CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Klik på en region for at læse anmeldelser, nyheder m.v.
  Søg

Ekstra credits
Originaltitel:
Parterapi

Produktionsland:
Danmark

Produktionsår:
2009

Manuskript:
Kenneth Kainz, Jannik Tai Mosholt

Producere:
Rene Ezra
Tomas Radoor

Fotograf:
Philippe Kress

Klipper:
Mikkel E.G. Nielsen

Komponist:
Jeppe Kaas

Censur:
Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år

Distributør:
Nordisk Film

Din mening
Har du set filmen? Hvad synes du om den?

Brugernes dom
(6 stemmer)

Læs også...
Anmeldelser:
17-08-15:
Skammerens datter
22-04-13:
Sover Dolly på ryggen?
14-04-08:
Til døden os skiller
06-08-07:
Hvordan vi slipper af med de andre
26-02-07:
Sprængfarlig bombe
13-12-06:
Lotto
30-08-06:
Efter brylluppet
17-10-05:
Adams æbler
14-11-01:
Et rigtigt menneske
 


Parterapi

Anmeldt af:Frederik Asschenfeldt Vandrup
Genre:
Varighed:99 minutter
Instruktør:Kenneth Kainz
 
Premieredato:25-02-2010
Medvirkende:Som:
Nikolaj Lie KaasAnders
Sidse Babett KnudsenPuk
Søren PilmarkUlrik Mossin
Georgia Katerina PotsosBitten
Rasmus BjergBo
Jonas WandschneiderMichael
Se komplet creditliste her

Den eneste anden
 
Mere end én gang føler man sig hensat til en uformel fortsættelse af Susanne Biers ultra-populære gennembrudsfilm Den eneste ene, når man lægger sanser til Kenneth Kainz’ driftsikre, men lidet overraskende komedie Parterapi, der spiller lige så jævnt underholdende, som dens titel er uopfindsom.


Copyright:
Nordisk Film - Bjørn Bertheussen
Anders og Puk møder hinanden i byen, hvor Puk er den energiske trommeslager for et rockband. Modsætninger tiltrækkes, og Anders efterlader sin tumpede ven Bo tilbage med ild i håret, da han erstatter singlelivet med en tilværelse i Puks selskab. Spol 15 år frem, og parret befinder sig i lidt af en kattepine, da Anders endelig har fået gennemtrumfet, at opsparingen skal sættes i et hus i de københavnske forstæder, som får normale håndværkertilbud til at ligne nybyggede palæer. Puk har dresseret vildskaben, fordi hun jo i bund og grund elsker sin kedeligt-grå mand og deres fælles teenagedatter, men intet tærer så meget på kærligheden som stilstand og byggerod.

Rådne huse kræver dyre håndværkere, og derfor udlejes kælderen til den slikket interesserede parterapeut Ulrik, der boltrer sig i husets underetage med en målrettet drøm om at gøre det samme med Puks tilsvarende. Han får hende til at overtale Anders til en omgang parterapi, som den vågne tilskuer med det samme afslører som et skalkeskjul for terapeutens hædersløse forsøg på at score pigen og den faldefærdige ruin. Om det lykkes, lader vi stå hen i biografens mørke, men denne anmelder kan snildt berolige med, at Parterapi ikke overrasker på noget tidspunkt.


Copyright:
Nordisk Film - Bjørn Bertheussen
Hvad er der så tilbage? Ret beset ikke meget. Nikolaj Lie Kaas er god som en mumlende falliterklæring af en hanrej, der blot mangler den rette anledning til at slippe kræfterne løs, og han sekunderes med moderat entusiasme af levemanden Rasmus Berg. Mere skinger i tonen er dansk films tidligere så enestående comedienne Sidse Babett, og Søren Pilmark bliver aldrig rigtig diabolsk farlig som trussestjælende terapeut, men han har da sine øjeblikke.
Parterapi underholder adækvat, mens vi venter på mere himmelstræbende højdepunkter i dansk filmkomiks historiebog.
 




Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Seneste kommentarer: (1 i alt - Læs alle)
 
ForfatterIndlæg
Dick Spasser
18-11-2010 23:55
Råddenskab der aldrig rammer smilebåndene eller noget andet, bortset fra faldstammen.

Min psykolog siger jeg er ødelagt efter denne traumatiske oplevelse.


 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Senest anmeldt
Det tredje mord16/8
The Equalizer 216/8
Nancy16/8
The Spy Who Dumped Me16/8
The Meg9/8
Mission: Impossible - Fallout2/8
Hotel Artemis26/7
Sicario 2: Soldado19/7
Mamma Mia! Here We Go Again19/7
Landet af glas19/7
Flere bio-anmeldelser
 
You Were Never Really Here10/8
Red Sparrow20/7
The Florida Project17/7
The Shape of Water16/7
Game Night13/7
Molly's Game6/7
Three Billboards Outside Ebbing, Missouri3/7
Black Panther2/7
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
Hvem spiller Meryl Streeps og Ed Harris’ tidligere elsker i The Hours?
 
Test din filmviden her



© CinemaZone.dk I/S 2000-2018 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sg p Google