CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Klik på en region for at læse anmeldelser, nyheder m.v.
  Søg

Ekstra credits
Originaltitel:
Blå mænd

Produktionsland:
Danmark

Produktionsår:
2008

Manuskript:
Rasmus Heide, Mick Øgendahl

Producere:
Ronnie Fridthjof

Fotograf:
Eric Kress
Jan Pallesen

Klipper:
Martin Wehding

Komponist:


Censur:
Tilladt for alle

Distributør:
Scanbox

Din mening
Har du set filmen? Hvad synes du om den?

Brugernes dom
(110 stemmer)

Links
Filmens danske hjemmeside

Læs også...
Nyheder:
10-07-08:
Debutanter får støtte
 
Anmeldelser:
02-02-17:
Alle for tre
10-06-14:
Klassefesten 2 - Begravelsen
29-05-14:
Kolbøttefabrikken
03-06-13:
Alle for to
25-02-13:
Talenttyven
19-11-12:
Eddie - The Sleepwalking Cannibal
23-01-12:
Let's Get Lost
30-08-11:
Alle for én
12-11-10:
Julefrokosten
04-09-09:
Camping
26-02-07:
Sprængfarlig bombe
17-10-05:
Adams æbler
10-10-05:
Den store dag
15-04-02:
En kort en lang
02-04-01:
Blinkende Lygter
 


DVD-specifikationer
Billedformat:
1.85:1

Lyd:
DTS, Dlby Digital 5.1

Ekstra materiale:
Disk 1: To kommentarspor, trailers, featurette
Disk 2: Galleri, bag filmen, fraklip, bag om effekterne
Blå mænd

Anmeldt af:Søren Langelund
Genre:Komedie
Varighed:80 minutter
Instruktør:Rasmus Heide
 
Anmeldelsesdato:23-02-2009
Medvirkende:Som:
Thure LindhardtJesper
Sidse Babett KnudsenLotte
Mick ØgendahlDion
Troels LybyTheodor
Beate BilleDorte
Helle FagralidSofie
Se komplet creditliste her

Blåøjet bundskraber
 
Lad os lege en lille gætteleg. Ind på en gusten losseplads valser en glatnakket duksedreng i jakkesæt. Han er en succesrig sælger for et topfirma, men pga. en spritdom skal han udføre samfundstjeneste med de mest bøvede tabere tænkeligt. Og nu kommer så det store spørgsmål: Mon ikke det er her blandt efterladenskaber og bundskrabere, at han for alvor finder livets mening? For som arbejdsom og talentfuld forretningsmand kan man vel ikke være lykkelig? Endsige menneskelig? Man skal vel være et koldt svin – for sådan plejer det jo at være i dansk film! Vi lærte i Per Flys klassetrilogi, at samfundets tabere i virkeligheden er vindere og vice versa, og fik gennem den papirtynde miljøbeskrivelse af overklassen i Jannik Johansens Hvid nat bekræftet, at der på det store lærred sjældent er plads til lys i mørket bedre kendt som erhvervslivet.


Copyright:
Scanbox
For meget skrald
En faktum også den unge sælger Jesper, hovedpersonen i den nye danske falden–på-halen-komedie Blå mænd, må sande. Indtil han altså tvinges til samfundsarbejde på en losseplads og i løbet af et par uger pludseligt kan frigøre sig fra sine liebhaver-lænker! Et så blåøjet plotfundament ville være nemmere at sympatisere med, hvis det førte et tilsvarende humoristisk overskud med sig, men man leder forgæves efter grinene blandt de på alle måder store mængder skrald. Selvom Martin Brygmanns liderlige kørelærer er en uimodståelig bifigur, og Mick Øgendahl i en af de mere bærende roller glimtvis leverer et par præcise punchlines som imbecil særling, er niveauet mildest talt svingende.

Overspil og skulderslag
I hovedrollen nærmer en ellers altid solid Thure Lindhardt sig overspil, hvilket blot bringer Jesper tættere på stereotyp end tredimensionel figur. Som brysk lebbe er Sidse Babett Knudsen næsten lige så irriterende karikeret som i Til døden os skiller, og som genbrugsstationens krakilske hulemand af en leder har Troels Lyby mere end svært ved at få de for tungt skrevne replikker til at flyde. Bedre går det ikke for den fysiske komik, der for spinkelt bygges op omkring primitive lussinger og umotiverede skulderslag, som måske er overraskende og overrumplende første gang, men ikke tredivte gang.


