CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Nyheder - Anmeldelser - Artikler - Arkiv - Forside
  Søg

Ekstra credits
Originaltitel:
Toy Story

Produktionsland:
USA

Produktionsår:
1995

Manuskript:
Joss Whedon, Andrew Stanton, Joel Cohen, Alec Sokolow

Producere:
Bonnie Arnold
Ralph Guggenheim

Fotograf:


Klipper:
Robert Gordon
Lee Unkrich

Komponist:
Randy Newman

Censur:
Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år

Distributør:
Walt Disney Studios Motion Pictures

Din mening
Har du set filmen? Hvad synes du om den?

Brugernes dom
Der mangler 2 brugerkarakterer, før brugernes vurdering vises.

Læs også...
Anmeldelser:
25-12-12:
Find Nemo 3D
26-08-10:
Toy Story 3
15-02-08:
Ratatouille
02-01-07:
Biler
28-03-05:
De utrolige
21-08-02:
Monsters, Inc.
23-11-00:
Toy Story 2
 

Læs også...
I temaet Toy Story - i 3D:
 
Toy Story 2

Toy Story 1 - 3D

Anmeldt af:Frederik Asschenfeldt Vandrup
Genre:Animation, Adventure
Varighed:74 minutter
Instruktør:John Lasseter
 
Premieredato:30-04-2010
Medvirkende:Som:
Preben Kristensenstemme Woody
Thomas Ejestemme Buzz Lightyear

Gennembruddet – 15 år senere
 
I forbindelse med premieren på den 3. Toy Story-film senere på sommeren bliver de to første film kortvarigt sendt i biograferne i reviderede 3D-versioner – og derfor kan den første Toy Story nu ses med ny teknik – ganske som den selv var et teknisk gennembrud ved dens premiere i 1995. Nu kan man godt se, at den charmerende historie om cowboydukken Woody, der pludselig får konkurrence på børneværelset fra det moderne stykke action-legetøj Buzz Lightyear, at 15 år er lang tid fra en ny teknologis gennembrud – for det er grundlæggende de samme principper, der lå bag Toy Storys helt digitalt skabte univers og milepælen Avatar – og den forskel er ikke til at overse.

I dag fremstår historien og dialogen stadig som et perleeksempel på Pixars helt særlige kvaliteter – og på filmholdet bag instruktøren John Lasseter finder man også flere af de navne, som senere hen har fået mulighed for at stå på egne ben som instruktører bag flere af Pixars kæmpesucceser, men animationen, der var så livagtig og imponerende for 15 år siden, ser unægtelig nu noget bedaget ud. 3D-ficeringen, der er det nye argument for at gå i biografen igen, er bedre end så mange andre tilfælde af 3D-renoveringer af gamle film, men det ændrer ikke ved, at originalfilmen ikke var tænkt i 3D og derfor ikke udnytter teknologien til noget særligt.

Toy Story fortjener altid at blive set og genset – og det er en glimrende anledning til at introducere figurerne for nye fans, men det er blot en opvarmningsøvelse til den 3’er, som har til ansvar at føre Woody & Buzz ind i et nyt tredimensionelt liv.

Filmen vises – desværre kun med danske stemmer – lørdag den 1. maj og søndag den 2. maj i enkelte biografer.
 




Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Der er endnu ingen kommentarer.

 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Senest anmeldt
Black Panther15/2
Django: The King of Swing15/2
Den skjulte tråd15/2
Dobbelt begær8/2
12 Strong8/2
Roman J. Israel, Esq.8/2
Coco8/2
All the Money in the World1/2
The Disaster Artist1/2
Maze Runner 3: Dødskuren25/1
Flere bio-anmeldelser
 
Kingsman: The Golden Circle13/2
Mother!12/2
The Big Sick9/2
It2/2
American Made22/12
Dunkirk21/12
Baby Driver19/12
Annabelle 2: Skabelsen18/12
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
Hvem spiller musen Polyhymnia, der kan redde alle ud af deres kvaler i Mød mig på Cassiopeia (1951)?
 
Test din filmviden her



© CinemaZone.dk I/S 2000-2018 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sg p Google