CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Klik på en region for at læse anmeldelser, nyheder m.v.
  Søg

Ekstra credits
Originaltitel:
Simon & Malou

Produktionsland:
Danmark

Produktionsår:
2009

Manuskript:
Lars Mering

Producere:
Eva Juel Hammerich
Nina Lyng

Fotograf:
Jens Schlosser

Klipper:
Morten Højbjerg

Komponist:
Kasper Winding

Censur:
Tilladt for alle

Distributør:
SF Film

Din mening
Har du set filmen? Hvad synes du om den?

Brugernes dom
(11 stemmer)

Læs også...
Anmeldelser:
05-04-11:
Sandheden om mænd
01-10-07:
Den sorte Madonna
26-02-07:
Sprængfarlig bombe
02-05-06:
Nynne
09-11-05:
Opbrud
14-04-00:
I Kina spiser de hunde
 


Simon & Malou

Anmeldt af:Mia Brygger
Genre:Komedie
Varighed:94 minutter
Instruktør:
 
Premieredato:30-10-2009
Medvirkende:Som:
Tuva NovotnyMalou
Dejan CukicSimon
Cecilie ThomsenMaria
Mille DinesenSøs
Joel KinnamanStefan
Laura DrasbækLotte

Klodset kærlighed
 
Ingen vil vedkende sig at have siddet i instruktørstolen, da denne romantiske komedie blev optaget. Det kan næppe påstås at være et godt tegn, når en komedie om kærlighed, sex og karriere for et urbant publikum ikke har en signatur, og det har Simon & Malou såmænd ikke, men så er det heldigvis heller ikke værre. Dejan Cukic og Tuva Novotny er harmløst charmerende som det umage par, der med hver deres livsindstilling finder sig nødsaget til at tage stilling til hinanden og kærligheden, selvfølgelig.


Copyright:
SF Film
Karrierekvinden
Malou er en karrieredreven kvinde med fast kæreste og fast bopæl i Stockholm. Som kvindelig advokat med styr på samtlige lovparagraffer om ejendomsret og en masse andre uspændende juridiske procedurer, er hun meget bevidst om sine begrænsede muligheder som partner i firmaet, fordi de fleste betragter hende som en tidsindstillet babybombe. Derfor skal Malou altså ikke have børn. Basta. Hun bliver forfremmet til sit firmas afdeling i København og flytter omgående sine dyre rynkecremer og designermøbler til den danske hovedstad. Kæresten, Stefan, efterlades og dukker kun op, når det passer bedst ind i plottets evindelige forhindringsløb, eller når der skal flere pinagtige seksuelle optrin på banen. Det sker oftere end man skulle tro.

...og det spontane pjok
Simon er lige blevet forladt af kæresten, Tina, fordi han ikke kan lave børn. Han er lidt af et pjok, men kan lave mad og tilsyneladende skrive børnebøger, der handler om at leve i nuet – i modsætning til det liv, Malou lever. Det umage par mødes over en kop sæd(!) og den kølige tone er slået an. Nu skal vi blot have samlet de to til mere end et offentligt skænderi om Simons svømmere på Malous sikkert meget dyre støvler. På nærmest uvirkelig vis kastes de sammen i Simons lejlighed, fordi han har glemt at afmelde fremlejen, inden Malou dukker op. Åbenbart i rendyrket sorg over at kæresten er skredet, og at han alligevel ikke skal flytte under samme tag som hende, er hjernen gået fløjten. Denne hovedløse situation er noget svær at sluge, men det er vi tvunget til for at komme videre. Malou giver Simon tre dage til at pakke og finde et andet sted at bo, men så kommer livet naturligvis alt for hurtigt i vejen.


Copyright:
SF Film
Forviklinger og fjollerier
I 94 minutter bombarderes man med decideret absurde scenarier, der kun eksisterer for at tvinge de to modsætninger sammen. Det er den klassiske rom-com formular, men her er der næsten for åbenlyst en vej fra A til B. Den narrative struktur er så klodset som en elefant i en porcelænsbutik. Simon bliver pløjet ned af en bil for at forhindre, at Malou får en parkeringsbøde; han forvrider nogle led og kan ikke bruge sine arme et par dage. Voila; Malou får skyldfølelser og lader ham blive boende lidt længere, samtidig med at hun nu også må made ham og hjælpe ham på toilettet. Ja, der er lagt op til romantik, men nej, det kommer selvfølgelig først efter Malous kollega, Søs (et ganske afvæbnende Mille Dinesen) åbner hendes øjne for Simons kvaliteter.

Ti film i én
Som historien mases frem i et lige lovligt hastigt tempo, indser man efterhånden, at Simon & Malou prøver at formidle et halvt dusin forskellige rom-com præmisser på blot lidt over halvanden time. Der er den om karrierekvinden og hendes kontorskærmydsler under en skrap kvindelig chef; der er en 'sex comedy of manners', hvor kropsvæsker og åbenhjertige samtaler hænger sammen som ærtehalm samt den melodramatiske komedie, hvor hun vil have ham og modsat, men uden at de indser, at det er sådan, det hænger sammen. Find selv på flere; der er nok af dem. Resultatet er en noget forkrampet, men forunderligt nok til tider hysterisk morsom, 'livskomedie', der vil lidt af det hele, men kun lykkes med omtrent halvdelen. Hyggelig, sød og dræbende ambitiøs. Selv når det gælder soundtracket, der svømmer over med covernumre udført af mange førende danske musikere såsom C. V. Jørgensen, Steen Jørgensen, Sune Wagner og Tim Christensen. Et nydeligt touch, men det drukner ofte i en allerede oversvømmet film.
 




Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Seneste kommentarer: (1 i alt - Læs alle)
 
ForfatterIndlæg
Inge Lise
30-10-2009 10:58
Det kan siges meget kort: Jeg kan ikke huske, hvornår jeg sidst har grinet så meget i en biograf. En fabelagtig morsom film, med fantastiske nærbilleder over København og et vidunderligt soundtrack.


 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Senest anmeldt
Vi ses deroppe14/6
Stor som en sol14/6
Den skyldige14/6
Sommeren 19937/6
Junglebanden7/6
Jurassic World: Fallen Kingdom7/6
Fædre og sønner6/6
Isle of Dogs31/5
Mit Grønland24/5
Skjold & Isabel24/5
Flere bio-anmeldelser
 
The Greatest Showman18/5
Star Wars: The Last Jedi16/4
Mordet i Orientekspressen13/4
The Killing of a Sacred Deer2/4
Justice League26/3
The Square23/3
Thor: Ragnarok12/3
Blade Runner 20492/3
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
Hvem spiller Zorros datter i The Mask of Zorro?
 
Test din filmviden her



© CinemaZone.dk I/S 2000-2018 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sg p Google