CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Nyheder - Anmeldelser - Artikler - Arkiv - Forside
  Søg

Ekstra credits
Originaltitel:
Ice Age: Dawn of the Dinosaurs

Produktionsland:
USA

Produktionsår:
2009

Manuskript:


Producere:
John C. Donkin
Lori Forte

Fotograf:


Klipper:


Komponist:
John Powell

Censur:
Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år

Distributør:
SF Film

Din mening
Har du set filmen? Hvad synes du om den?

Brugernes dom
(17 stemmer)

Læs også...
Anmeldelser:
21-11-16:
Ice Age: Den vildeste rejse
08-10-13:
Skovens hemmelige rige
28-06-12:
Ice Age 4 - På gyngende grund
12-09-11:
Rio
25-11-09:
Star Trek
20-07-07:
Hot Fuzz
19-10-06:
Ice Age 2
15-12-04:
Shaun of the Dead
29-10-02:
Ice Age
 


DVD-specifikationer
Billedformat:
1,85:1

Lyd:
Dolby Digital 5.1

Ekstra materiale:
Featuetteer, slettede scener, kortfilm, musikvideo
Ice Age 3

Anmeldt af:Lisa Brygger
Genre:Animation, Komedie
Varighed:90 minutter
Instruktør:Carlos Saldanha
 
Anmeldelsesdato:02-12-2009
Medvirkende:Som:
John Leguizamoori. stemme Sid
Denis Learyori. stemme Diego
Ray Romanoori. stemme Manny
Queen Latifahori. stemme Ellie
Simon Peggori. stemme Buck
Seann William Scottori. stemme Crash
Se komplet creditliste her

Fortsat glædeligt knald i låget!
 
For hver fortsættelse man laver til en filmserie, bliver man nødt til at lave det større, vildere og helst også sjovere. Sådan er reglerne i Hollywood, punktum. Og det er lige præcis hvad der er sket med Ice Age-filmene, hvor 2’eren ærligt talt var en lidt flad oplevelse. At den nye film så tilmed også er i 3D – i velfungerende 3D – er kun et ekstra agern i hatten, for Ice Age 3 – Dinosaurerne kommer er en vild og sjov forlystelse, der langt overgår forgængerne.


Copyright:
Fox Film
Sid på afveje
Som i alle fortsættelser når vores hovedpersoner altid et punkt, hvor de skal udvikle sig. Mammutterne Manfred og Ellie skal til at være forældre, sabeltigeren Diego er blevet rastløs og overvejer at flytte fra isdalen, mens dovendyret Sid mentalt ikke har rykket sig en tøddel. Ingen overraskelser her. Sid er dog overbevidst om, at han også vil blive en god forælder, og en halv scene senere har han fundet nogle mystisk store æg i en hule. Dem adopterer han da lige og overhører Mannys advarende ord om, at det nok ikke er det smarteste at gøre, og at han hellere må aflevere sine tyvekoster tilbage. Det sker selvfølgelig ikke, og pludselig er Sid blevet "mor" til tre baby-dino’er og på vej ned under isen, hvor der viser sig at være en helt anden verden. En stor, grøn og fugtig en af slagsen, der danner baggrund for den skovtur, vores firbenede helte, nu bliver kastet ud i for at finde – eller nok mere redde – Sid.

Trekantsdrama
Den største forskel på især 2’eren og 3’eren er ikke kun de flotte action-scener 3’eren byder på, men også hvordan figurerne opererer i plottet. For denne gang har manuskriptforfatterne formået at flette sidehistorierne mere homogent sammen. Vi får skiftevis serveret lidt slapstick fra Scrat, der denne gang har fundet sig en nemesis/kæreste; en god portion spas fra turisterne Manny, Ellie, Diego og deres guide i dinosaurernes verden, den vanvittige væsel Buck, som er mere tosset end alle de andre tilsammen; og endelig får vi løbende opdateringer om hvordan det går med Sid, hans tre plejebørn og deres nu ankomne dino-mor, der bestemt ikke er meget for at dele forældremyndigheden med noget, hun kan sniffe op i næsen.


Copyright:
Fox Film
Bad-ass Buck
Nu er der tydeligvis tale om en børnefilm (alle over 10 år vil stadig kunne grine med), og Sid er dog derfor aldrig rigtig i fare. Det samme kan siges om filmens andre pelsede figurer, men hvis man endnu ikke er blevet al for kynisk af for mange års filmindtagning, kan man sagtens blive revet med af spændingen, for hele flokken kommer hver især ud på noget af en farefuld færd. Og deres nyankomne rejsekammerater er i alle tre tilfælde mindst lige så livsfarlige for dem som de nye miljøer, de er endt i. Samtidig er de nye venner og fjender også det ekstra krydderi, der lige giver filmen det ekstra sjov, som 2’eren manglende. Især Buck er en ubeskrivelse skøn figur – og er det muligt, må man ikke snyde sig selv for at se originalversionen af filmen, hvor britiske Simon Pegg, lægger stemme til jungle-kræet, der er taget ud af en WWII-film.
Der er altså lidt til de voksne, mere til actionsfans, men mest til dem med hang til fjollede dyr i vanvittige situationer. Det er konservativt Ice Age-koncept med blærede nye visuelle virkemidler og et nådesløst tempo. Hvis der kommer en 4’er skal den oppe sig for at overgå Ice Age – Dinosaurerne kommer. Personligt håber jeg på en spin-off med Buck. Buck – The Younger Years om en frygtløs væsels møde med en jungle, der ikke var klar til ham, men hurtigt faldt på knæ ved mødet med hans jernhårde mod og iskolde nerver. Og falder man lige som jeg for Bucks anakronistiske, britiske imperialistiske hovmod, skal man smide en stjerne oveni karakteren.
 
