CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Nyheder - Anmeldelser - Artikler - Arkiv - Forside
  Søg

Ekstra credits
Originaltitel:
Alting bliver godt igen

Produktionsland:
Danmark

Produktionsår:
2009

Manuskript:
Christoffer Boe

Producere:
Tine Grew Pfeiffer

Fotograf:
Manuel Alberto Claro

Klipper:
Peter Brandt

Komponist:
Sylvain Chauveau

Censur:
Tilladt for alle over 15 år

Distributør:
SF Film

Din mening
Har du set filmen? Hvad synes du om den?

Brugernes dom
(15 stemmer)

Læs også...
Anmeldelser:
01-02-16:
1864 - brødre i krig
07-05-15:
Lang historie kort
16-10-13:
I lossens time
13-02-13:
Kapringen
10-04-12:
Beast
26-09-07:
Direktøren for det hele
28-02-07:
Offscreen
14-03-06:
Allegro
07-02-06:
Voksne mennesker
05-05-04:
Reconstruction
20-08-03:
At kende sandheden
 


DVD-specifikationer
Billedformat:
2,35:1

Lyd:
Dolby Digital 5.1

Ekstra materiale:
Kommentarspor, galleri, 5 korte featuretter, trailer
Alting bliver godt igen

Anmeldt af:Kenneth McNeil
Genre:Drama
Varighed:90 minutter
Instruktør:Christoffer Boe
 
Anmeldelsesdato:16-08-2010
Medvirkende:Som:
Jens AlbinusFalk
Marijana JankovicHelena
Igor RadosavljevicAli
Özlem SaglanmakMira
Paprika SteenSiri
Nicolas BroHåkon
Se komplet creditliste her

I virkelighedens og vrangforestillingens vold
 
Alting bliver godt igen, men først skal det naturligvis gå grueligt galt. Eller er det først senere? Christoffer Boes seneste film er strammere fortøjet i genretradition end Offscreen og Reconstruction. Men kun lige – eller kun tilsyneladende.
Fortællingen om instruktøren Jacob, der giver pokker i både sin film og sin kæreste, da han får fingre i fotografier af overgreb på muslimske fanger fra udstationerede danske soldaters side, starter som en typisk thriller. Der er nogen efter ham. De – de skyggeklædte herrer i det høje – vil forhindre sandheden i at komme ud. Militæragenter, politiet, end ikke sin egen storesøster kan han stole på. "Forget it, Jacob. This is Chinatown", får man lyst til at udbryde. De er alle sammen efter ham. Det er ét stort cover-up.


Copyright:
SF Film
Antydning og tvetydighed
Eller er det? Stille og roligt begynder tvivlen at spire. Der stikker noget under. Hvem er det egentligt, der er efter Jacob? Og hvordan kan det være, at han ikke kan få nogen til for alvor at tro på overgrebsbillederne?
Antydningerne bliver stadig mere tvetydige, alt imens krydsklipningen bliver mere og mere asynkron. Det påstås at være samtidigt, men fremstår forskudt. Hvornår er vi?
Alt er fint, forklarer Jacob tidligt. Og alt bliver godt igen, lyder det hen mod filmens slutning. Denne gang med tydelig tvivl i stemmen. Noget er ændret. Virkelighedsbilledet har forvredet sig, mens filmen har ændret karakter: Et pludseligt, men naturligt skift fra thrillerens fokus på det eksterne til det psykologiske dramas fokus på det interne. Vi er kommet tættere på Jacob. Tættere end vi måske ønskede.

Eksperiment med emotionel genklang
Det sidste kvarters pædagogiske udpensling ødelægger næsten helhedsindtrykket. Men også kun. I sit midterakt formår Alting bliver godt igen nemlig på én gang at så tvivl hos og om sin hovedperson. Det er genrehåndværk og -forvridning på højt plan. En sløring af grænsen mellem fiktion og fakta, hvor Jens Albinus i den altdominerende hovedrolle, står lige så stærkt, som Nicolas Bro gjorde i Boes sidste film, Offscreen. Dennes højder når Alting bliver godt igen ikke helt, men det gør også mindre. En eksperimenterende thriller med emotionel bundklang går mere end an. Boe er stadig forfriskende idiosynkratisk i sit udtryk.
 
DVD-vurdering
Der både et kommentarspor og en håndfuld featuretter som ekstramateriale. Virker lovende, men sidstnævnte er desværre vældigt overfladiske for ikke at tale om overflødige, mens kommentarsporet indtalt af filmanmelder Sophie Engberg Sonne og psykolog Jacob A. Cornett er ganske informativt og interessant. Det havde selvfølgelig været federe, hvis det var Hr. Boe selv, der havde kommenteret sin film.

Ekstra materiale:




Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Seneste kommentarer: (3 i alt - Læs alle)
 
ForfatterIndlæg
Palle
12-8-2010 00:30
Det er den ringeste danske film i årevis. Rollerne bliver overspillet, dramatikken er så højt anlagt at det bliver direkte latterligt. Plottet hænger slet ikke sammen. Jeg kunne blive ved, filmen er totalt spild af tid.

Francisco Dyhr
29-1-2010 21:20
" Altid drømmen om at køre bil
og vide at jeg kører galt
vild fart gennem bylandskaber
rat og bremser virker ikke
Angsten er blandet med fascination
og suget af chance og risiko
Suser gennem røde lyskryds
og vågner inden braget "

" Drømmen om at køre galt " Michael Strunge

eller

FED BIL.

loutre bikkdna
28-1-2010 11:06
svedigt


 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Senest anmeldt
Darling19/10
Kære far19/10
Brylluppet12/10
Snemanden12/10
Good Time12/10
Blade Runner 20495/10
My Little Pony: Filmen5/10
Gensynet5/10
The Beguiled5/10
Hobbyhorse Revolution4/10
Flere bio-anmeldelser
 
Baywatch20/10
Wonder Woman16/10
Pirates of the Caribbean: Salazar's Revenge9/10
Alien: Covenant6/10
Free Fire2/10
Get Out26/9
Kong Arthur: Legenden om sværdet25/9
Boss Baby15/9
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
Hvilken skuespillerinde skulle oprindeligt have spillet Gud i Dogma?
 
Test din filmviden her



© CinemaZone.dk I/S 2000-2017 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sg p Google