CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Nyheder - Anmeldelser - Artikler - Arkiv - Forside
  Søg

Ekstra credits
Originaltitel:
State of Play

Produktionsland:
USA

Produktionsår:
2009

Manuskript:
Matthew Michael Carnahan, Tony Gilroy, Peter Morgan

Producere:
Tim Bevan
Ellen Bronfman
Eric Fellner
Andrew Hauptman

Fotograf:
Rodrigo Prieto

Klipper:
Justine Wright

Komponist:
Alex Heffes

Censur:
Tilladt for alle over 11 år

Distributør:
Universal

Din mening
Har du set filmen? Hvad synes du om den?

Brugernes dom
(10 stemmer)

Læs også...
Anmeldelser:
27-03-17:
The Accountant
15-10-13:
Broken City
08-05-13:
Broken City
06-07-11:
Morning Glory
11-05-11:
The Next Three Days
15-04-10:
The Last Station
15-04-09:
Body of Lies
27-05-08:
3:10 to Yuma
07-05-08:
American Gangster
25-09-01:
Proof of Life
 


DVD-specifikationer
Billedformat:
2.35-1

Lyd:
Dolby Digital 5.1

Ekstra materiale:
Slettede scener, bag kameraet
State of Play

Anmeldt af:Søren Langelund
Genre:Krimi, Drama
Varighed:122 minutter
Instruktør:Kevin MacDonald
 
Anmeldelsesdato:18-11-2009
Medvirkende:Som:
Russell CroweCal McCaffrey
Rachel McAdamsDella Frye
Ben AffleckStephen Collins
Jason BatemanDominic Foy
Robin WrightAnne Collins
Helen MirrenCameron Lynne
Se komplet creditliste her

Miserable McAdams
 
Kan ét tilfælde af kummerlig casting ødelægge en hel filmoplevelse? Dét synes at være det centrale spørgsmål ved mødet med den højspændte thriller State of Play, som ellers præsenterer plottwists og konspirationsteorier nok til, at disse alene burde lægge beslag på al tilskuerens opmærksomhed. I hovedrollen som erfaren sporhundsreporter leverer Russell Crowe med lige dele lune og underspillet ærgerrighed velsagtens sin stærkeste præstation siden Master and Commander, men desværre deler han de fleste scener med en ung stjernereporter in spe – portrætteret af Rachel McAdams. Og her knækker filmen.


Copyright:
UIP
Underskønne McAdams udnytter på glimrende vis sine dådyrøjne til at agere puttenuttet vægtapet i eksempelvis Wedding Crashers, men som en energisk blogskribent med ben i næsen og nok journalistisk tæft til at optrævle en massiv politisk skandale for en af USA’s førende dagblade er hun lige så (lidt) troværdig, som Michael Falch i sin tid var det som retsmediciner i Rejseholdet. McAdams’ præstation er et så udpræget studie i overspil, famlen og tåkrummende repliklevering, at man til sin store frustration får sværere og sværere ved at bevare fokus på filmens mystik og mordgåder. Hvilket er synd.

For State of Play er langt hen ad vejen et vellykket moderne bud på en gammeldags politisk thriller, hvor tålmodig journalistik agerer samfundets vagthund over for den onde magtelite, der naturligvis er drevet af en ubønhørlig liderlighed, hvad angår sex såvel som indflydelse. Tempoet er lige så højt som miljøbeskrivelsen er overbevisende, og forlægget fra en seks timer lang BBC-serie er veldoseret kogt ned til det store lærred, så overraskelserne konstant står i kø, uden at man mister overblikket. Slutningen virker en kende uforløst og overforceret, men er man udstyret med en bedre evne til at styre sin radar uden om Rachel McAdams end undertegnede anmelder, kan man roligt lægge mindst én stjerne yderligere til karakterbedømmelsen.
 
DVD-vurdering
Et ok ekstramateriale med en tur bag kameraet krydret med gode interviewbidder samt fraklippede scener.

Ekstra materiale:




Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Der er endnu ingen kommentarer.

 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Senest anmeldt
Hedi20/4
Creative Control20/4
The Edge of Seventeen20/4
Du forsvinder20/4
Fast & Furious 813/4
The Handmaiden12/4
Chevalier6/4
Dengang i maj6/4
Dyrene i Hakkebakkeskoven6/4
Boss Baby6/4
Flere bio-anmeldelser
 
Fantastiske skabninger... og hvor de findes31/3
The Accountant27/3
Doctor Strange21/3
Trolls20/3
Inferno7/3
Jack Reacher: Never Go Back6/3
Storkene28/2
Peter og dragen24/2
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
”Fem småforbrydere. Tonvis af kokain. 27 døde. To overlevende og ikke skyggen af et bevis.” Hvilken film er der tale om?
 
Test din filmviden her



© CinemaZone.dk I/S 2000-2017 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sg p Google