CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Nyheder - Anmeldelser - Artikler - Arkiv - Forside
  Søg

Ekstra credits
Originaltitel:
Submarino

Produktionsland:
Danmark

Produktionsår:
2010

Manuskript:
Tobias Lindholm, Thomas Vinterberg efter roman af Jonas T. Bengtsson

Producere:
Morten Kaufmann

Fotograf:
Charlotte Bruus Christensen

Klipper:
Valdís Óskarsdóttir
Andri Steinn

Komponist:
Kristian Eidnes Andersen

Censur:
Tilladt for alle over 15 år

Distributør:
Sandrew Metronome

Din mening
Har du set filmen? Hvad synes du om den?

Brugernes dom
(31 stemmer)

Læs også...
Anmeldelser:
09-03-17:
Aminas breve
09-04-15:
Idealisten
18-05-09:
Frygtelig lykkelig
08-04-08:
En mand kommer hjem
29-08-05:
Dear Wendy
03-03-04:
Rembrandt
02-07-03:
It's All About Love
 


Submarino

Anmeldt af:Kasper Christoffer Larsen
Genre:Drama
Varighed:110 minutter
Instruktør:Thomas Vinterberg
 
Premieredato:25-03-2010
Medvirkende:Som:
Jakob CedergrenNick
Peter PlaugborgNicks lillebror
Gustav Fischer KjærulffMartin
Dar SalimGoran
Patricia SchumannSofie

Den sociale druknedød
 
Mens vores tids københavnske kvinder fra Frederiksberg og Østerbro lader til at være gået i selvsving over rollen som ftalat- og fejlfri økomor, lægger Thomas Vinterberg fokus et stykke længere ude i Nordvest, hvor mændene fra de sociale sidstepladser kæmper en helt anderledes kamp for deres afkoms overlevelse. Og glemmer sig selv i anstrengelserne. Sidst hed Vinterbergs film En mand kommer hjem, men det ser ud til, at det først rigtigt er sket med filmatiseringen af Jonas T. Bengtssons roman Submarino, der dykker ned i de lag, hvor Vinterberg navigerer bedst.


Copyright:
Sandrew Metronome - Per Arnesen
Nick og hans bror må tage sig af deres nyfødte lillebror, for deres mor er alkoholiker og aldrig hjemme. Teenagedrengene gør mere end deres bedste, og der er ingen højere retfærdighed til, da katastrofen alligevel indtræffer. Da brødrene er blevet voksne, kæmper de hver deres kamp for at løsrive sig fra den sociale arv. Men Nicks broderkærlighed trækker ham i stedet ud i et nyt fatalt møde med skæbnen, da han præsenterer sin voldelige ven for sin alkoholiske kæreste, og lillebroderens afhængighed af dope er altid lige på grænsen til at tabe den ulige kamp mod kærligheden til sønnen Martin.

Submarino er også navnet på en torturmetode, hvor man ved at holde offerets hoved under vand simulerer en drukneoplevelse. Det kunne have været lige så ubarmhjertigt at se filmen, hvis ikke Vinterbergs portrætter af de mennesker, der kan være svære at holde af, var lavet med den sympati, der gør ham til den fremragende stemningskreatør, vi kender fra Festen og De største helte. Jakob Cedergren og Peter Plaugborg, som historien tildeler en halvdel hver, er intet mindre end fremragende, og også i børneskuespilleren Gustav Fischer Kjærulff finder Vinterberg den blanding af rå styrke og skrøbelig sårbarhed, der er filmens vigtigste bedrift.


Copyright:
Sandrew Metronome - Per Arnesen
Men selvom Submarino er et sårbart drama om de fortabte børns vilkår, er det også en udpræget maskulin film om at være bror og far og ville redde de andre fra den sociale druknedød og glemme sig selv i overlevelseskampen. Filmen var i fornemt selskab på hovedkonkurrencen ved årets Filmfestival i Berlin, men måtte forlade den tyske filmfest uden priser. Det siger måske noget om, at Vinterberg kan være bedre endnu, men ikke desto mindre er Submarino et skridt ned i den helt rigtige retning, hvor det gør ondt, men mærkes rigtigt.
 




Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Seneste kommentarer: (2 i alt - Læs alle)
 
ForfatterIndlæg
Michaelw
19-5-2011 17:45
Bestemt et skridt i den rigtige retning for Vinterbeg. Vinterberg befinder sig godt i det her miljø, han udviser stor forståelse for emnet, og skuespillerne levere nogle rigtig gode præstationer.
Filmen afviger ikke særlig meget fra skabalonen, og man sidder aldrig, og føler sig overrasket, men ikke desto mindre er det en glimrende film, der tør at skabe en samfundsdebat. Det synes jeg filmen fortjener.
Fire stjerner.

Jake
11-10-2010 01:29
God film.
Men lige et spørgsmål SPOILER HVIS DU IKKE HAR SET SUBMARINO

.Til sidst i filmen siger Nick til drengen Martin når dette er ovre skal jeg fortælle dig hvordan du kom til at hedde Martin..
.Også ser man jo igen starten af filmen hvor de to drenge døber deres lillebror babyen de giver babyen navnet Martin.
Dør babyen fra starten ikke?
og er nicks lillebror ikke far til drengen Martin
,men derimod er de alle tre brødre?


 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Senest anmeldt
The Birth of a Nation23/3
Power Rangers23/3
Life23/3
Det er bare verdens undergang23/3
Elle16/3
Patriots Day16/3
Skønheden og udyret16/3
Kong: Skull Island9/3
Godless9/3
Aminas breve9/3
Flere bio-anmeldelser
 
The Accountant27/3
Doctor Strange21/3
Trolls20/3
Inferno7/3
Jack Reacher: Never Go Back6/3
Storkene28/2
Peter og dragen24/2
Idol22/2
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
Efter hans død dukkede der ikke mindre end 12 efterlignere op i Hong Kong-film – heriblandt Bruce Rhe, Bruce Leong, Bruce Le, Conan Lee, Dragon Lee, Rocky Lee, Bronson Lee, Tarzen Lee og Bluce Ree. Men hvad var legendens navn?
 
Test din filmviden her



© CinemaZone.dk I/S 2000-2017 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sg p Google