CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Nyheder - Anmeldelser - Artikler - Arkiv - Forside
  Søg

Ekstra credits
Originaltitel:
Me and Orson Welles

Produktionsland:
USA

Produktionsår:
2008

Manuskript:
Holly Gent Palmo, Vincent Palmo Jr.

Producere:
Ann Carli
Richard Linklater
Marc Samuelson

Fotograf:
Dick Pope

Klipper:
Sandra Adair

Komponist:
Michael J. McEvoy

Censur:
Tilladt for alle

Distributør:
Scanbox

Din mening
Har du set filmen? Hvad synes du om den?

Brugernes dom
(5 stemmer)

Læs også...
Anmeldelser:
23-02-15:
Boyhood
09-01-15:
What If
17-12-14:
Bad Neighbors
15-10-12:
The Lucky One
07-09-12:
Bernie
25-04-12:
New Year's Eve
25-04-11:
Charlie St. Cloud
09-09-09:
17 Again
22-10-08:
High School Musical 3
31-05-06:
Bad News Bears
18-01-05:
Before Sunset
 


DVD-specifikationer
Billedformat:
2,35:1

Lyd:
Dolby Digital 5.1

Ekstra materiale:
Making of-featurette, trailers
Me and Orson Welles

Anmeldt af:Lisa Brygger
Genre:Drama, Komedie
Varighed:109 minutter
Instruktør:Richard Linklater
 
Anmeldelsesdato:03-05-2010
Medvirkende:Som:
Zac EfronRichard Samuels
Claire DanesSonja Jones
Christian McKayOrson Welles
Zoe KazanGretta Adler
Eddie MarsanJohn Houseman
Kelly ReillyMuriel Brassler
Se komplet creditliste her

Sjov opdigtet virkelighed
 
Uanset hvor hardcore-filmnørd man er, har man med al sandsynlighed hørt navnet Orson Welles, derfor behøver han ingen nærmere introduktion. Filmen handler dog ikke så meget om ham, men den udspiller sig omkring ham. Vores hovedperson er i stedet den opdigtede high school-elev Richard – spillet af High School Musical-stjernen Zac Efron – der brænder efter at blive skuespiller og derfor tror, at hans lykke er gjort, da han ikke blot render ind i Welles men lige frem imponerer ham og derved får tillusket sig en mindre rolle i hans nye teaterstykke "Caesar".

Powerpræstation
Vi befinder os altså i en opdigtet virkelighed, idet Orson Welles og aktørerne omkring ham er ægte personer, der virkelig opsatte teaterstykket Caesar (på Mercury Teateret i 1937), som for alvor satte Welles på kortet. Allerede året efter hittede han med radio-fænomenet "War of the Worlds", og resten er historie. I rollen som Welles ses den ukendte britiske teaterskuespiller Christian McKay, der – hvis timingen havde været bedre – nemt kunne have modtaget en Oscarnominering (han blev dog indstillet til en BAFTA og en række mindre kritikerpriser) for sit portræt som galningen/geniet Orson Welles. McKay ikke blot ligner Welles, han ER Welles. Overfor ham skinner Zac Efron som den ambitiøse ungersvend, der så gerne vil være en del af Orsons farverige verden. Og selvom Richard Samuels aldrig har eksisteret, er Efron mindst lige så spændende som McKay og det er her ret tydeligt, at han ikke er uden talent og udstråling.

Lunefuldt
Me and Orson Welles er det store udstyrsstykke, og den emmer langt væk af både varme og charme. Med imponerende kulisser og kostumer beviser instruktør Richard Linklater, at han også mestrer hybriden af de små lunefulde dramaer (Before Sunset) og de pudsige personligheder (The School of Rock). Filmens største fejl er, at den næsten er for sød. Trods al dramaet omkring den svært humørsyge Welles, taber man aldrig sympatien for ham, så filmen er ikke lige frem tung på konflikter, om end Welles laver en masse ballade undervejs. Kriserne er derfor selvskabte og aldrig i vejen for publikum – kun Welles omgangskreds, hvilket kun gør det sjovere for os, der ser filmen.
På Linklaters CV vil dette på sigt ikke være et af højdepunkterne, men som sjovt underholdningsprodukt er Me and Orson Welles rendyrket
hygge.
 
DVD-vurdering
En kortfattet men udmærket making of-featurette og fire trailers er alt, hvad der findes af ekstra på udgivelsen.

Ekstra materiale:




Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Der er endnu ingen kommentarer.

 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Senest anmeldt
Downsizing18/1
Fra balkonen18/1
Wonderstruck18/1
Three Billboards Outside Ebbing, Missouri11/1
Væbnet med ord & vinger11/1
Hjertestart4/1
Loveless4/1
Wonder4/1
The Greatest Showman25/12
Neruda25/12
Flere bio-anmeldelser
 
American Made22/12
Dunkirk21/12
Baby Driver19/12
Annabelle 2: Skabelsen18/12
Superswede: En film om Ronnie Peterson15/12
Biler 311/12
Abernes planet: Opgøret1/12
Spider-Man: Homecoming27/11
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
Hvilken film spiller Djimon Hounsou ikke med i?
 
Test din filmviden her



© CinemaZone.dk I/S 2000-2018 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sg p Google