CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Nyheder - Anmeldelser - Artikler - Arkiv - Forside
  Søg

Ekstra credits
Originaltitel:
The Social Network

Produktionsland:
USA

Produktionsår:
2010

Manuskript:
Aaron Sorkin

Producere:
Dana Brunetti
Ceán Chaffin
Michael De Luca
Scott Rudin

Fotograf:
Jeff Cronenweth

Klipper:
Kirk Baxter
Angus Wall

Komponist:
Trent Reznor
Atticus Ross

Censur:
Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år

Distributør:
Walt Disney Studios Motion Pictures

Din mening
Har du set filmen? Hvad synes du om den?

Brugernes dom
(14 stemmer)

Læs også...
Nyheder:
28-02-11:
Oscar-vinderne 2011
 
Anmeldelser:
20-06-16:
Steve Jobs
21-12-11:
The Girl with the Dragon Tattoo
23-03-10:
Adventureland
23-10-09:
Zombieland
18-06-09:
Benjamin Buttons forunderlige liv
03-04-09:
Boy A
09-10-07:
Zodiac
20-11-06:
The Squid and the Whale
29-03-04:
Roger Dodger
02-10-02:
Panic Room
10-05-00:
Fight Club
 

Læs også...
I temaet Oscar 2011:
 
Nawals hemmelighed
Exit Through The Gift Shop
Oscar-vinderne 2011
Dogtooth
Animal Kingdom
True Grit
The Fighter
127 Hours
Rabbit Hole
To på flugt
The Kids Are All Right
Another Year
Oscar-nomineringerne 2011
Black Swan
Winter's Bone
Biutiful
Inception
I Am Love
Harry Potter og dødsregalierne - del 1
Sådan træner du din drage
The Town
Hævnen
Toy Story 3
Alice i Eventyrland [2010]

The Social Network

Anmeldt af:Frederik Asschenfeldt Vandrup
Genre:Drama
Varighed:120 minutter
Instruktør:David Fincher
 
Premieredato:14-10-2010
Medvirkende:Som:
Jesse EisenbergMark Zuckerberg
Andrew GarfieldEduardo Saverin
Justin TimberlakeSean Parker
Rooney MaraErica
Armie HammerCameron Winklevoss / Tyler Winklevoss
Max MinghellaDivya Narendra
Se komplet creditliste her

Vejen til venner
 
Man kan kun glæde sig over, at producenterne har besluttet sig for at give beretningen om teenageren Mark Zuckerberg og hans nu verdensomspændende opfindelse 'the royal treatment', for The Social Network er en medrivende, dramatisk og gevaldig velskrevet oplevelse om, hvordan jagten på mange venskaber kostede ét.


Copyright:
Walt Disney Studios Motion Pictures
Ingen ved, hvad den sande historie er, så vi må holde os til Aaron Sorkins veloplagte manuskript, der skildrer Zuckerberg fra idéen blev født og frem til det retsmøde, hvor tidligere venner og fjender sidder med hver deres advokat og slås om retten til de mange milliarder, som Facebook blot få år efter sin spæde start som netværk for de studerende på Harvard Universitetet har genereret. Zuckerberg er i dag verdens yngste milliardær i dollars – og hvis man skal tro Sorkin en hoven, arrogant og genial knægt.

Strukturen er enkel og historien følger den klassiske skabelon om, hvordan den gode idé først samler venskaber for derefter at flå dem fra hinanden. Styrken ligger altså i udførelsen, og her er vi i gode hænder. David Fincher er en suveræn filmhåndværker, og han viste med forrige års Oscar-nominering for Benjamin Button, at han også kan arbejde i et afdæmpet filmsprog, men der er stadig mørk og intens stemning selv i de almindelige dialogscener. Der hviler en fornemmelse af, at det uskyldige projekt en sen aften på kollegiet kommer til at rumme langt større konsekvenser end nogen kunne ane. Aaron Sorkins manuskript rummer al det kvikke vid fra hans prisbelønnede tv-serie Præsidentens mænd og faktisk også lidt af det politiske spil fra samme – og det holder tempoet og dramaet i fortællingen oppe i højeste gear i samfulde to spilletimer.


Copyright:
Walt Disney Studios Motion Pictures
Toppen af nydelsen leveres dog af skuespillerne, hvor især den kommende Spider-Man, Andrew Garfield, spiller på prisniveau i rollen som Mark Zuckermans nærmeste ven og medstifter, som ender med at være hans modstander, men også Jesse Eisenberg formår i den svære hovedrolle som geniet, der ret beset er 90% røvhul, at skabe en sympati omkring knægten, der forsøger at gribe alle de appelsiner, verden kyler mod hans turban.
 




Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Seneste kommentarer: (3 i alt - Læs alle)
 
ForfatterIndlæg
Michaelw
21-2-2011 21:22
Jeg havde, da jeg så den, et meget anstrengt forhold til filmen.
Jeg synes på ingen måde, at man kerer sig om nogle af figurerne overhovedet. Det er et vanvittigt godt manuskript ingen tvivl om det, og vi som publikum er i ekstremt gode hænder hos Fincher, som driver handlingen frem. Men personerne fremstår overfladiske og højrøvede. Jeg kunne slet ikke forholde mig til dem.Desværre.
tre stjerner.

...lol
8-2-2011 20:14
Hahahahahahaha :D

Lange
31-10-2010 12:10
Nøøøj hvor var den dårlig. Kedelig historie, dårlige skuespillere. Jeg var ved at falde i søvn. Og så var den alt for lang.


 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Senest anmeldt
The Meg9/8
Mission: Impossible - Fallout2/8
Hotel Artemis26/7
Sicario 2: Soldado19/7
Mamma Mia! Here We Go Again19/7
Landet af glas19/7
Skyscraper12/7
Under træet5/7
Ant-Man and the Wasp4/7
Du er den28/6
Flere bio-anmeldelser
 
You Were Never Really Here10/8
Red Sparrow20/7
The Florida Project17/7
The Shape of Water16/7
Game Night13/7
Molly's Game6/7
Three Billboards Outside Ebbing, Missouri3/7
Black Panther2/7
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
Hvilken fællessang får de rappe replikker til at forstumme i Casablanca?
 
Test din filmviden her



© CinemaZone.dk I/S 2000-2018 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sg p Google