CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Klik på en region for at læse anmeldelser, nyheder m.v.
  Søg

Ekstra credits
Originaltitel:
Magi i luften

Produktionsland:
Danmark

Produktionsår:
2010

Manuskript:
Peter Birro, Simon Staho

Producere:
Jonas Frederiksen

Fotograf:
Sebastian Winterø

Klipper:
Anders Villadsen

Komponist:
Jonas Struck

Censur:
Tilladt for alle over 15 år

Distributør:
Nordisk Film

Din mening
Har du set filmen? Hvad synes du om den?

Brugernes dom
(6 stemmer)

Læs også...
Anmeldelser:
27-11-09:
Kærlighedens krigere
16-10-08:
Himlens hjerte
03-06-08:
Daisy Diamond
24-07-06:
Bang Bang Orangutang
05-09-05:
Dag og Nat
 


Magi i luften

Anmeldt af:Frederik Asschenfeldt Vandrup
Genre:Drama
Varighed:83 minutter
Instruktør:Simon Staho
 
Premieredato:23-06-2011
Medvirkende:Som:
Gustav HintzeDaniel
Anton HonikStefan
Emma Sehested HøegLina
Victoria Carmen SonneTherese
Laust SonneNiklas Ravn

Kulørt nat i byen
 
Simon Staho er et af dansk films fine og lidt oversete talenter. Hans film er altid præget af streng konsekvens og en fuldkommen frygtløshed overfor at udfordre publikum. Derfor virkede det også som en spændende udfordring at læse om udgangspunktet for hans premiereaktuelle Magi i luften – fire unge mennesker på jagt efter deres egen identitet til tonerne af så godt som samtlige danske pop- og rock-hits fra 80’erne og 90’erne.


Copyright:
Nordisk Film
Og lad os bare slå fast med det samme: Magi i luften er ikke Anja & Viktor i musical-udgave, selv om oplægget kunne minde om det. Daniel, Stefan, Therese og Lina er bedste venner og i fuld gang med at fejre Thereses 16 års fødselsdag. De har besluttet sig for at sige JA til livet og tilværelsen (filmens titel var i lang tid blot JA) – og de lever i et kulørt univers med store rober og masser af glitter – men nede under overfladen eksisterer de samme forviklinger, som i alle andre 16-åriges liv. Daniel er vild med Lina, men hun vil noget mere og større. Helt konkret vil hun i bukserne på rockstjernen Niklas Ravn, som hun vil have til at producere hendes cd. Therese vil hellere end gerne miste sin mødom til Stefan, som til gengæld har mere travlt med at tænke på Michael Laudrup. Kort sagt – kendt opskrift i absolut uvante klæder.

Simon Staho er som instruktør af samme støbning som Lars von Trier og Christoffer Boe. Mænd med en mission, et budskab – og en kunstnerisk ambition om at være andet og mere end underholdning. Magi i luften er Stahos hyldestfilm til den ungdom, der endnu ikke er tynget af voksenlivets bekymringer og som griber enhver chance for at leve. Derfor giver det vældig god mening, at filmen er hyldet i et uvirkeligt kulørt lys og bygget på de pophits, som har lagt fundamentet for alle os, der var unge i 80’erne. Og her knækker projektet en smule, for hvis filmen for alvor skulle komme i kontakt med nutidens unge, så er det næppe Lis Sørensen og Gnags, der skal ligge på lydsporet – og alle os, der har de toner med i bagagen, er nået ind i det voksenliv, som Staho forbander så langt væk.


Copyright:
Nordisk Film
Magi i luften kommer til at hænge lidt ubeslutsomt i det kulørte rum, den selv så overbevisende skaber – splittet mellem at være en nostalgisk erindring fra en tidløs ungdom og et energisk forsøg på at være en ungdomsfilm med appel til et yngre publikum i dag. Det er synd, for der præsteres godt af de unge spillere, især Emma Sehested Høeg bør gå en alsidig karriere i møde i rollen som den ubeslutsomme og handlekraftige Lina, hvor hun i øvrigt også selv lægger stemme til på en del af sangene – og man skal være støbt af beton for ikke at lade sig røre, da hun endelig erklærer den store kærlighed til tonerne af News’ "Du er". Det er blot synd, at vejen frem til de ægte følelser føles lang og ofte uforløst midt i det visuelle overflødighedshorn som glittermaskiner, lilla lys og outrerede rober skaber.
 




Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Seneste kommentarer: (1 i alt - Læs alle)
 
ForfatterIndlæg
Nynne
25-6-2011 10:39
Go Honik!


 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Senest anmeldt
Nancy16/8
The Spy Who Dumped Me16/8
The Meg9/8
Mission: Impossible - Fallout2/8
Hotel Artemis26/7
Sicario 2: Soldado19/7
Mamma Mia! Here We Go Again19/7
Landet af glas19/7
Skyscraper12/7
Under træet5/7
Flere bio-anmeldelser
 
You Were Never Really Here10/8
Red Sparrow20/7
The Florida Project17/7
The Shape of Water16/7
Game Night13/7
Molly's Game6/7
Three Billboards Outside Ebbing, Missouri3/7
Black Panther2/7
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
Fra hvilken film stammer følgende citat:

”Nej, træk mig nu baglæns ind i fuglekassen!”
 
Test din filmviden her



© CinemaZone.dk I/S 2000-2018 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sg p Google