CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Klik på en region for at læse anmeldelser, nyheder m.v.
  Søg

Ekstra credits
Originaltitel:
MollyCam

Produktionsland:
Danmark

Produktionsår:
2008

Manuskript:
Christian Lollike

Producere:
Jacob Oliver Krarup

Fotograf:
Laust Trier Mørk

Klipper:
Adam Ross

Komponist:
Mikkel Lentz

Censur:
Tilladt for alle over 15 år

Distributør:
Angel Film

Din mening
Har du set filmen? Hvad synes du om den?

Brugernes dom
(16 stemmer)

Læs også...
Nyheder:
08-07-04:
2 ryk og en aflevering scorer fransk pris
 
Anmeldelser:
07-04-04:
2 ryk og en aflevering
02-08-00:
På fremmed mark
 


DVD-specifikationer
Billedformat:
1,78-1

Lyd:
Dolby Digital

Ekstra materiale:
Kommentarspor, featurette
MollyCam

Anmeldt af:Kirja Marie Touborg Jensen
Genre:Drama
Varighed:87 minutter
Instruktør:Aage Rais-Nordentoft
 
Anmeldelsesdato:30-04-2009
Medvirkende:Som:
Lea Rønne
Olaf Højgaard
Kristian Halken

Lummer leg med et kamera
 
Forestil dig, at et andet menneske har sin hånd inden under din hud. Inde under din hud og helt tæt på din krop, og at denne person kan flytte hånden, hvorhen han/hun vil på din krop, og du kan ikke gøre noget! Nogenlunde sådan er det at se MollyCam. 91 minutters redigeret ubehag!


Copyright:
Angel FIlm - Aage Rais-Nordentoft
Sex, løgn og video
16-årige Molly filmer alt. Selv når hun bliver taget bagfra af kæresten! Hun siger selv tidligt i filmen, at hun bliver nødt til at filme alt, "for ellers har det jo ikke fundet sted, vel?" Og i dag hvor 'happy slapping' er en nærmest almindelig hændelse, er MollyCam, som er baseret på et teatermanuskript, helt sikkert en film med en relevant pointe. Mollys ukritiske seksuelle selvdokumentation er da meget relevant i en verden, hvor nogle teenagepiger ligner noget, der lige er trådt ud af en 50 Cent-video på en helt almindelig tirsdag morgen, og hvor man som noget ældre kvinde får lyst til at fortælle dem, at blottet hud ikke er det samme som kvindelighed! Men så stopper den gode idé også der, for den anden historie i filmen virker nærmest som en på påklistret handling, der kan retfærdiggøre filmens spilletid på 90 minutter.

Lovens lange arm på afveje
Molly har nemlig også anmeldt en gruppevoldtægt til politiet. Legen med seksualitet og bad-boy kærestens uansvarlige eksperimenter er øjensynligt endt galt. Og her kommer filmens anden hovedperson ind i billedet. Politimanden, som officielt vil redde pigen og få hende til at forstå, at det ikke er hendes egen skyld, men som i processen bliver tændt af hendes pornoleg med kameraet. Desværre er politimandens historie alt for søgt. Man kunne have valgt at lade temaet om pigen være hele hovedhistorien, men i stedet bliver filmen forurenet af historien om den kriseramte midaldrende politimand, hvis kone er klichéen om en hængebrystet, fladrøvet, pæda-plejerske-agtig-Helle, og derfor vil han i bund og grund hellere bolle den lille snotforvirrede teenager, som tror, at sex er det eneste sprog, hun kan tale.


