CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Nyheder - Anmeldelser - Artikler - Arkiv - Forside
  Søg

Ekstra credits
Originaltitel:
Bedtime Stories

Produktionsland:
USA

Produktionsår:
2008

Manuskript:
Matt Lopez, Tim Herlihy

Producere:
Jack Giarraputo
Andrew Gunn
Adam Sandler

Fotograf:
Michael Barrett

Klipper:
Tom Costain
Michael Tronick

Komponist:
Rupert Gregson-Williams

Censur:
Tilladt for alle

Distributør:
Walt Disney Studios Motion Pictures

Din mening
Har du set filmen? Hvad synes du om den?

Brugernes dom
(10 stemmer)

Læs også...
Anmeldelser:
08-01-16:
Pixels
06-01-14:
Drengerøve 2
11-11-13:
Grusomme mig 2
08-11-12:
Hotel Transylvania
07-11-11:
Arthur
08-09-11:
The Zookeeper
24-02-11:
Mød min måske kone
14-01-11:
Get Him to the Greek
22-12-08:
St. Trinian's
26-09-08:
Zohan
04-07-08:
Droppet af Sarah Marshall
06-02-07:
Click
29-03-05:
Tiger-brødre
29-10-03:
Adam Sandler's 8 Crazy Nights
19-03-03:
Mr. Deeds
13-06-00:
The Wedding Singer
 


Bedtime Stories

Anmeldt af:Lisa Brygger
Genre:Komedie
Varighed:100 minutter
Instruktør:Adam Shankman
 
Premieredato:27-02-2009
Medvirkende:Som:
Adam SandlerSkeeter Bronson
Keri RussellJill
Guy PearceKendall
Courteney CoxWendy
Russell BrandMickey
Lucy LawlessAspen

Børnevenlig Sandman
 
Hvad får man, hvis man blander Adam Sandler med lidt romantik, familie og dårlige arbejdsforhold? Nej ikke fortsættelsen til Punch-Drunk Love, men et godt gammeldags eventyr. Der er både havfruer, prinsesser, cowboys, gladiatorer, ferrarier, strandvaskere, Han Solo og Klods Hans. OK, så dette er ikke et traditionelt gammeldags eventyr, men det er i hvert fald en herlig røverhistorie.


Copyright:
Walt Disney Studios Motion Pictures
Den jævne ridder
For over 150 år siden skrev H.C. Andersen historien om Klods Hans – en uprætentiøs bondeknold, der siger tingene lige ud og til sidst vinder prinsessen og kongeriget – som på mange punkter ligner Adam Sandler. Udskift bondeknold med kritikerhadet lavkomiker og prinsessen og kongeriget med popularitet og pengekassen, og tilbage har vi en filmstjerne med sans for det joviale og det indbringende. Siden hans første film Billy Madison har den tidligere Saturday Night Live-gulddreng jævnligt spytter den ene komedie ud efter den næste. Ikke alle lige gode, men altid med Sandler som en uprætentiøs bondeknold med hjertet på rette sted. Med alderen er han også begyndt at spille faderrollen. I Bedtime Stories er han i stedet onklen, og herved kan han få lov at være sorgløs og fjoget. Selvfølgelig indtil han skal stå den endelig prøve og bevise sit værd. Det gik fint for Klods Hans og det gør det naturligvis også for Sandlers charmende nye figur Skeeter Bronson.

Hvad de ønsker, skal han
Skeeter er vokset op med en storesøster uden fantasi og en far med måske lidt for meget sans for det fantastiske. Han er nu endt på farens gamle hotel, der de sidste 25 år har været ejet af den ækle Nottingham – kan man være andet med det navn? – som nu vil udvide sin hotelkæde med et nyt topmoderne hotel. Skeeter arbejder egentligt som altmuligmand på stedet, men får alligevel hurtigt chancen for at lede det nye hotel. Jamen, hvordan er det sket? Jo altså, Skeeters nevø og niece synes det er sjovt at pynte på onkels godnathistorier og pudsigt nok bliver de to ungers skæve vinkler til virkelighed den efterfølgende dag. At Skeeter pludselig får denne utrolige chance skyldes kun, at børnene synes godt om hans heltefigur i gårsdagens aftenfortælling og mente, at denne skulle have en reel chance. Derfor får Skeeter nu sit livs chance dagen efter. Spørgsmålet er selvfølgelig, om han har, hvad det kræver at være en rigtig helt – i den virkelige verden.


Copyright:
Walt Disney Studios Motion Pictures
Tilføj Brand – Russell Brand
Bedtime Stories er ikke en typisk Adam Sandler-komedie. Det er mere en børnefilm – der også er morsom. Ikke at Sandler ikke leverer. Han er, som han plejer, men han fungerer godt i selskab med både den søde Jill (Keri Russell), den skrappe søster (Courteney Cox), børnene Bobbi og Patrick for ikke at glemme marsvinet Bugsy og vennen Mickey (Russell Brand i vanlig skøn form!). Mere rystende er det at se Guy Pearce, som den sleske Kendall, lederen af hotellet og Skeeters konkurrent til det nye job. Det virkeligt sjove er dog, hvordan forfatterne bag fablen (Sandlers faste mand Tim Herlihy og newcomer Matt Lopez) har fået flettet virkeligheden sammen med Skeeters godnathistorier, hvor der er gjort plads til både riddere, rumhelte og romersk Evil Knievel. Det er top pjattet og super nuttet i perfekt harmoni. Uden at Adam Sandlers sædvanlige hyggehumor går tabt i udførslen – og derfor kan faste tilhængere stadig følge med – har den engang så grove komiker fundet et fint leje for sartere sjæle. Nu kan også prinsesser og havfruer være med og måske også alle dem, der så ned på Klods Hans og tænkte, at han var for simpel. Det er han stadig, men kan man lide hans charme vil man elske hans eventyrlige Bedtime Stories.
 
Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Seneste kommentarer: (2 i alt - Læs alle)
 
ForfatterIndlæg
james
1-3-2009 13:46
Tissemand.

keebee
27-2-2009 09:27
Dejlig og sjov eventyrfilm, som jeg da køber senere på dvd


 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Senest anmeldt
Hjertelandet20/9
BlacKkKlansman20/9
Bare Juliet20/9
The Predator13/9
The Seagull13/9
Mod solnedgangen13/9
In the Aisles6/9
Den dag på stranden6/9
The Raft5/9
Ordets magt30/8
Flere bio-anmeldelser
 
Peter Kanin3/9
Avengers: Infinity War31/8
Rampage Out of Control27/8
A Quiet Place24/8
Ready Player One17/8
Pacific Rim Uprising13/8
You Were Never Really Here10/8
Red Sparrow20/7
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
Hvem af disse skuespillere har ikke spillet D’Artagnan?
 
Test din filmviden her© CinemaZone.dk I/S 2000-2018 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sg p Google