CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Nyheder - Anmeldelser - Artikler - Arkiv - Forside
  Søg

Ekstra credits
Originaltitel:
Transformers: Revenge of the Fallen

Produktionsland:
USA

Produktionsår:
2009

Manuskript:
Ehren Kruger, Alex Kurtzman, Roberto Orci

Producere:
Ian Bryce
Tom DeSanto
Lorenzo di Bonaventura

Fotograf:
Ben Seresin

Klipper:
Roger Barton

Komponist:
Steve Jablonsky

Censur:
Tilladt for alle over 11 år

Distributør:
Paramount

Din mening
Har du set filmen? Hvad synes du om den?

Brugernes dom
(21 stemmer)

Læs også...
Anmeldelser:
13-11-17:
Transformers: The Last Knight
25-11-14:
Transformers: Age of Extinction
12-12-11:
Transformers 3
22-05-08:
Indiana Jones og Krystalkraniets Kongerige
24-01-08:
Disturbia
05-12-07:
Transformers
25-02-04:
Bad Boys 2
20-12-00:
Bad Boys
 


DVD-specifikationer
Billedformat:
2.40-1

Lyd:
Dolby Digital 5.1

Ekstra materiale:
Kommentarspor
Transformers: De faldnes hævn

Anmeldt af:Kenneth McNeil
Genre:Action, Adventure
Varighed:144 minutter
Instruktør:Michael Bay
 
Anmeldelsesdato:24-11-2009
Medvirkende:Som:
Shia LaBeoufSam Witwicky
Megan FoxMikaela Banes
John TurturroAgent Simmons
Josh DuhamelCaptain Lennox
Tyrese GibsonUSAF Tech Sgt. Epps
Kevin DunnRon Witwicky
Se komplet creditliste her

Velsmurt og indsmurt
 
Det virker absurd, nærmest grænsende til naturstridigt, at bede Michael Bay om at skalere ned. Ikke ulig at bede Jean-Luc Godard om at begrænse sine formeksperimenter, eller at bønfalde Michael Moore om at bevæge sig bort fra sine polemiske ytringer. Det virker vanvittigt.
Ikke desto mindre er fornemmelsen efter to og en halv times Transformers-efterfølger, at mindre, for en sjælden gangs skyld i Bayworld, denne gang havde været mere.


Copyright:
UIP
Mytologi og simplificering
Uden forgængerens forankring i dannelseshistorien om den unge teenager Sam Witwickys (Shia LaBeouf) første møde med pubertet, piger og Transformers, fremstår Transformers: De faldnes hævn i dén grad famlende. Der savnes en menneskelig spejling – eller en anden basisfortælling med klar progression og klare fortællemæssige pointer.
De nye mytologiske afklaringer om mødet mellem maskiner og mennesker 17.000 år f.Kr., og – ikke mindst – udlægningen af Prime-slægten, de syv brødre og den titulære Fallen One er i bedste fald forvirrende, i værste fald uinteressant. At det hele udlægges i en bizar blanding af flashbacks og kluntet ekspositionsdialog af typen ”hør, vidste du i øvrigt, at den fremmede race for flere tusinde år siden blev styret af syv Prime-brødre?”, hjælper selvsagt ikke sagen.
Forgængerens til tider indforståede vrøvl om Decepticons, Autobots og Allspark formåede i det mindste at ægge seeren og drage denne ind i universet. Efterfølgeren lukker med sin tilstræbte afmystificering ikke blot Transformers-universet om sig selv, men lukker det også for fortolkning: Hvor kommer de fra? Og hvad vil de?
Den simple mytologis stærkeste våben er uvished, mens dens mest sårbare punkt er udpensling.

Når tag-selv-bordet flyder over
Rent strukturelt er problemerne blot større. Fokus flyttes én, to, fem gange fra Sam og Mikaelas romance til den globale kamp mellem Autobots og Decepticons og tilbage igen, indtil man ikke blot mistænker, men føler sig overbevist om, at manuskriptet blev forfattet i pauserne mellem CGI-legen.
Der går ikke lang tid før man mister interessen i romancen, og under det lange midterakt, fyldt med småretarderet retardering (X bringes tilbage, Y dræbes, X sendes på flugt osv.) og Transformers-mytologi, begynder man sågar at miste interessen i robotkampen.
En god del af skylden bør dog også tilskrives tilføjelserne, der hver og én – lige fra Sams enerverende ecstasyenergiske værelseskammerat, Leo, til en større fokus på Sams forældre - gør mere skade end gavn. Frem for blot at pudse de titulære Transformers’ panser af med CGI-kluden og opgradere eksplosionerne fra ét hus til én boligkarré, har Bay insisteret på at udvide det samlede univers.
Der læsses på og læsses på fra tag-selv-bordet indtil ikke blot de enkelte scener, men hele filmen truer med at vælte.