Copyright:
Angel Film - Aage Rais-Nordentoft
Usympatisk
Rent teknisk er idéen – med at skuespillerne filmer hinanden og samtidig improvisere – et rigtig godt virkemiddel, for filmen kommer således virkelig under huden på folk. Men hvis man anvender sådan et teknik, skal man også være meget bevidst om, hvad det er, man lægger under huden på folk! Her har man pludseligt et stort ansvar, og det ansvar er instruktør Aage Rais-Nordentoft ikke voksent. Idéen fungerer helt sikkert bedre på en teaterscene, men ikke på film, der ikke kan bære den klodsede Århus by night-konfrontationsdialog. Det er simpelthen ikke troværdigt, at en midaldrende politimand i en forhørssituation med et 16-årigt voldtægtsoffer siger "kneppede han dig i røven?"
Da Molly nærmest konstant befinder sig bag kameraet, får vi altså ikke et særligt stort indblik i hendes tanker og følelser. Vi kommer derfor aldrig til at holde med eller af hende. Havde vi hørt hende snakke personligt til kameraet noget mere, var billedet blevet langt mere nuanceret. Men i virkeligheden siger Molly meget lidt. Hun enten skriger, filmer eller vrider sig i bedste Lolita-stil foran kameraet. Det giver ikke nogen viden om en hovedperson, det giver bare irritation.

For nøgen?
En film med det her emne skal laves, og hatten af for at Aage Rais-Nordentoft har førsøgt. Desværre kommer filmen selv til at lægge ved på bålet hos den narcissistiske ungdomskultur, ved at invitere unge ind og se en pige kropsligt blotte sig og blive nærmest ødelagt for åbent kamera – på en måde så det kan virke pirrende, ikke afskrækkende!
MollyCam virker blændet af sin egen nøgenhed, og instruktøren har glemt, at der er uanede kræfter i fagudtrykket Less Is More. Filmen ender derfor som en små-lummer fantasi og ikke en relevant, diskussionsværdig film, som rent faktisk kunne få unge mennesker til at tænke over deres virkelighed.
 
DVD-vurdering
Ekstramaterialet består af et kommentarspor med instruktøren Aage Rais-Nordentoft og Christian Lollike, der er manden bag teaterstykket "Dom over skrig", som filmen er baseret på. Desuden kan vi følge holdet på Roskilde Festival.

Ekstra materiale:




Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Seneste kommentarer: (4 i alt - Læs alle)
 
ForfatterIndlæg
peter
29-7-2010 15:51
vil se den her film kun fordi at hende der molly pigen er emd i den . hun virker fræk ..

kj nord
14-10-2008 18:21
prik lige aage rais på skulderen. Vi vil stadig se Mollycam i Aalborg

kj nord
19-9-2008 14:50
hvorfor pokker kommer de anderledes danske film aldrig til aalborg? aage rais gør noget Vi vil også gerne se One shot

Tommy
22-7-2008 14:05
Må indrømme at jeg syntes at filmen lægger alt for meget vægt på nøgenhed - Ja, nærmest over i det vulgære. Grænsen til de bløde pornofilm er blevet godt udvasket med denne film. Burde man ikke se den slags film på Playboy TV som ikke er rated til børn?

Samfundet har i dag mange problemer med børn og deres sexuelle udstråling. Filmen vil med garanti virke inspirrende på disse "usikre" børn. Resten kan man vist gætte sig til...


 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Senest anmeldt
The Meg9/8
Mission: Impossible - Fallout2/8
Hotel Artemis26/7
Sicario 2: Soldado19/7
Mamma Mia! Here We Go Again19/7
Landet af glas19/7
Skyscraper12/7
Under træet5/7
Ant-Man and the Wasp4/7
Du er den28/6
Flere bio-anmeldelser
 
You Were Never Really Here10/8
Red Sparrow20/7
The Florida Project17/7
The Shape of Water16/7
Game Night13/7
Molly's Game6/7
Three Billboards Outside Ebbing, Missouri3/7
Black Panther2/7
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
I hvilket år er Stanley Kubricks science fiction-klassiker 2001: A Space Odyssey produceret?
 
Test din filmviden her



© CinemaZone.dk I/S 2000-2018 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sg p Google