CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Nyheder - Anmeldelser - Artikler - Arkiv - Forside
  Søg

Ekstra credits
Originaltitel:
Gamer

Produktionsland:
USA

Produktionsår:
2009

Manuskript:
Mark Neveldine, Brian Taylor

Producere:
Gary Lucchesi
Tom Rosenberg
Skip Williamson
Richard S. Wright

Fotograf:
Ekkehart Pollack

Klipper:
Peter Amundson
Fernando Villena
Doobie White

Komponist:
Robb Williamson
Geoff Zanelli

Censur:
Tilladt for alle over 15 år

Distributør:
Pan Vision

Din mening
Har du set filmen? Hvad synes du om den?

Brugernes dom
(14 stemmer)

Læs også...
Anmeldelser:
31-03-16:
London Has Fallen
20-08-13:
Olympus Has Fallen
09-04-12:
Machine Gun Preacher
01-02-11:
Jonah Hex
22-06-10:
Percy Jackson & Lyntyven
06-04-10:
Nådeløs hævn
04-04-10:
Min eneste ene
01-07-09:
Crank: High Voltage
01-06-09:
RocknRolla
17-01-08:
Butterfly on a Wheel
28-08-07:
300
26-04-07:
Crank
25-05-06:
Domino
07-01-04:
Lara Croft and the Cradle of Life: Tomb Raider 2
 
Artikler:
18-01-13:
TV-serie: Dexter – sæson 6
02-01-12:
TV-serie: Dexter – 4. sæson
 


DVD-specifikationer
Billedformat:
16:9, 1.85-1

Lyd:
DTS, Dolby Digital 5.1

Ekstra materiale:
Intet
Gamer

Anmeldt af:Kenneth McNeil
Genre:Thriller
Varighed:91 minutter
Instruktør:Mark Neveldine
Brian Taylor
 
Anmeldelsesdato:28-03-2010
Medvirkende:Som:
Gerard ButlerKable
Amber VallettaAngie
Michael C. HallKen Castle
Kyra SedgwickGina Parker Smith
Logan LermanSimon
Alison LohmanTrace
Se komplet creditliste her

Fjernstyret fjernsynsvold
 
I lyset af hvor mislykkede de sidste fem minutter af Doom var, er det overraskende at se endnu en film, der forsøger at gengive computerspilsoplevelsen. Metoden er ny, men problemerne de samme. Den interaktive førstepersonsoplevelse lader sig ikke let oversætte til tredjepersonsgengivelse.
Spillet i Gamer foregår i en fysisk virkelig verden, der dog er afskåret fra den øvrige verden og indrettet som computerspil. Tænk, hvis Second Life ikke foregik i en virtuel verden, men på et afskærmet Nørrebro, og tænk, hvis figurerne var mennesker, der – via implantater – blev fjernstyret af andre mennesker.


Copyright:
UIP
Alt godt fra klichéernes skraldeplads
Fokus i Gamer er på det populære tv-program Slayers, hvor livstidsfanger og dødsdømte risikerer liv og lemmer i store militærslag, hvor de fjernstyres – ja, fjernstyres – af lovlydige borgere.
"Spilleren er øjnene, jeg er armen", forklarer Kable (Gerard Butler), alle tiders største Slayer mellem kampene. "Vend mig om", vrisser han til sin spiller under én af kampene.
Overlever man 30 kampe, får man sin frihed, men så langt er ingen kommet. Ikke før nu. Ikke før Kable, der med sine 27 vundne kampe er snublende tæt på friheden samt sin kone og datter.
Det er en forvrøvlet omgang, en umage krydsning af Running Man, Death Race-remaket og en grå sci-fi-udgave af Gladiator, der dog samtidig indbyder til perspektivering. De etiske dilemmaer vedrørende overvågning, forskning og massemedier havde alle været oplagte at diskutere, hvis ikke instruktørparret Neveldine og Taylor havde stillet sig tilfredse med at udstille. Snarere end en fremstilling af en unik dystopisk verden, er Gamer blevet en udstilling af klichéer og halvfærdige idéer.

Ingen overraskelser
Selv inden for den voyeuristiske voldsudpensling kommer filmen desværre til kort, og dét er overraskende i lyset af Nevaldine og Taylors bagkatalog – de to fandenivoldske Crank-film. Hvor sidstnævnte bød på sex for åben gade, gør-det-selv-chokbehandling og nøje afmålte temposkift (om end kun mellem "opskruet" og "ekstremt opskruet"), går Gamer en lige linje fra uigennemskueligt Slayers-slag til uigennemskueligt Slayers-slag. Den løsslupne tv-programstruktur der i Running Man gav opfindsomme kampe i bl.a. en ishockey-ring ("Now he's plain zero!") er her erstattet af en stram spændetrøjestruktur. Vi skal død og pine – og med gode mængder af netop død og pine – i gennem hver Slayer-kamp, og da disse kampe tilmed er klippet i stykker som en moderne Tony Scott-film, synes spilletiden på 95 minutter pludselig ubarmhjertig lang. Halvdelen af tiden kan man ikke se, hvad der foregår, den anden halvdel er man ligeglad.


