CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Klik på en region for at læse anmeldelser, nyheder m.v.
  Søg

Ekstra credits
Originaltitel:
De vilde svaner

Produktionsland:
Danmark

Produktionsår:
2009

Manuskript:
Margrethe II, Jesper W. Nielsen Baseret på historien af H.C. Andersen

Producere:
Jacob Jørgensen

Fotograf:
Torben Forsberg

Klipper:
Cathrine Ambus
My Thordal

Komponist:
Svend Skipper

Censur:
Tilladt for alle over 15 år

Distributør:
SF Film

Din mening
Har du set filmen? Hvad synes du om den?

Brugernes dom
(8 stemmer)

Læs også...
Anmeldelser:
06-03-09:
Eventyret om Despero
20-01-09:
Arn II - Riget ved vejens ende
15-07-08:
Arn - Tempelriddaren
19-02-08:
De usynlige børn
30-08-06:
Efter brylluppet
10-01-05:
Dansen med Regitze
13-08-03:
Arven
19-07-00:
Her i nærheden
 


De vilde svaner

Anmeldt af:Morten Bagger
Genre:Adventure, Drama
Varighed:60 minutter
Instruktør:Peter Flinth
Ghita Nørby
 
Premieredato:11-09-2009
Medvirkende:Som:
Stine Fischer ChristensenElisa
Benedikte HansenDronningen
Mads M. NielsenDen unge konge
Mads HjulmandPrins Eberhard
Søren Sætter-LassenBishop
Jens Jørn SpottagKongen
Se komplet creditliste her

Vellykket eventyrfilm med scenografi af Dronning Margrethe II
 
Vi har jo en dronning, der er særdeles kreativ på mange felter, hun tegner, maler, designer messehagler og kostumer, og så dyrker hun også decoupage. Det er en slags collageteknik, hvor man klipper illustrationer ud af illustrerede blade og klæber dem op, så de indgår i en sammenhæng, f.eks. et landskab med et slot, der er hentet et helt andet sted.


Copyright:
SF Film
Vor kreative dronning
I år 2000 skabte Jacob Jørgensen sammen med dronningen filmen Snedronningen, der i al fald på TV virkede som ret livløst dukketeater. Men nu har han som producent stået bag De vilde svaner, som er blevet langt mere vellykket. Ghita Nørby er personinstruktør på filmen, mens Peter Flinth er teknisk instruktør. Filmen er optaget ved hjælp af en green screen-teknik, hvor skuespillerne spiller foran et grønt lærred. Derefter er dronningens decoupager indsat digitalt som den scenografiske baggrund, så det har krævet stor præcision og tålmodighed at få det til at fungere.
Dronningen viser i filmens start lidt af sin decoupageteknik og siger, at det skal se lidt skævt og sært ud, når personerne vandrer blandt disse baggrunde og kulisser, og det gør det så.
Ghita Nørby er filmens fortæller, men spiller også et par roller som en god heks og fe.

Fra idyl til rædsel
I filmens og eventyrets start lever den lille prinsesse Elisa lykkeligt på kongeslottet med sine 11 nydelige prinsebrødre. Men kongen gifter sig med en ny og meget ond dronning, som sender Elisa ud at tjene bønder. Brødrene forvandler hun til vilde svaner i dagtimerne, mens de er mennesker om natten.
Da Elisa efter mange år på landet vender tilbage, sørger den onde stedmoder for at spolere hendes ydre, så hun bliver smidt ud, og nu begynder hendes eftersøgning af brødrene, som hun genfinder. Efter en livsfarlig flyvetur når de frem til et nyt og bedre land
Feen Fatamorgana fortæller hende, at hun skal sy 11 panserskjorter af brændenælder og være helt tavs imens, ellers vil hendes brødre dø. Med forbrændte hænder arbejder hun dag og nat på skjorterne, også efter at den lokale konge har lyngiftet sig med hende. For at få magiske brændenælder nok, må hun gå på kirkegården om natten og møder de græsselige ligædere.
Det fører til, at hun bliver dømt som heks og skal brændes på bålet, så der er gys og dramatik, og filmen er ikke for mindre børn.


Copyright:
SF Film
Smukke billeder og eventyrstemning
Dronningens decoupager er den farverige og smukke baggrund for eventyret om den troende og godhjertede Elisa, der gennemgår så mange kvaler for at redde sine brødre. Hun spilles som voksen af Stine Fischer Christensen, der fik både Bodil og Robert-pris for sin birolle i Susanne Biers Efter brylluppet Hun virker rigtig som den gode prinsesse, men har ikke mange replikker, da hun jo skal være stum i lang tid. Hendes modpol er Benedikte Hansen som den voldsomme og onde dronning, hun er skræmmende og højtråbende, en rigtig eventyrstedmoder, der forvandler familielivet til grus. Jens Jørn Spottag er den passive konge, der lader det ske, tilsyneladende uden at savne sine 12 børn.
Filmen følger eventyret ret nøje og undlader de muligheder, der var i teksten for nuttethed, f.eks. hvor mus i Elisas celle hjælper hende med håndarbejdet. Der er bestemt ikke gået Disney i dette barske eventyr, som H.C. Andersen har skrevet med inspiration fra brødrene Grimm. Resultatet er en teksttro og ret original eventyrfilm for voksne og større børn.
Den kommer op i ti biografer landet over.
 




Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Der er endnu ingen kommentarer.

 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Senest anmeldt
Vi ses deroppe14/6
Stor som en sol14/6
Den skyldige14/6
Sommeren 19937/6
Junglebanden7/6
Jurassic World: Fallen Kingdom7/6
Fædre og sønner6/6
Isle of Dogs31/5
Mit Grønland24/5
Skjold & Isabel24/5
Flere bio-anmeldelser
 
The Greatest Showman18/5
Star Wars: The Last Jedi16/4
Mordet i Orientekspressen13/4
The Killing of a Sacred Deer2/4
Justice League26/3
The Square23/3
Thor: Ragnarok12/3
Blade Runner 20492/3
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
Hvad tilbyder Michelle Meyrink at lave til Gabriel Jarret i Geniskolen?
 
Test din filmviden her



© CinemaZone.dk I/S 2000-2018 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sg p Google