CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Nyheder - Anmeldelser - Artikler - Arkiv - Forside
  Søg

Ekstra credits
Originaltitel:
The Hangover

Produktionsland:
USA

Produktionsår:
2009

Manuskript:
Jon Lucas, Scott Moore

Producere:
Daniel Goldberg
Todd Phillips

Fotograf:
Lawrence Sher

Klipper:
Debra Neil-Fisher

Komponist:
Christophe Beck

Censur:
Tilladt for alle over 15 år

Distributør:
Warner Home Video

Din mening
Har du set filmen? Hvad synes du om den?

Brugernes dom
(36 stemmer)

Læs også...
Anmeldelser:
25-08-16:
War Dogs
28-07-16:
Bad Moms
18-12-15:
Fars sygt fede bilferie
02-10-13:
Tømmermænd tur-retur
30-05-13:
Tømmermænd tur-retur
22-01-13:
The Campaign
21-08-12:
Project X
02-12-11:
Tømmermænd i Thailand - The Hangover Part II
09-08-11:
Limitless
06-05-11:
Due Date
17-06-09:
Han er bare ikke vild med dig
18-03-09:
The Rocker
25-12-08:
The Yes Man
17-09-08:
What happens in Vegas - Til Jackpot os skiller
07-09-06:
Så flyt dog!
 


DVD-specifikationer
Billedformat:
16:9, 2.40-1

Lyd:
Dolby Digital 5.1

Ekstra materiale:
featuretter, gag reel
Tømmermænd i Vegas

Anmeldt af:Lisa Brygger
Genre:Komedie
Varighed:107 minutter
Instruktør:Todd Phillips
 
Anmeldelsesdato:18-01-2010
Medvirkende:Som:
Bradley CooperPhil Wenneck
Ed HelmsStu Price
Zach GalifianakisAlan Garner
Justin BarthaDoug Billings
Heather GrahamJade
Jeffrey TamborSid Garner
Se komplet creditliste her

Natten før brylluppet
 
Las Vegas. USA's hurtigst voksende by. En vulgær oase i en ørken? Eller helt simpelt et sted der ikke kan beskrives retfærdigt – men skal opleves? Eller undgås! Og derfor også et oplagt emne for en kaoshistorie. For hvad er sjovere end spontane øjeblikke i en verden, der ikke kan defineres? Alt kan ske, kort sagt – og det kan man nemt få 100 minutter til at gå med. Kunsten er også at gøre det morsomt, og her brillerer Tømmermænd i Vegas.


Copyright:
Sandrew Metronome
Så skal der festes!
Bugsy Siegels gamle legeplads lægger denne gang både kasinoer, bryllupskapeller, strippere, storspillere, eks-boksere og politifolk til en kuldsejlet polterabend. Det starter lovende for Doug og hans to bedste venner. De får lov at låne svigerfars klassiske Mercedes til at klare den cirka 4 timer lange tur fra Los Angeles til Las Vegas, de har ’fået fri’ fra deres familier (den underkuede Stu har dog løjet for kæresten og fortalt at de skal på 'vin-ophold' i Napa), og selv ikke Dougs kommende svorger Alan, en lettere ustabil fætter, kan ødelægge den tændte stemning. 365 dage om året indbyder Vegas lokkende de oftest normalt pæne og konservative amerikanere til uforbeholden løssluppenhed, og disse herrer er ingen undtagelse. Vi ved, at festivitas er deres topprioritet, allerede inden filmen er begyndt, og heldigvis lægger filmskaberne ingen fingre imellem, idet første scene placerer os midt i krisen. Drengene har i løbet af natten mistet den kommende brudgom, de aner ikke hvad der er sket med både ham og dem selv, og brylluppet er nu blot få timer væk.

