CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Nyheder - Anmeldelser - Artikler - Arkiv - Forside
  Søg

Ekstra credits
Originaltitel:
Easy A

Produktionsland:
USA

Produktionsår:
2010

Manuskript:
Bert V. Royal

Producere:
Zanne Devine
Will Gluck

Fotograf:
Michael Grady

Klipper:
Susan Littenberg

Komponist:
Brad Segal

Censur:
Tilladt for alle

Distributør:
Walt Disney Studios Motion Pictures

Din mening
Har du set filmen? Hvad synes du om den?

Brugernes dom
(5 stemmer)

Læs også...
Anmeldelser:
08-02-12:
Crazy, Stupid, Love
17-11-11:
Niceville
22-09-11:
Bollevenner
23-10-09:
Zombieland
18-03-09:
The Rocker
30-12-08:
Lars and the Real Girl
18-03-08:
Hairspray
18-01-05:
Pieces of April
16-08-04:
The Station Agent
30-03-04:
What a Girl Wants
 


Easy A

Anmeldt af:Mia Brygger
Genre:Komedie, Romantik
Varighed:90 minutter
Instruktør:Will Gluck
 
Premieredato:03-02-2011
Medvirkende:Som:
Emma StoneOlive Penderghast
Penn BadgleyWoodchuck Todd
Amanda BynesMarianne
Cam GigandetMicah
Thomas Haden ChurchMr. Griffith
Lisa KudrowMrs. Griffith
Se komplet creditliste her

Confessions of a teenage slut
 
Der var engang en ung kæk skuespillerinde, hvis komiske talent og naturlige skønhed dominerede en hel række tøse teenfilm; fra Freaky Friday over Mean Girls til Herbie - for fuld udblæsning!, indtil hun lod stofferne og festerne overtage karrieren og endte som en bleg og mager skygge af sit tidligere selv på diverse afvænningsklinikker og i californiske fængsler. Lindsay Lohan startede så lovende, sank så pludseligt og så voldsomt, at det endnu ikke ser ud til at hun vil kravle ud af sin karrieresump indenfor den kommende fremtid. Men arvtageren til at overtage frøken Lohans krone som teenkomedieprinsesse er endelig ankommet og hun hedder Emma Stone. Den charmerende unge kvinde har allerede gjort sig bemærket i film som Superbad, X-kærester, The Rocker og sidste års forrygende Zombieland, men med sin Golden Globe-nominerede rolle som Olive Penderghast i Will Glucks Easy A beviser hun ufortrødent, at hun har fortjent sin plads i rampelyset. Forhåbentlig vil hendes karriere vise sig at være af længere varighed end frøken Lohans.


Copyright:
Walt Disney Studios Motion Pictures
Hester Prynne i teenland
Olive Penderghast er en pligtopfyldende high school-pige, der er blevet træt af sin usynlighed på skolen. Da hendes veninde, Rhi, plager hende om at tage med på campingtur med sin hippiefamilie, opdigter Olive hurtigt en historie om at skulle på date med en collegefyr. Historien accelerer snart ud af Olives kontrol, da skolens religiøse fanatiker, Marianne (den altid solidt underholdende Amanda Bynes) overhører Olives samtale med Rhi på pigetoilettet og starter rygtet om Olives promiskuitet. Den pludselige berømmelse stiger hende dog lidt for hurtigt til hovedet, og hun indvilliger derfor i at hjælpe sin ven, Brandon, med at overbevise skolen om hans ikke-eksisterende heteroseksuelle status. Men der er ikke langt fra berømmelse til social udstødelse i den lunefulde high school-verden, og Olive må se sig nødsaget til at bære sin nyfundne rolle som skolens skøge med en solid portion humor og tiltvunget værdighed.

En komisk åbenbaring
Emma Stone er en åbenbaring i rollen som Olive. Hun er en kvik pige, der begår umådelige dumheder; alligevel formår Stone at give masser af rum for os til at holde af og med Olive i hendes desperate forsøg på at komme tilbage på ret køl, og med et sprudlende komisk overskud; det er en imponerende bedrift. Hun er desuden omringet af fremragende talenter: Patricia Clarkson og Stanley Tucci er hylende morsomme som Olives åbensindede forældre, Thomas Haden Church glimrer som den alvorsfulde lærer, Mr. Griffith, og Lisa Kudrow er i sit sædvanlige skæve hjørne som den lettere omtågede skolevejleder, Mrs. Griffith. Vidunderbarnet Amanda Bynes runder high school-oplevelsen af som Marianne, der tager det på sig at redde Olive fra sig selv såvel som fra de letpåvirkelige skoleelever.


Copyright:
Walt Disney Studios Motion Pictures
Skabelonfortælling er ikke nødvendigvis et grimt ord
Easy A imponerer til trods for dens skabelonagtige tilgang til sit emne, takket være Bert V. Royals formidable manuskript. Historien er så forudsigelig som den kan være og figurerne så stereotypiske for genren; alligevel beviser filmen uafbrudt, at med en bunke velformulerede replikker og en lyst til at fremstille sine todimensionelle karakterer med en veltiltrængt dybde, at en standardfortælling om rædslerne ved at gå i high school og omgås mennesker generelt kan nå nye højder og føles som en frisk tilgang til komedien. Det hjælper selvfølgelig gevaldigt på filmen, at den besidder en tilpas grad af selvbevidsthed, hvilket enhver high school-komedie med respekt for sig selv skal besidde disse dage, og oven i hatten kan prale af helt vidunderlige John Hughes-referencer, der i denne sammenhæng fungerer som en perfekt prikken over i’et.
Easy A er et klippefast bevis på, at man sagtens kan ryste posen og få noget helt nyt ud af et gammelt nummer.
 




Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Der er endnu ingen kommentarer.

 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Senest anmeldt
69 Minutes of 86 Days17/8
Hjemme i Verden17/8
Superswede: En film om Ronnie Peterson17/8
Patriarken17/8
Lys i mørket17/8
The Big Sick17/8
The Dark Tower17/8
Danserinden10/8
Annabelle 2: Skabelsen10/8
Fortiden foran os10/8
Flere bio-anmeldelser
 
Ghost in the Shell11/8
Kong: Skull Island8/8
T2 Trainspotting28/7
20th Century Women25/7
Logan24/7
La La Land17/7
A Cure for Wellness10/7
The Great Wall4/7
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
Hvad var ”Sonny” Corleone’s fornavn?
 
Test din filmviden her



© CinemaZone.dk I/S 2000-2017 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sg p Google