly
Se komplet creditliste her

Kunsten at køre rundt med dig
 
Jake Green er 'the money'. Mr. Cool. Guy Ritchies nyeste hovedperson. En mand på dybt vand. En mand, der efter syv år i fængsel – over i købet i isolation – nu er kommet ud og vil have hævn. Egoet skal genopbygges og de slemme mænd, der er skyld i hans ulykke skal betale prisen. Dette er Revolver. Den har været længe undervejs. Guy Ritchies forrige film, som havde hustruen – en vis Madonna – i hovedrollen, floppede stort, og grimme rygter om Revolver udviklede sig også hurtigt, da den blev opstartet. Nu kan man selv få lov at dømme: Endnu en fadæse eller et interessant eksperiment? En mislykket film eller bare mislykket udført? Er det overhovedet det samme? Personlig smag er i hvert fald mere gældende end nogensinde, for selvom Revolver ingenlunde er lækker mainstream, stor filmklasse eller heftig begavelse, er den heller ikke uden evner. Man skal blot have smag for dens kiksede galskab. Dens fuldstændigt fejlslagne forsøg på at forklare det menneskelige mysterium, der er vores intellekt. Det er selv for de bedste svært at skildre på film. Men Ritchie synes at finde det morsomt at fedte rundt i sin egen håbløshed. Man skal have en meget speciel smag for ikke at finde filmen absolut enerverende.

The Game
Vi får allerede under introen at vide, at vi er ved at blive taget ved næsen. "Din værste fjende vil gemme sig det sidste sted, du leder" – "Man bliver kun bedre ved at spille mod en overlegen modstander" – "Forretningsregel nummer et: Beskyt din investering" – "Krig kan ikke undgås. Den kan kun udsættes til din fjendes fordel". Hvis denne lirede lommefilosofi tiltaler dig, kan det tænkes, at du er tålmodig nok til at komme alle filmens 103 minutter igennem. Hvis du dog ikke fascineres af den frustrerede Jakes rejse mod sin egen opvågnen, er Ritchies bevidst kaotiske fortælling ikke noget for dig. Så spild ikke tiden med den! Handlingen er mildest talt lettere forvirrende, man får intet forklaret og det virker nærmest som om Ritchie med vilje gør det besværligt for sit publikum at finde fodfæste i filmen. Provokerende? Ja! Afskrækkende? Hvis svaret er "ikke nødvendigvis" kan du roligt læse videre. Hvis ikke, så skal du bruge tid på hverken filmen eller nogen form for omtale af filmen. Den er ikke noget for dig!

I hvilket univers har man en 12-dollar seddel?
At du elsker Lock, Stock and Two Smoking Barrels og Snatch kan du ikke bruge til noget. De var klare symboler på Ritchies flair for moderne action. Humør og heftig klipning blandt charmerende gadedrenge og gangsters. Her er humoren desværre manglende, og Ritchies sans for det visuelle er beklageligvis blevet skruet helt ned til antydningsvist. Lidt voice-over, vilde farver og smarte flash-backs – og det er det! Londons beskidte gader er uskiftet med en uvirkelig storby fyldt med uvirkelige figurer. Jason Statham var langt bedre i de to føromtalte film og Ray Liotta overspiller som han nu engang gør bedst i rollen som skurken. Hvad skulle han ellers spille? Selv ikke de seje amerikanere Vincent Pastore (bedst kendt fra The Sopranos) og André Benjamin (aka Outkasts André 3000) kan redde meget, nå først luskerierne er startet. For Guy Ritchie forsøger sig først og fremmest som filmisk tryllekunster. En svindler, der vifter løs med den ene hånd mens den anden udfører ugerningen. Og hvis ikke det helt ind til rulleteksterne, havde været så mudret skildret, ville man langt bedre kunne sætte pris på bedriften. For Guy Ritchie ide er ikke så lidt fræk. Synd, der er så langt fra en god idé til en god film. Uendeligt langt.
 
Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Der er endnu ingen kommentarer.

 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Senest anmeldt
Hjertelandet20/9
BlacKkKlansman20/9
Bare Juliet20/9
The Predator13/9
The Seagull13/9
Mod solnedgangen13/9
In the Aisles6/9
Den dag på stranden6/9
The Raft5/9
Ordets magt30/8
Flere bio-anmeldelser
 
Peter Kanin3/9
Avengers: Infinity War31/8
Rampage Out of Control27/8
A Quiet Place24/8
Ready Player One17/8
Pacific Rim Uprising13/8
You Were Never Really Here10/8
Red Sparrow20/7
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
Hvem har en ukrediteret rolle som Mel Gibsons psykolog i What Women Want?
 
Test din filmviden her© CinemaZone.dk I/S 2000-2018 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sg p Google