CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Nyheder - Anmeldelser - Artikler - Arkiv - Forside
  Søg

Ekstra credits
Originaltitel:
The Amazing Spider-Man

Produktionsland:
USA

Produktionsår:
2012

Manuskript:
James Vanderbilt, Alvin Sargent, Steve Kloves

Producere:
Avi Arad
Matthew Tolmach
Laura Ziskin

Fotograf:
John Schwartzman

Klipper:
Alan Edward Bell
Michael McCusker
Pietro Scalia

Komponist:
James Horner

Censur:
Tilladt for alle over 11 år

Distributør:
Walt Disney Studios Motion Pictures

Din mening
Har du set filmen? Hvad synes du om den?

Brugernes dom
(6 stemmer)

Læs også...
Anmeldelser:
06-07-17:
Spider-Man: Homecoming
21-03-16:
99 Homes
08-02-12:
Crazy, Stupid, Love
17-11-11:
Niceville
03-02-11:
Easy A
14-10-10:
The Social Network
12-04-10:
500 Days of Summer
23-10-09:
Zombieland
03-04-09:
Boy A
18-03-09:
The Rocker
15-11-07:
Spider-Man 3
17-11-04:
Spider-Man 2
06-11-02:
Spider-Man
 


The Amazing Spider-Man

Anmeldt af:Mads Suldrup
Genre:Action, Adventure
Varighed:132 minutter
Instruktør:Marc Webb
 
Premieredato:03-07-2012
Medvirkende:Som:
Andrew GarfieldSpider-Man / Peter Parker
Emma StoneGwen Stacy
Rhys IfansThe Lizard / Dr. Curt Connors
Denis LearyCaptain Stacy
Martin SheenUncle Ben
Sally FieldAunt May

Spider-Man i ny indpakning minder om den gamle
 
Selvom en gave er flot pakket ind, kan den ikke andet end at skuffe, hvis der under det glittede papir gemmer sig en sweater, som allerede ligger i klædeskabet.
Efter at have set The Amazing Spider-Man – det såkaldte reboot af Spider-Man-franchisen, hvor man ikke har skelet til de tidligere film om den spindelvævsskydende superhelt, men i stedet er startet forfra med fortællingen om den usikre teenager Peter Parkers forvandling til Spider-Man – sidder man med samme følelse af skuffelse.
For selvom skuespillerne, Peters Parkers flirt og Spider-Mans fjende er nye i The Amazing Spider-Man, kommer instruktør Marc Webb overordnet set – hverken stilistisk eller narrativt – ikke med et nyt bud på den oprindelseshistorie, som Sam Raimi med sin film Spider-Man fortalte på udmærket manér for kun ti år siden.


Copyright:
Walt Disney Studios Motion Pictures
Spider-Man som stædig detektiv
Hvor Raimis Spider-Man – af frygt for at tabe publikums interesse – lod Peter Parker forvandle sig til Spider-Man nærmest i løbet af nul komma fem, går der dog lidt længere tid, før Peter iklæder sig den rød-blå dragt i The Amazing Spider-Man.
Den tid bruges på at udforske Peters forældres mystiske død, som slet ikke er blevet gransket i de tidligere film. Her viser filmen altså en smule selvstændighed, og det er forfriskende at se Peter Parker gennemgå avisarkiver med samme ildhu som en stædig detektiv fra en engelsk krimi.
I rollen som Peter ses den sympatiske Andrew Garfield (The Social Network, Boy A), der med sine store, fugtige dådyrøjne evner at trykke helt rigtigt på empati-musklen.

Bersærkergang gennem New York
Efter den genmanipulerede edderkop bider Peter og giver ham overnaturlige kræfter, kører The Amazing Spider-Man imidlertid videre i den rille, som man kender fra Raimis Spider-Man.
Han forelsker sig – denne gang i Gwen Stacy med de gyldne lokker og mørke knæsokker. Med sin naturlige charme, der kan fremtrylle et smil på læben hos alle mænd fra den pubertære dreng på teenageværelset til morfaren i gyngestolen på plejehjemmet, overgår et af Hollywoods helt store stjernefrø, Emma Stone, i den grad Kirsten Dunsts rødhårede og småkedelige pendant fra de tidligere film.
Peter overværer også i The Amazing Spider-Man mordet på sin onkel Ben, som han kunne have forhindret, og som bliver startskuddet på hans karriere som maskeret hævner. Peter første store opgave i Spider-Man-kostumet bliver hans egen mentor, professor Curt Connors, der efter et mislykket eksperiment forvandler sig til en kæmpeøgle – The Lizard – som snart går sin bersærkergang gennem New Yorks gader og stræder.


Copyright:
Walt Disney Studios Motion Pictures
Ingen reboot-tanker
På handlingsplanet er der altså ikke megen nytænkning i Marc Webbs begyndelse, men heller ikke rent stilistisk adskiller filmen sig fra Sam Raimis trilogi.
Der er samme ungdommelige og komiske tone, når Peter Parker skal lære at håndtere sine mægtige kræfter, og der er masser af Spider-Mans majestætiske flyveture mellem New Yorks skyskrabere, som man kun kan skelne fra de tidligere film, fordi The Amazing Spider-Man er filmet i 3D (der i øvrigt bruges fortrinligt, som når man kommer med på point-of-view-svingtur).
Man savner de reboot-tanker, som instruktør Christopher Nolan gjorde sig, da han begyndte forfra med Batman-universet. Ikke alene fortalte han den oprindelsesfortælling, som de tidligere film let og elegant sprang hen over, men selv- og stilsikkert ændrede han hele universets tone.
Den pangfarvede og legetøjs-agtige verden i 90'er-Batman-filmene blev udskiftet med en mere mørk og realistisk i Batman Begins og The Dark Knight, der passer bedre til Batman og de indre dæmoner, som hans alter ego, Bruce Wayne, kæmper med.

Malkning af pengekoen
The Amazing Spider-Man forekommer mere som et remake end et reboot, og der er derfor ingen overraskelser for kendere af Sam Raimis filmatisering, som nok er de fleste, når filmen kun har ti år på bagen.
Filmen hopper sikkert, men uengageret med på den bølge af superheltefilm, som Spider-Man i 2002 selv var med til at sætte i gang, og som stadig bruser derudad, fordi filmene – i kraft af de store fanbaser, der kender tegneserierne bag filmene og derfor valfarter til biograferne – stort set er de store filmstudiers eneste sikre satsning i disse krisetider.
The Amazing Spider-Man lugter af, at ønsket om at malke pengekoen har vejet tungere end ønsket om at fortælle historien om Spider-Man ud fra en ny vision.
 




Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Der er endnu ingen kommentarer.

 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Senest anmeldt
Borg14/9
God's Own Country14/9
En fremmed flytter ind14/9
American Assassin14/9
Mother!14/9
Team Hurricane11/9
De vildfarne7/9
Stefan Zweig - Farvel til Europa7/9
Logan Lucky7/9
It7/9
Flere bio-anmeldelser
 
Guardians of the Galaxy Vol. 211/9
Fast & Furious 88/9
Smølferne: Den hemmelige landsby28/8
The Salesman25/8
Loving21/8
Elle18/8
Life15/8
Skønheden og udyret14/8
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
Hvilke tre Joel Schumacher-film har Colin Farell spillet med i?
 
Test din filmviden her



© CinemaZone.dk I/S 2000-2017 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sg p Google