Copyright:
UIP
The pain begins
Der er enkelte lyspunkter. Under én af kampene introduceres man for en ung, modig kvinde (Zoe Bell), der præsenteres som en potentiel hjælper til Kable for blot – et minut senere – i bedste Scanners-stil at få hovedet sprængt i stykker. "10 seconds: The pain begins! 20 seconds: You explode!" En frisk drejning, et modigt twist – og allerhelvedes blodigt.
Tilsvarende nyder Michael C. Hall (Six Feet Under, Dexter) tydeligvis rollen som indbildsk nørddemagog komplet med febrilske øjne og ondskabsfuld latter. Han stjæler på blot få minutter billedet fra Gerard Butlers helt Kable, der er alvorlig som graven – og omtrent lige så levende. En sølle og, hvis I vil undskylde ordspillet, krank udgave af Crank-omdrejningspunktet Chev Chelios.
Mere problematisk end både uinteressante figurer og uudnyttet fortællingspotentiale er dog selve tonen. Hvor Crank-filmene var demonstrativt overgearede, virker Gamer bevidst nedtonet. Det er som om Neveldine og Taylor er blevet kastrerede, og har fået tungepiercingen erstattet med en klump vat. Tonen er – trods alverdens blod og bly – blevet blødere, fokus er blevet uskarpt, og tilbage er kun Gerard Butlers sammenbidte ansigt krydsklippet med et par hundrede eksplosioner. Game over? Mon ikke.
 
DVD-vurdering
Intet ekstramateriale

Ekstra materiale:




Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Seneste kommentarer: (7 i alt - Læs alle)
 
ForfatterIndlæg
keld herman
17-9-2009 13:02
Årets absolute bundskraber - gab

Alex A.
12-9-2009 20:33
Tror sgu også jeg venter på blu-rayen.. Og helt ærligt er Gerard Butler ikke den skuespiller som kan lokke mig i biografen. han var fin i 300 men er blevet ligeså røvkedelig som Christian Bale.
Kom nu med nogle action-helte med bare en smule karisma og gnist. Og ikke ligner en som lige er kommet ud af beauty-salonen.
Vi vil have Gene Hackman tilbage!!!!

Gamer
12-9-2009 11:34
Måske er jeg et geni, men jeg opfangede den faktisk godt - selvom Bananen vist ikke fangede den.

Bananen
11-9-2009 21:34
"Jeg elsker den kontrapunktiske leg med farverne og musikken, der er ren fryd for øjet."

Den bedste slags musik er den, der er en fryd for øjet...

Theodor
11-9-2009 21:17
Jeg er desværre ikke enig med anmelderen, men til gengæld er jeg mega vild med filmen!
Filmen er action spændt fra start til slut, og med dens nervepirrende scener, der er så intens filmisk, at nogle af de bedste action-film kommer dryssende i tankerne.
Dens dystre, mørke udstilling af en verden, der ligner vores egen på så mange skræmmende punkter, er simpelthen i overklasse. Jeg elsker den kontrapunktiske leg med farverne og musikken, der er ren fryd for øjet.
Skuespillet er super fedt, og Gerard Butler spiller - som altid - helt fantastisk! Hans indlevelse og charme er fortryllende, og man kan ikke andet end elske hans konstant uddybdende karakter, der stikker i så mange retninger. - og det er bestemt IKKE et minus, da det jo netop udbygger figuren og gør den mere realistisk.

Alt i alt en kanon oplevelse, og jeg glæder mig møg hamrende til at få den på DVD!

GLÆD JER - til dette frygtelige sci-fi mareridt, denne mørke og dystre thriller, en hæsblæsende og spændt op action!


 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Senest anmeldt
Sicario 2: Soldado19/7
Mamma Mia! Here We Go Again19/7
Landet af glas19/7
Skyscraper12/7
Under træet5/7
Ant-Man and the Wasp4/7
Du er den28/6
Hereditary28/6
Far til fire i solen28/6
Huset ved havet28/6
Flere bio-anmeldelser
 
The Shape of Water16/7
Game Night13/7
Molly's Game6/7
Black Panther2/7
Den skjulte tråd29/6
Coco22/6
De originale21/6
Darkest Hour14/6
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
Hvilket superhelt vil jernkæmpen gerne være i tegnefilmen Drengen og jernkæmpen?
 
Test din filmviden her



© CinemaZone.dk I/S 2000-2018 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sg p Google