Copyright:
Scanbox
Demonstrativt metervareunderholdning
Den på papiret korte spilletid strækkes i den sidste tredjedel yderligere ud. Dels af en forceret romance, dels af en stakkels udviklingshæmmet knægt, der på kvalm vis påtvinges at ytre samtlige af pladderromantikkens sandheder og moraler. Forsøget på at kombinere det vanvittige med det vedkommende falder i den grad igennem sammenlignet med tidligere skalpelskarpe danske latterbrøl som f.eks. Anders Thomas Jensens Blinkende Lygter og Adams æbler. Debuterende instruktør Rasmus Heide skal heller ikke just roses for en rodet billedside eller en til tider uklar lyd. Man kan være barmhjertig og nøjes med at kalde Blå Mænd for ujævn underholdning og i bedste fald ligegyldig. I stedet for decideret dårlig. Jeg foretrækker dog at kalde en spade, der nærmest demonstrativt graver i metervarens allerede for dybe hul, for en spade.
 
DVD-vurdering
Man vælter i ekstramateriale på udgivelsens to skiver. På disk 1 finder man det allerbedste, nemlig de to kommentarspor - indtalt af Rasmus Heide og Mick Øgendahl og værd at bruge i alt 160 minutter på.
De sjove fraklip varer 10 minutter mens bag kameraet-indslaget også er omfattende. Det resterende ekstramateriale er af kortere varighed, men stadig rimeligt underholdende. En super lækker dobbeldisk-dvd!

Ekstra materiale:




Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Seneste kommentarer: (19 i alt - Læs alle)
 
ForfatterIndlæg
Sommer
12-9-2010 22:38
Også jeg er meget enig i Søren Langelunds anmeldelse. Jeg har altid prøvet at undgå den film, men så den nu alligevel på tv2.
Filmen var som frygtet typisk dårlig dansk komedie. Jeg ser Mick som en selv i scene sat figur som prøver at pifte denne slappe film op med stand up af værste klasse. De personer man ser i filmen findes bare ikke og de kan derfor aldrig få min sympati eller pis i kog.
Mange fine skuespillere er blevet lokket ind i denne film men har åbentbart ikke råd eller nosser til at sige nej til til rollen. Sorry Mick. Du er plat og man siger højt ikke er lig sjovt, men det er Fynsk ancent heller ikke.
Hele den danske comedy scene er en omgang rygklapperi.
Så er det sagt.


Lasse
16-3-2009 18:16
Fed film, bare toppen, en sikker sucess en af de bedste danske film i lang tid

Kenneth McNeil
1-3-2009 15:18
"anmelderen søren langelund er dog den mest ringe film anmelder, kritiserer og kritiserer over nogle små detaljer. Uden Jante loven var Søren langelund ingenting."

Ja. Det er vi mange, der har sagt. I årevis.
Uden "Jante loven" [sic] var Søren Langelund faktisk HØJST ingenting. Min teori går på, at han faktisk ville være endnu mindre. En slags negativ eksistens, en minuseksistens.

Rasmus
24-2-2009 13:01
Enig i anmeldelsen. Selvom der er enkelte sjove optrin i filmen, så er personerne simpelthen for irriterende og karikerede. Thure er irriterende og overfladisk, medarbejderne på lossepaldsen er naive fjolser, og pigen bliver aldrig andet end en unødvendig bifigur. Hendes tilgivelse af optrinnet med Carl-Mar virkede ekstremt mærkeligt. Undgå denne film med mindre du ikke har andre valgmuligheder!

Shamran
22-2-2009 10:27
Jeg kan ikke være mere enig i din anmeldelse. Filmen er tiltider utrolig tynd og klart overspillet. Den har slet ikke den historiske tyngde som f.eks Adams æbler, som du selv nævner.

Der er dog også lyspunkter hvor den komiske timing er perfekt som f.eks. bade scenen. Scenen bidrager dog, som med så meget i denne film, ikke til historien.


 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Senest anmeldt
Vi ses deroppe14/6
Stor som en sol14/6
Den skyldige14/6
Sommeren 19937/6
Junglebanden7/6
Jurassic World: Fallen Kingdom7/6
Fædre og sønner6/6
Isle of Dogs31/5
Mit Grønland24/5
Skjold & Isabel24/5
Flere bio-anmeldelser
 
The Greatest Showman18/5
Star Wars: The Last Jedi16/4
Mordet i Orientekspressen13/4
The Killing of a Sacred Deer2/4
Justice League26/3
The Square23/3
Thor: Ragnarok12/3
Blade Runner 20492/3
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
Han blev tilbage i 1941 den første i historien, der modtog 4 Oscar-nomineringer for den samme film. Hvad hed filmen?
 
Test din filmviden her



© CinemaZone.dk I/S 2000-2018 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sg p Google