Skattejagt eller hårdt opklaringsarbejde?
Drengerøvkomedierne har haft kronede dage siden en vis hr. Apatow gjorde sin indtog på scenen for år tilbage. Det har dog været en broget blanding af platte, grove, perverse og provokerende lystspil, vi har fået smidt i hovedet, og af varieret kvalitet. Tømmermænd i Vegas hører til i toppen, ikke fordi den er revolutionerende frisk eller nytænkende, men fordi den har en energi, der kan tage pusten fra selv den mest dopede cykelrytter! Handlingen er stort set et syret puslespil, men filmen går aldrig i tomgang, den forfalder ej heller til de slidte latrinære klichéer, og den undgår at gentage sig selv. I steder får vi serveret en række komiske, ømme, kiksede, og paniske situationer på fandenivoldsk maner og med masser af overskud.


Copyright:
Sandrew Metronome
One man wolfpack & Co.
Det hjælper selvfølgelig på underholdningsværdien, at de involverede personer er af en sympatisk karakter. Som en alternativ Herretur har vi også her tre forskellige typer. Den selvsikre, den usikre og klovnen. Tre ulig størrelser som er svære ikke at holde af. Mens pæne Bradley Cooper (Wedding Crashers, The Yes Man) og The Daily Shows Ed Helms fint bærer de førstnævnte figurer, er det dog Zach Galifianakis (stand up-komiker) der render med al opmærksomheden som den excentriske Alan, der konstant overrumpler os med sin opførsel og ånd. Passende hentyder de til ham som en "gremlin", der følger nemlig instruktioner med ham, og selvom han har en del af skylden for deres uheldige forfatning, er han også den, der leverer de sjoveste optrin – pinagtige eller ej. For Tømmermænd i Vegas er ikke for de sarte. But if you're gonna be a bear. Be a grizzly! Kan man ikke tåle sin grovkornede komedie med en ordentlig omgang blod, sved og testosteron, så findes der alternativer – uden psykotiske nøgne asiatiske mænd, mystiske babyer, manglende tænder og lettere grad af politivold – men de er nok ikke helt så vanvittige!
 
DVD-vurdering
Kortfattet ekstramateriale med et Las Vegas-kort over drengenes natteroderi med smådokumentarer undervejs, et kort klip med deres sang, som mestendels blev kllippet ud af filmen - og endelig en stak fraklip med sjove fejl (et såkaldt gag reel).

Ekstra materiale:




Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Seneste kommentarer: (5 i alt - Læs alle)
 
ForfatterIndlæg
Mrs. Nobody
10-6-2010 19:38
(Bander aldrig) men fuck hvor var den fantastisk morsom! Elsker The Tiger Song og Zach Galifianakis,Ed Helms og Bradley Cooper gjorde jobbet fantastisk. Glæder mig til 2 :D

Hansi van Der Blügge
22-8-2009 23:17
Kanon underholdene..

Mads mikkelsen
7-8-2009 08:52
Sikke noget junk, virkelig dårlig
en helt klar dvd
Hvorfor mon den er kommet op, når der er så mange andre gode film
Spild af tid
Hverken morsom eller noget
Den må være en stor fiasko som ingen gider se

Mads
1-8-2009 08:11
Den var skide skæg

Sune
26-7-2009 12:30
Overhyped gennemsnitskomedie.


 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Senest anmeldt
Det tredje mord16/8
The Equalizer 216/8
Nancy16/8
The Spy Who Dumped Me16/8
The Meg9/8
Mission: Impossible - Fallout2/8
Hotel Artemis26/7
Sicario 2: Soldado19/7
Mamma Mia! Here We Go Again19/7
Landet af glas19/7
Flere bio-anmeldelser
 
You Were Never Really Here10/8
Red Sparrow20/7
The Florida Project17/7
The Shape of Water16/7
Game Night13/7
Molly's Game6/7
Three Billboards Outside Ebbing, Missouri3/7
Black Panther2/7
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
Hvilken spansk skuespiller inkarnerede den cubanske digter Reinaldo Arenas i Before Night Falls?
 
Test din filmviden her



© CinemaZone.dk I/S 2000-2018 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sg p Google