CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Nyheder - Anmeldelser - Artikler - Arkiv - Forside
  Søg

Ekstra credits
Originaltitel:
The Other Guys

Produktionsland:
USA

Produktionsår:
2010

Manuskript:
Chris Henchy, Adam McKay

Producere:
Patrick Crowley
Jimmy Miller

Fotograf:
Oliver Wood

Klipper:
Brent White

Komponist:
Jon Brion

Censur:
Tilladt for alle over 11 år

Distributør:
Walt Disney Studios Motion Pictures

Din mening
Har du set filmen? Hvad synes du om den?

Brugernes dom
(9 stemmer)

Læs også...
Anmeldelser:
20-06-17:
Vaiana
30-05-16:
Daddy's Home
09-01-13:
Ted
25-07-12:
Contraband
06-09-11:
Fast & Furious 5
17-08-10:
Date Night
05-11-07:
Blades of Glory
18-10-07:
Shooter
01-05-07:
The Departed
14-09-05:
Hitch
12-09-05:
Be Cool
25-04-05:
Anchorman
23-11-04:
Alf
29-10-03:
Old School
04-04-01:
Shaft
 


The Other Guys

Anmeldt af:Lisa Brygger
Genre:Action, Komedie
Varighed:107 minutter
Instruktør:Adam McKay
 
Premieredato:25-11-2010
Medvirkende:Som:
Mark WahlbergDet. Terry Hoitz
Will FerrellDet. Allen Gamble
Michael KeatonCaptain Gene Mauch
Eva MendesDr. Sheila Gamble
Steve CooganDavid Ershon
Ray StevensonRoger Wesley
Se komplet creditliste her

Skrivebordsheltene
 
Will Ferrell og Adam McKay. Tilsammen et dødbringende makkerpar, hvis man altså kan dø af grin. Og det er der mange der kan, hvis Will Ferrell er den, der affyrer morsomhederne. Og dét gør han i ekstrem fin form i The Other Guys.
En film, der har været ualmindelig dyr for en komedie, men allerede under åbningssekvensen opdager vi hvorfor. The Other Guys er nemlig proppet med heftig action og vilde eksplosioner og den slags koster. Er den så fuldstændig så "over the top" som det lyder? Ja tak, det skulle man mene.


Copyright:
Walt Disney Studios Motion Pictures
Ikke alle kan være rockstjerner
Det toplækre strisserpar fra den hidsige åbningsscene er ingen ringere end Dwayne Johnson og Samuel L. Jackson. De mangler bare den lille lysrefleks i det store tandpastasmil og så havde de været tegneseriefigurer. McKay er ikke en instruktør, der er benyttet sig af mantraet "Less is more". Han er heller ikke bange for at drive sin figurer helt derud, hvor det er smerteligt pinligt. Og Ferrell har ingen skam i livet, når det kommer til det akavede. For alle dem, der elsker Anchorman er der altså gedigen underholdning i vente. Andre bør nok springe disse løjer over. The Other Guys er ikke god stil eller høj klasse. Den er plat, den er pinagtigt og den er ofte pissesjov!

Det må ikke blive politisk
Meget overraskende er det dog, at der inde under den glatte overflade og de kiksede situationer mellem papirrytteren Allen Gamble (Ferrell) og hidsigproppen Terry Hoitz (Mark Wahlberg, som næsten blegner over for Ferrell) gemmer sig en lille politisk kommentar – en kringlet pengesag og symbolet på noget mere råddent. Man fornemmer lidt en stikken til de store grimme kapitalister undervejs, men først når rulleteksterne dukker frem, køres det tunge artilleri i stilling. Ærgerligt at McKay og medforfatter Chris Henchy ikke har turde kaste sig over den rendyrkede politiske satire, mens i stedet nøjes med letkøbte klichéer om nederdrægtige forretningsfolk og store pengemænd.


Copyright:
Walt Disney Studios Motion Pictures
Makkerparret redder filmen
Heldigvis fylder de historien så meget ud med den dårlige dynamik mellem vores to nedtrappede politimænd, at man lade sig forføre at makkernes anstrengte forhold. Det balancerer mellem det knapt så vellykkede og øjeblikke af sublim morskab. Fra den kongelige metafor om en løve og en tunfisk, som Ferrells figur nærmest gennembanker Wahlbergs med til frækheden med at omtale Eva Mendes, der spiller Dr. Sheila Gamble, som en forfærdelig krampe, der på ingen måde er spor lækker. Eva Mendes!? Igen, vi taler om konstellationen Adam McKay/Will Ferrell. Er man til disse herrer, vil man elske The Other Guys og dens ømme felttog med ophøje de tumpede og kejtede fyre.
 




Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Seneste kommentarer: (1 i alt - Læs alle)
 
ForfatterIndlæg
Rasmus
28-11-2010 22:55
Den er hysterisk morsom i perioder, og har årets bedste onelineres. Kan helt sikkert anbefales - der kommer ikke mange komedier der er værd at se!


 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Senest anmeldt
Girls Night Out20/7
Dunkirk20/7
Abernes planet: Opgøret13/7
Wish Upon13/7
Girls Lost13/7
En hustlers dagbog13/7
Mysteriet ved Slack Bay6/7
Spider-Man: Homecoming6/7
At elske Pia6/7
Personal Shopper6/7
Flere bio-anmeldelser
 
Logan24/7
La La Land17/7
A Cure for Wellness10/7
The Great Wall4/7
Hidden Figures3/7
LEGO Batman filmen30/6
Split26/6
xXx: Return of Xander Cage23/6
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
Hvad er navnet på Li Mu Bais sværd, som den unge Jen Yu stjæler i flere omgange i Tiger på spring, drage i skjul?
 
Test din filmviden her



© CinemaZone.dk I/S 2000-2017 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sg p Google