CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Nyheder - Anmeldelser - Artikler - Arkiv - Forside
  Søg

Ekstra credits
Originaltitel:
The Rocker

Produktionsland:
USA

Produktionsår:
2008

Manuskript:
Maya Forbes, Wallace Wolodarsky

Producere:
Shawn Levy
Tom McNulty

Fotograf:
Anthony B. Richmond

Klipper:
Brad E. Wilhite

Komponist:
Chad Fischer

Censur:
Tilladt for alle over 15 år

Distributør:
SF Film

Din mening
Har du set filmen? Hvad synes du om den?

Brugernes dom
Der mangler 3 brugerkarakterer, før brugernes vurdering vises.

Læs også...
Anmeldelser:
30-12-13:
jOBS
18-12-13:
Familien Miller - langt over grænsen
05-09-13:
jOBS
15-08-13:
Familien Miller - langt over grænsen
03-07-12:
The Amazing Spider-Man
17-11-11:
Niceville
03-02-11:
Easy A
26-10-10:
The A-Team
18-01-10:
Tømmermænd i Vegas
24-11-09:
Transformers: De faldnes hævn
08-07-08:
Juno
13-02-07:
My Super Ex Girlfriend
 
Artikler:
25-05-10:
TV-serie: Glee – 1. sæson
 


DVD-specifikationer
Billedformat:
1,85:1

Lyd:
Dolby Digital 5.1

Ekstra materiale:
2 kommentarspor, slettede scener, sjove fraklip, 7 featuretter, musikvideo
The Rocker

Anmeldt af:Lisa Brygger
Genre:Komedie
Varighed:98 minutter
Instruktør:Peter Cattaneo
 
Anmeldelsesdato:18-03-2009
Medvirkende:Som:
Rainn WilsonRobert Fishman
Christina ApplegateKim
Teddy GeigerCurtis
Josh GadMatt
Emma StoneAmelia
Jeff GarlinStan
Se komplet creditliste her

Den nøgne trommeslager
 
Elsker du den amerikanske udgave af tv-serien The Office, ved du også hvem Rainn Wilson er. I Peter Cattaneos nye komedie The Rocker spiller han den ukuelige trommeslager Robert Fishman, der for 20 år siden blev fyret fra sit glam-metalband og stadig ikke er kommet sig over det. Kunsten at bære nag har sjældent set så sølle ud, men 'Fish' er slet ikke så stor en taber, som det lyder. Ok, han har ingen karriere, familie, penge og vist heller ikke mange venner. For da kæresten smider ham ud i begyndelsen af filmen, må han flytte ind hos sin storesøster og hendes familie. Det, man ikke kan tage fra ham, er dog hans lidenskab. Hans store lidenskab for at hade hans gamle band Vesuvius.

Men der står comeback på menuen
Her er han så endt. Ved middagsbordet hos familien. Søsteren er hård, svogeren er helt på hans side, mens hans nevø Matt er sur over, at han aldrig har været en ordentlig onkel. Det får han lov til at råde bod på, da Matt pludselig står og skal bruge en ny trommeslager til sit band. Fish har på ingen måde lyst, men Matt mener han skylder, så han sætter sig alligevel bag tønderne. Og smadrer stort set det unge bands ry og selvtillid, da han ved deres første show, går pinligt grassat i bedste Keith Moon-stil. Han har igen intet band, indtil han lover at skaffe dem endnu et gig, og han er nu inde i varmen på en slags prøve. De 20 år yngre medspillere er ikke helt trygge ved ham, men hans lidenskab og musikalske evner er smittende og snart har han sammentømret en fin lille, følsom rockgruppe.

Papfigurer og søde teenagere
Peter Cattaneo lavede i 1997 en film med mange af de samme værdier. The Full Monty handlede også om at få en ny chance. For at bevise sit værd, og her i Fishs tilfælde at komme sig over skammen ved at blive smidt ud af sit band lige inden de blev de verdenskendte og storsælgende rockguder, som de skal forestille at være, hvor vores historie begynder. Vesuvius viser sig selvfølgelig at være endnu mere pinlige end Fish. De har nemlig ikke indset, at de også sidder fast og ikke længere er relevante, mens Fish når at vokse undervejs i historien – omend noget ufrivilligt og ganske sjovt. Hans uundgåelige konfrontation med sit gamle band er kostelig, men Vesuvius er også det mest urealistiske ved filmen, som på mange måder ellers er en vældig sød coming-of-age-fortælling; med Rainn Wilson som bonus. Han er intet mindre end fantastisk i den hæmningsløse hovedrolle.

He goes to 11
Hvor Fish er den ansvarsløse klovn med de indebrændte ambitioner og store drømme, er hans band-makker Curtis den sensitive kunstner med det store talent. De to drenge kunne ikke være mere forskellige: Da bandet tager på en lille turne – efter at have slået igennem med en hjemmelavet video, hvor Fish optræder nøgen – får han endelig lov til at gå amok som rockstjerne: Smide fjernsyn ud af hotelvinduer og det der er langt værre. Curtis er mere interesseret i at lave god musik. Og med det dilemma er der ikke meget Spinal Tap tilbage over løjerne. Heldigvis tager The Rocker sig heller ikke så alvorligt, at den kommer i nærheden af Mark Wahlberg-stinkeren Rock Star, der foregik i et udpræget (og ufortjent) dumt metal-miljø.
I stedet er The Rocker en indtagende lille film om, at store drømme ikke altid forsvinder, når man bliver voksen, og ej heller bør forsvinde. Som Mike Muir med Suicidal Tendencies sang tilbage i 1987 i sangen "Join the Army": Well I don't care, 'bout the clothes you wear, it's the seize of your heart, not the length of yur hair...". Et mantra nærmest lavet til Robert Fishman, den nøgne trommeslager, der efter 20 år i kulden endelig får sin dag i rampelysets bagende sol. Vi andre er underholdt på hele hans rejse!
 
DVD-vurdering
At kalde ekstramaterialet for 'omfattende' gør det ingen retfærdighed! Der er masser af små sjove indslag i bonuspakken, blandt andet hele to kommentarspor. Det ene er med de tre unge skuespillere samt den ganske morsomme Jason Sudeikis, der spiller den fæle repræsentant fra pladselskabet. De fire hygger sig gevaldigt, men vi andre keder os. Så er Peter Cattaneo og Rainn Wilsons kommentarspor lidt mere interessant.

De mange slettede scener og lange og korte gagreels er ok, mens mange af featuretterne er godt tænkt – og mindst lige så sjovt udført.


Ekstra materiale:
Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Der er endnu ingen kommentarer.

 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Senest anmeldt
Skyscraper12/7
Under træet5/7
Ant-Man and the Wasp4/7
Du er den28/6
Hereditary28/6
Far til fire i solen28/6
Huset ved havet28/6
Ocean's 821/6
Violinisten21/6
Love, Simon21/6
Flere bio-anmeldelser
 
Molly's Game6/7
Black Panther2/7
Den skjulte tråd29/6
Coco22/6
De originale21/6
Darkest Hour14/6
The Greatest Showman18/5
Star Wars: The Last Jedi16/4
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
Hvilken film involverer ikke utroskab?
 
Test din filmviden her© CinemaZone.dk I/S 2000-2018 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sg p Google