CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Klik på en region for at læse anmeldelser, nyheder m.v.
  Søg

Ekstra credits
Originaltitel:
Oldboys

Produktionsland:
Danmark

Produktionsår:
2009

Manuskript:
Nikolaj Steen

Producere:
René Ezra
Tomas Radoor

Fotograf:
Niels Reedtz Johansen

Klipper:
My Thordal

Komponist:
Tina Dickow

Censur:
Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år

Distributør:
Nordisk Film

Din mening
Har du set filmen? Hvad synes du om den?

Brugernes dom
(13 stemmer)

Læs også...
Anmeldelser:
01-11-13:
Player
20-06-13:
Player
03-06-13:
Alle for to
10-11-11:
Noget i luften
01-10-07:
Den sorte Madonna
26-02-07:
Sprængfarlig bombe
17-10-05:
Adams æbler
10-10-05:
Af banen
21-09-04:
Den gode strømer
27-09-02:
OKAY
15-04-02:
En kort en lang
02-04-01:
Blinkende Lygter
 


DVD-specifikationer
Billedformat:
16:9, 1,85-1

Lyd:
DTS, Dolby Digital 5.1

Ekstra materiale:
Kommentarspor, slettede scener og fraklip
Oldboys

Anmeldt af:Jacob Ludvigsen
Genre:Komedie, Drama
Varighed:95 minutter
Instruktør:Nikolaj Steen
 
Anmeldelsesdato:27-07-2010
Medvirkende:Som:
Kristian Halken
Robert Hansen
Laura Christensen
Rasmus Bjerg
Elith Nulle Nykjær
Leif Sylvester
Se komplet creditliste her

Forfriskende fordboldtosser
 
Vagn er nem at overse. Han er ensom og tilbageholdende, og på det oldboys-fodboldhold, hvor han stolt står på mål, kommer han kun i centrum, når han lader et halvhjertet skud sive i nettet. Så da holdet på vej til den årlige tur til Sverige holder ind på en resteplads, sætter de af sted uden Vagn – og kører mange hundrede kilometer, før de kommer i tanke om deres forglemmelse.
Det er naturligvis synd for Vagn (Kristian Halken), men en god præmis for at lade en vaskeægte road movie i komedieantræk begynde. Vagn får nødtvungent et lift af den unge John (Robert Hansen), der netop løsladt fra fængslet er taget til Sverige for at røve tankstationer, så han kan betale af på en dummebøde. Som genren befordrer, bliver det begyndelsen på en rejse, der handler om meget mere end om at komme fra A til B. Nemlig om at sige ja til livet, komme hinanden ved og overkomme umulige forhindringer undervejs.


Copyright:
Nordisk Film - Frederik Alm
Den slags bliver hurtigt klægt, men den debuterende instruktør Nikolaj Steen imponerer ved at kende materialets begrænsninger i stedet for at prætendere at lave stor filmkunst. Oldboys er ofte rigtigt morsom og til tider ligefrem sød og rørende – ikke mindst takket være Tina Dickows stemningsfulde soundtrack. Nok går det raske tempo lidt fløjten i sidste tredjedel af filmen, ligesom en vis forudsigelighed sætter ind, men det ændrer ikke på, at man er i godt selskab fra start til slut.
Kristian Halken leverer en flot præstation som den både sørgelige og sympatiske Vagn, mens Robert Hansen spiller karrierens vel hidtil bedste rolle med en energisk indsats som John, der bag sit hårde ydre læser coaching-bøger og dyrker spiritualitet. Og så har Oldboys gjort et kup med den krakilske flok gamle stratenrøvere, der befolker fodboldholdet – Leif Sylvester, Niels Skousen, Elith "Nulle" Jørgensen og Ole Thestrup leverer varen i den komik, der varierer fornemt mellem underspil og falden-på-halen.

Således bliver Oldboys en af årets positive danske overraskelser, en personlig film i en velkendt ramme. En hyldest til fodbold, men bestemt også seværdig for bold-ukyndige, der trænger til en charmerende oplevelse fra fædrelandet. Og en film, der heldigvis ikke ligner størstedelen af de komedier, Danmark spytter ud i disse år.
 
DVD-vurdering
Ekstramaterialet består af et sympatisk kommentarspor med instruktøren Nikolaj Steen og skuespillerne Robert Hansen og Kristian Halken. De har en hyggelig snak omkring arbejdet med filmen og personernes ageren i handlingen.

Der er desuden slettede scener, der desværre præsenteres helt løsrevet og blandet med fraklip. Her havde lidt forklarende kommentarer været med til at nuancere billedet.

Ekstra materiale:




Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Seneste kommentarer: (1 i alt - Læs alle)
 
ForfatterIndlæg
Jakob
31-7-2010 01:15
Jeg synes, den var rigtigt sjov og livsbekræftende. Helt klart værd at se.


 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Senest anmeldt
Det tredje mord16/8
The Equalizer 216/8
Nancy16/8
The Spy Who Dumped Me16/8
The Meg9/8
Mission: Impossible - Fallout2/8
Hotel Artemis26/7
Sicario 2: Soldado19/7
Mamma Mia! Here We Go Again19/7
Landet af glas19/7
Flere bio-anmeldelser
 
You Were Never Really Here10/8
Red Sparrow20/7
The Florida Project17/7
The Shape of Water16/7
Game Night13/7
Molly's Game6/7
Three Billboards Outside Ebbing, Missouri3/7
Black Panther2/7
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
Hvem spiller skurken i Phillip Noyce’s Døden ombord med Nicole Kidman?
 
Test din filmviden her



© CinemaZone.dk I/S 2000-2018 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sg p Google