CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Nyheder - Anmeldelser - Artikler - Arkiv - Forside
  Søg

Ekstra credits
Originaltitel:
Bottle Shock

Produktionsland:
USA

Produktionsår:
2008

Manuskript:
Jody Savin, Randall Miller, Ross Schwartz

Producere:
J. Todd Harris
Brenda Lhormer
Marc Lhormer
Randall Miller
Jody Savin
Marc Toberoff

Fotograf:
Mike Ozier

Klipper:
Randall Miller
Dan O'Brien

Komponist:
Mark Adler

Censur:
Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år

Distributør:
Pan Vision

Din mening
Har du set filmen? Hvad synes du om den?

Brugernes dom
Der mangler 4 brugerkarakterer, før brugernes vurdering vises.

Læs også...
Anmeldelser:
08-11-12:
People Like Us
26-06-12:
This Means War
25-11-09:
Star Trek
20-06-07:
Bobby
15-12-05:
The Hitchhiker's Guide to the Galaxy
14-08-01:
Blow Dry
20-03-01:
Galaxy Quest
 


DVD-specifikationer
Billedformat:
16:9, 1.78-1

Lyd:
Dolby Digital 5.1

Ekstra materiale:
Trailer
Bottle Shock

Anmeldt af:Lisa Brygger
Genre:Komedie
Varighed:110 minutter
Instruktør:Randall Miller
 
Anmeldelsesdato:31-03-2010
Medvirkende:Som:
Chris PineBo Barrett
Alan RickmanSteven Spurrier
Bill PullmanJim Barrett
Rachael TaylorSam
Freddy RodríguezGustavo Brambila
Dennis FarinaMaurice
Se komplet creditliste her

Blød og behagelig
 
Den amerikanske filminstruktør Randall Miller er jeg vel næppe den første, der ikke har hørt om? Herren har dog både stået bag manuskriptet og kameraet til dette ujævne, ønologiske eventyr, kraftigt gennemsyret af kærlighed til vin og især vinelskere. Den foreløbigt første film om "Judgment of Paris", en over 30 år gammel kulturel sejr for amerikanerne, som når der drejer sig om vin, på daværende tidspunkt var en klar underdog.
I Paris i 1976 var der blevet af afholdt en blindsmagningskonkurrence af både franske og amerikanske vine. Dommerne var alle franske, og da begivenheden var overstået sikkert noget rystede i deres grundvold. For californisk vin var jo slet ikke spor ringe.


Copyright:
Miracle Film
En amerikaner i Paris
Vores fortælling starter i Paris, da den britiske vinkender og -handler Steven Spurrier (Alan Rickman i suveræn topform) overtales af den amerikanske ejer af naboforretningen til at give hans hjemlands vine en chance, og måske afholde en lille smagskonkurrence? Den ekstra tørre brite giver sig, og snart befinder vi os på jagten efter værdige modstandere til de gode franske vine, nærmere betegnet i Napa Valley, dengang området endnu ikke var blevet overrendt og kommercielt – faktisk kæmper vores to andre hovedpersoner, Jim og Bo Barrett for at holde deres vingård kørende – beboet af rare, venlige og selvfølgelig excentriske vinbønder. Charmerende skal en film om vindyrkere jo være, og dét er Bottle Shock i hvert fald.

Rolig rejse
Hvor den derimod ikke imponerer, er i opbygningen af dramaet. Ikke at det er et problem, hvorvidt man kender til resultatet af vinkonkurrencen eller ej, selve konkurrencen oprinder først i filmens sidste scener, og fordi man ikke kan udfylde en spillefilm med en enkel blindsmagning, må festivitasen i stedet udspille sig omkring figurerne involveret i sagen og deres indbyrdes forhold. Og det formår Miller og medforfattere Jody Savin og Ross Schwartz simpelthen ikke at gøre medrivende nok. Det er da vældig hyggeligt at følge den afslappede surferdude Bo lege turguide for den stive Spurrier, og det anspændte forhold mellem de to Barrett-mænd (Bill Pullman og Chris Pine i næsten lige så flot stil!) kan man også sagtens relatere til. Alligevel sidder man tilbage og småkeder sig mellem de sporadisk spændende scener, i det ellers pittoreske smukke landskab.


Copyright:
Miracle Film
"I'm not drinking any fucking Merlot"
Personligt savnede jeg skarpheden fra Sideways, som Bottle Shock ikke har meget tilfælles med – andet end den også behandlede vinelskere, foregik i Californien blandt folk med forstand på de ædle druer, som naturligvis også var et sprudlende bekendtskab. Men 'Bottle Shock' kommer aldrig i dybden med sine karakterer. Vi følger Bo, hans kløgtige ven og kollega Gustavo (Freddy Rodríguez, cool som altid!), der selv kæmper for at lancerer sin egen vin, og pigen Sam, de begge kaster sig i grams efter. Interessant bliver det bare aldrig. Det nærmer sig, da far Barrett begynder at give op, men straks undgår filmen den krise. Det er som om, det ikke må blive for hårdt. For ubehageligt. Vi skal synes det hele er sjovt og sødt. En let og behagelig oplevelse. Ikke for meget fylde. Så hvis man foretrækker sine film som sine vine med lidt mere krop, kan man jo i stedet finde Sideways frem igen. Den kan sagtens tåle et gensyn.
 
DVD-vurdering
Ekstramaterialet består af en trailer og nogle stort set ulæselige "talent files", som blot er copy-paste fra Imdb.com.

Ekstra materiale:




Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Seneste kommentarer: (2 i alt - Læs alle)
 
ForfatterIndlæg
Francisco Dyhr
28-8-2009 10:22
og film der kommer direkte ud på DVD. Der er selvfølgelig for det meste en grund til at de ikke kommer i biografen først, men fx. The Bank Job med Jason Statham fra 2008 er ganske seværdig.

Mads
28-8-2009 09:01
Hvorfor anmelder Cinemazone film der ikke har premiere i hele Danmark?


 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Senest anmeldt
Darling19/10
Kære far19/10
Brylluppet12/10
Snemanden12/10
Good Time12/10
Blade Runner 20495/10
My Little Pony: Filmen5/10
Gensynet5/10
The Beguiled5/10
Hobbyhorse Revolution4/10
Flere bio-anmeldelser
 
Filmen om Kaptajn Underhyler23/10
Baywatch20/10
Wonder Woman16/10
Pirates of the Caribbean: Salazar's Revenge9/10
Alien: Covenant6/10
Free Fire2/10
Get Out26/9
Kong Arthur: Legenden om sværdet25/9
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
I hvilken film kan man høre følgende citat:

"If there is a war on drugs, then many of our family members are the enemy. And I don't know how you wage war on your own family."
 
Test din filmviden her



© CinemaZone.dk I/S 2000-2017 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sg p Google