Copyright:
UIP
En opvisning i moderne effektkunst
Når Transformers: De faldnes hævn så alligevel ikke gør netop dét, og i stedet på mirakuløs vis formår at underholde i næsten to og en halv time skyldes det to ting: Et produktionsbudget på 200 millioner dollars og et effektivt effekthold.
Den halvdel, der ikke drukner i ligegyldig dialog og irriterende biroller, brager i gennem med en sjældent set sci-fi-apokalyptisk kraft. Autobots og decepticons slår, sparker og skyder hinanden henover skyskrabere og tværs gennem pyramider med en sådan variation og dynamik, at selv forgængeren blegner. Optimus Prime er rendyrket heltemod, mens slænget af Decepticons fremstår skruppelløst sadistiske. Det er hvid mod sort, ekstremer tvunget ud i ekstreme kampe, som da netop Prime og Decepticons-lederen Megatron nedlægger en halv regnskov i kamp til sidste dieseldråbe. Og det fungerer. I dén grad.
Alene de sidste tre kvarter, der er én lang actionsekvens, er indgangsbilletten værd, hvis man ønsker at se, hvad CGI-effekter, tre klip i sekundet og detaljerne figurdesigns (tjek de herlige close-ups af diverse Transformers-kropdsdele) sammen kan udrette.
Transformers: De faldnes hævn er på sin vis en moderne pendant til tidligere årtiers teknologiske udstyksværker fra Borte med blæsten til Terminator og videre.
Blot mindre selvhøjtideligt og langt mindre subtilt, hvorfor det også er helt i tidens ånd. Det er Hollywood fra sin bedste og sin værste side: Velsmurt og klæbrig indsmurt.
 
DVD-vurdering
Ekstramaterialet består af et kommentarspor med instruktøren Michael Bay samt forfatterne Roberto Orci og Alex Kurtzman. Det er faktisk ganske underholdende på en tilbagelænet måde – og man får afsløret, at selv om en film har kostet ufattelige beløb af producere, så er en del af det, man ser på skærmen alligevel resultatet af godt gammeldags skuespil og opfindsomme løsninger på komplekse problemer.

Pc-brugere med et dvd-drev og et webkamera kan desuden gå online og få en helt særlig 3D-oplevelse – som et indstikskort lokker med.

Ekstra materiale:




Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Seneste kommentarer: (23 i alt - Læs alle)
 
ForfatterIndlæg
Targeted website visitors
13-7-2018 15:05
I came across your Transformers: De faldnes hævn - CinemaZone.dk - et filmmagasin i bredformat website and wanted to let you know that we have decided to open our POWERFUL and PRIVATE web traffic system to the public for a limited time! You can sign up for our targeted traffic network with a free trial as we make this offer available again. If you need targeted traffic that is interested in your subject matter or products start your free trial today: http://insl.co/11 Unsubscribe here: http://stpicks.com/2ruse
Targeted website visitors http://stpicks.com/2rusd

Kerry Beck
23-4-2018 22:16
I discovered your Transformers: De faldnes hævn - CinemaZone.dk - et filmmagasin i bredformat page and noticed you could have a lot more traffic. I have found that the key to running a website is making sure the visitors you are getting are interested in your subject matter. We can send you targeted traffic and we let you try it for free. Get over 1,000 targeted visitors per day to your website. Start your free trial: http://url.euqueroserummacaco.com/3ewon Unsubscribe here: http://stpicks.com/2ruse

Kerry Beck
16-4-2018 18:13
I came across your Transformers: De faldnes hævn - CinemaZone.dk - et filmmagasin i bredformat website and wanted to let you know that we have decided to open our POWERFUL and PRIVATE website traffic system to the public for a limited time! You can sign up for our targeted traffic network with a free trial as we make this offer available again. If you need targeted traffic that is interested in your subject matter or products start your free trial today: http://insl.co/11 Unsubscribe here: http://xahl.de/q

Kerry Beck
9-4-2018 03:22
I came across your Transformers: De faldnes hævn - CinemaZone.dk - et filmmagasin i bredformat website and wanted to let you know that we have decided to open our POWERFUL and PRIVATE website traffic system to the public for a limited time! You can sign up for our targeted traffic network with a free trial as we make this offer available again. If you need targeted traffic that is interested in your subject matter or products start your free trial today: http://insl.co/11 Unsubscribe here: http://stpicks.com/2ruse

Ramona Jordan
13-3-2018 17:29
This is a message to the Transformers: De faldnes hævn - CinemaZone.dk - et filmmagasin i bredformat webmaster. Your website is missing out on at least 300 visitors per day. Our traffic system will dramatically increase your traffic to your site: http://insl.co/11 - We offer 500 free targeted visitors during our free trial period and we offer up to 30,000 targeted visitors per month. Hope this helps :) Unsubscribe here: http://stpicks.com/2ruse


 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Senest anmeldt
Sicario 2: Soldado19/7
Mamma Mia! Here We Go Again19/7
Landet af glas19/7
Skyscraper12/7
Under træet5/7
Ant-Man and the Wasp4/7
Du er den28/6
Hereditary28/6
Far til fire i solen28/6
Huset ved havet28/6
Flere bio-anmeldelser
 
The Shape of Water16/7
Game Night13/7
Molly's Game6/7
Black Panther2/7
Den skjulte tråd29/6
Coco22/6
De originale21/6
Darkest Hour14/6
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
Hvad handler Ulrich Seidls kontroversielle Hundedage om?
 
Test din filmviden her



© CinemaZone.dk I/S 2000-2018 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sg p Google