CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Nyheder - Anmeldelser - Artikler - Arkiv - Forside
  Søg

Ekstra credits
Originaltitel:
The Ghosts of Girlfriends Past

Produktionsland:
USA

Produktionsår:
2009

Manuskript:
Jon Lucas, Scott Moore

Producere:
Brad Epstein
Jonathan Shestack

Fotograf:
Daryn Okada

Klipper:
Bruce Green

Komponist:
Rolfe Kent

Censur:
Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år

Distributør:
SF Film

Din mening
Har du set filmen? Hvad synes du om den?

Brugernes dom
Der mangler 4 brugerkarakterer, før brugernes vurdering vises.

Læs også...
Anmeldelser:
08-07-08:
Juno
25-09-07:
We Are Marshall
21-12-04:
13 snart 30
26-05-04:
It Runs in the Family
04-02-04:
The In-Laws
12-11-03:
How to Lose a Guy in 10 Days
27-12-01:
The Wedding Planner
26-09-01:
One Night at McCool's
12-06-01:
Wonder Boys
 


DVD-specifikationer
Billedformat:
2,35:1

Lyd:
Dolby Digital 5.1, 2.0

Ekstra materiale:
Slettede scener, trailers
X-kærester

Anmeldt af:Kirja Marie Touborg Jensen
Genre:Komedie, Romantik
Varighed:101 minutter
Instruktør:Mark Waters
 
Anmeldelsesdato:29-09-2009
Medvirkende:Som:
Matthew McConaughey
Jennifer Garner
Lacey Chabert
Michael Douglas
Breckin Meyer
Robert Forster

Når Don Juan har en dårlig dag
 
Du kender ham godt. Den superglatte, lækre, smart-i-tøjet-fyr med det gode job i starten af trediverne, som vælter sig i kvinder uden nogen skrupler. Manden, som syntes, at sex er langt sjovere end samliv, som syntes det hele er en fest, og derfor ikke har nogen interesse i at ændre sig. I hvert fald ikke så længe han er ung og smuk.
Og nu har Hollywood lavet en film om ham. Igen. Denne gang i en variation over Charles Dickens’ "A Christmas Carol", hvor den ombejlede ungersvend, får besøg af en række spøgelser, som hjælper hans kyniske væsen (egentligt er han jo en såret sjæl) til at indse, hvordan han i virkeligheden bruger sit liv.


Copyright:
SF Film
Indhentet af fortiden
Hovedrollen er givet til manden, som er lavet til den slags roller: Matthew McConaughey. Sexet, charmerende og med en 'good guy'-udstråling, der slår selv Brandon fra Beverly Hills af banen. Han spiller Connor Mead, en legendarisk "womanizer" med en "lille sort bog" på størrelse med de gule sider. Han lægger an på alt, der vil lade sig charmere og gå i seng med ham. Han tror på engangsknaldet og ikke på kærligheden. "For kærlighed er jo kun for de naive og svage mennesker".
Og med den holdning tager han så til sin lillebrors bryllup i hans rige onkels gamle hus. Et bryllup som hans kyniske overbevisninger og selviske adfærd får godt og grundigt ødelagt. Og midt i alt kaoset begynder vores charmør pludselig at se spøgelser. I et ensomt øjeblik dukker hans afdøde Don Juan onkel, onkel Wayne, op og meddeler ham, at da han er midt i at ødelægge sit liv og sine chancer for kærlighed, vil han på denne aften før bryluppet få besøg af spøgelser fra sin fortid, nutid og fremtid, som vil give ham indblik i, hvor langt ude han egentlig er i forhold til kærligheden. Og spøgelserne er naturligvis kvinder.

Hefners 'fætter'
Onkel Wayne, hvis flamboyante livsstil har inspireret vores kyniske ungkarls nuværende liv, bliver charmerende, gustent og gråhåret spillet af Michael Douglas, som i charmeklud og 70'er-blazer har en slående lighed med Hugh Hefner. Og det er små guldkorn som castingen af Michael Douglas, der hiver denne her romantiske komedie op over gennemsnittet. For det er svært at lave en original romantisk komedie i disse dage. Det må specielt hr. McConaughey kunne skrive under på. Han har jo efterhånden været rundt i marken og lagt navn til nogle af de gode, og nogle af de knapt så heldige. Men valget af Charles Dickens’ fortælling om den gamle gnier, der besøges af spøgelser ved juletid, som inspiration for en romantisk komedie, er absolut ikke nogen dårlig idé.


Copyright:
SF Film
Godt skåret
Tanken om, at de valg vi tager nu og her i vores kærlighedsliv, har konsekvenser langt ud i fremtiden, og faktisk er ret afgørende, er meget interessant og værd at lave en film om. Og X-kærester er blevet til en af de let-spiselige, men stadig meget krydrede og boblende en af slagsen. For McConaughey er i sit es som den pæne, glatte fyr, der er blevet indhentet af livet og dets begivenheder, men som i bund og grund stadig tror på kærligheden og romantikken. Han matches glimrende af Jennifer Garner (som spiller hans barndomskæreste), de bliver begge flankeret af erfarne, solide skuespillere, som spiller hver deres finurlige type, og hjulpet godt på vej af en sød historie. Et sprudlende manuskript med masser af replikker og finurlige påfund, der trækker i smilemusklerne hjælper også på kvaliteten. Filmen læner sig op af nogle klichéer og på den konto bliver der også overspillet af enkelte karakterer, men når man tager et valg om at lave en romantisk komedie, efter ægte hollywood opskrift, så vælger man automatisk nogle andre kvaliteter fra.
 
DVD-vurdering
Der er ikke meget at komme efter. Kun fire 'ekstra scener' – noget som normalt kaldes 'slettede scener' (og med god grund) – og de obligatoriske trailers.

Ekstra materiale:




Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Der er endnu ingen kommentarer.

 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Senest anmeldt
Sicario 2: Soldado19/7
Mamma Mia! Here We Go Again19/7
Landet af glas19/7
Skyscraper12/7
Under træet5/7
Ant-Man and the Wasp4/7
Du er den28/6
Hereditary28/6
Far til fire i solen28/6
Huset ved havet28/6
Flere bio-anmeldelser
 
The Shape of Water16/7
Game Night13/7
Molly's Game6/7
Black Panther2/7
Den skjulte tråd29/6
Coco22/6
De originale21/6
Darkest Hour14/6
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
Han blev tilbage i 1941 den første i historien, der modtog 4 Oscar-nomineringer for den samme film. Hvad hed filmen?
 
Test din filmviden her



© CinemaZone.dk I/S 2000-2018 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sg p Google