DVD-vurdering
En bonus disk kun med ekstramateriale er vel enhver filmnørds drømmescenario, men der er nu ingen grund til at glæde sig alt for meget, for bonusdisken er ikke ligefrem proppet med ekstra underholdning. Der er tre ufærdige scener, en musikvideo, fire kortfilm og to featuretter, som dog er fint børnevenlige. Lidt med godt!

Ekstra materiale:




Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Seneste kommentarer: (6 i alt - Læs alle)
 
ForfatterIndlæg
Eldine
19-8-2009 22:26
godnat Hansi kan du sove godt husk at tag sovepiller hvis du ikke kan falde i søvn det skulle da meget gerne hjælpe hvis ikke så kald på mig så skal jeg nok få dig i seng at sove du vil falde i søvn 20 sekunder efter
jeg flækker dit hoved af og jeg skulle også
giv dig en flad i hovedet fra Tupac fordi
du kritisere hans Debat

Eldine
19-8-2009 21:58
jeg skal nok selv bestemme hvornår jeg vil blande mig og hvornår jeg ikke vil blande mig

Hansi Van der Blügge
19-8-2009 21:40
Eldine, jeg har vist ikke ringet dig og din mening op.
Jeg skal nok sige til, når jeg vil høre dig snakke. Så behøver der ikke ske hverken dig eller mig noget.
Fortsæt din dårlige stil andet sted end her. Børn er der nok af herinde, så du behøver slet ikke blande dig i noget.
Pas dit eget, men vi andre passer vores.

Fortsat god bedring!

Eldine
19-8-2009 18:35
det flot vi har drøn for meget om Tupac
lad mig sige dig en ting Hansi
Ressurrection Debatten med Tupac er både
værd at snakke om og Debattere det
kan jeg ikke sige om sådan en barnlige og lattelig tegnefilm ja du hvilken jeg snakker
om Ice Age 3 Tupac er 140 gange mere
værd at snakke om end din tegnefilm
vågn op knægt du er ikke 7 år vel
jeg har nu ike så stor respekt for dig da
du har kritiseret filmanmeldere og fans af
Tupac Shakur tag dig sammen Hansi du skriver indlæg på nogle åndsvage Debat ligesom du skrevet herinde på Ice Age 3 Debatten det må være din
yndlings tegnefilm så jeg forstå nok bedre
hvorfor du er så forelsket i den du
må virklig leve et godt liv Haha Haha
bliv ved med det



Hilsen fra din bedste ven Eldine

Hansi van der Blügge
13-8-2009 23:44
Damn der ikke sparet på kritik af denne film. EN SØLLE KOMMENTAR.
Tag jer dog sammen folks, i har drøn tralvt med TUpac og danske skuespillere og andre folk der ter sig åndsvagt herinde.
Kom igen,

Jég er faldet pladask for denne Buck og jeg kan kun give anmelderen ret i anmeldelsen hele vejen igennem. Jeg har dog et problem med karakteren Sid. Hn forstår sgu da at dumme sig og ja...det er bevidst valgt at der skal være en karakter som er sje og en der dummer sig uden det er den store ulykke. Men alligevel...man blir lidt argh over ham.
Ellers synes jeg bestemt Ice Age 3 har overgået sig selv efter den fæle skuffelse over 2eren som ikke gav én meget at gå efter desværre.
Men her får den så hatten passer og det skyldes det lille egern uden et sidestykke de to brødre og sidst men ikke mindst Buck, hvor Simon Pegg bare er genial.
Tak for en fed underholdende film!


 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Senest anmeldt
Det tredje mord16/8
The Equalizer 216/8
Nancy16/8
The Spy Who Dumped Me16/8
The Meg9/8
Mission: Impossible - Fallout2/8
Hotel Artemis26/7
Sicario 2: Soldado19/7
Mamma Mia! Here We Go Again19/7
Landet af glas19/7
Flere bio-anmeldelser
 
You Were Never Really Here10/8
Red Sparrow20/7
The Florida Project17/7
The Shape of Water16/7
Game Night13/7
Molly's Game6/7
Three Billboards Outside Ebbing, Missouri3/7
Black Panther2/7
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
Hvem spiller Jill McBain i Once Upon a Time in the West?
 
Test din filmviden her



© CinemaZone.dk I/S 2000-2018 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sg p Google