CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Klik på en region for at læse anmeldelser, nyheder m.v.
  Søg

Ekstra credits
Originaltitel:
Ronal barbaren

Produktionsland:
Danmark

Produktionsår:
2011

Manuskript:
Thorbjørn Christoffersen

Producere:
Trine Heidegaard

Fotograf:


Klipper:
Per Risager

Komponist:
Nicklas Schmidt

Censur:
Tilladt for alle over 11 år

Distributør:
Nordisk Film

Din mening
Har du set filmen? Hvad synes du om den?

Brugernes dom
(17 stemmer)

Læs også...
Anmeldelser:
26-09-08:
Rejsen til Saturn
17-10-05:
Adams æbler
06-10-04:
Terkel i knibe
09-09-03:
De grønne slagtere
02-04-01:
Blinkende Lygter
 


Ronal barbaren

Anmeldt af:Henrik Østergaard
Genre:Animation, Komedie
Varighed:90 minutter
Instruktør:Kresten Vestbjerg Andersen
Thorbjørn Christoffersen
Philip Einstein Lipski
 
Premieredato:29-09-2011
Medvirkende:Som:
Anders Juulstemme Ronal
Hadi Ka-Koushstemme Alibert
Lærke Wintherstemme Zandra
Brian Lykkestemme Elric
Lars Mikkelsenstemme Volcazar
Brigitte Nielsenstemme Amazonkvinde
Se komplet creditliste her

Barbar-løjer uden nosser
 
Kan en vatpik redde verden? Skal man tro den nye danske animationsfilm Ronal Barbaren er svaret et rungende "fandme ja!", for nu blot at hoppe pladask i filmens eget sprogbrug. Bag filmen står blandt andre succesholdet bag Terkel i knibe og Rejsen til Saturn, og de dyrker endnu engang hele kataloget af uartigheder i forsøget på at få os til at flække af grin. I tidens ånd er løjerne selvfølgelig i 3D, selv om virkningen og formålet mildest talt kan være svær at få øje på (hvilket vel også ligger lidt i tidsånden), så den lader vi ligge dér.


Copyright:
Nordisk Film - Einstein Film
Plathederne kredser i overvejende grad i området omkring de nedre regioner, der nok skal få hormonfrustrerede drengerøve til at fnise. Historien er omvendt ganske sød og tilforladelig uden at være specielt ophidsende eller original: Splejsen Ronal skal lære at tro på sig selv og finde sin egen indre styrke, selv om han er omgivet af testosteron-pumpede barbarer med overarme så store som traktordæk. Da alle barbarer, på nær Ronal, bliver taget til fange af den onde fyrst Volcazar (der har smag for det okkulte og verdensherredømme) er vores notoriske bangebuks af en helt den eneste tilbage til at redde sine slægtsfæller fra den visse død. Han får hjælp af den stangliderlige og luddovne skjald Alibert (som med Hadi Ka-Koushs tykke indvandrer-accent får en undertone af racisme) – han ser først og fremmest togtet som en chance for et slagfisse – den slagfærdige skjoldmø Zandra, der er på jagt efter en mand, som kan besejre hende i kamp og dermed vinde hendes hjerte, og den temmelig upålidelige stifinder Elric, en elver med løsere håndled end skønhedsguruen Ole Henriksen. Snart er den umage flok på togt for at redde verden, og en road movie tager form, hvor Ronal skal vise, hvor store nosser han i virkeligheden har. For nosser, det har han selvfølgelig!

Animationen er velsmurt uden at være prangende. Man fornemmer, at animatorerne har moret sig ved at dykke ned i et univers af svulstige muskler og voluminøse kvindebarme samt alskens nitter, ringe, piercinger, lak og læder, der synes at være især skurkenes foretrukne outfit. Desværre er stemmerne – uden at være helt elendige – langt fra så sjove og overraskende, som man tidligere har set i danske animationsfilm. Når vores helte for eksempel støder ind i en flok liderlige amazoner er det selvfølgelig på papiret oplagt at caste Red Sonja-herself, Brigitte Nielsen, som selve amazone-dronningen, men rigtig sjovt bliver det bare ikke. På samme måde er Ole Thestrups jyske røst til et underligt orakel forbavsende sløv.


Copyright:
Nordisk Film - Einstein Film
Ronal Barbaren mangler den friskhed i provokationen, som Terkel i knibe havde i kilometermål, og som vel allerede var gået tabt ved Rejsen til Saturn, der var et endnu værre monotont sammenrend af pik-, kusse- og lorte-jokes.
Endnu en vits om små tissemænd, store nosser og svage mænd, der får kæmpepatter lige i smasken rækker kun et vist stykke, og de samfundsgrupper, der stikkes lidt til med drillepinden, er primært nemme ofre som homoseksuelle og blondiner. Kort sagt: Filmskaberne kunne lære noget af Ronal og få sig nogle nosser.
 




Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Seneste kommentarer: (5 i alt - Læs alle)
 
ForfatterIndlæg
Anders
12-2-2015 16:27
God film

Viktor
11-10-2011 11:00
Jeg har et godt madråd:
En rigtig dejlig dessert som jeg selv har fundet på.

Man tager en muffin-bund og fylder den op med flydende katteøjne. Man tilsætter syv gram ananas som har stået over en radiator i 28 dage. Så tager man 3 kilo af julemandens skæg og lader den stå i ovnen på 300 grader i 3 dage. Den kan evt. Serveres med gammel citron-mug.

Ida
4-10-2011 23:13
Hvis man virkelig gerne VIL se spøgelser, så er de jo alle vegne ... Jeg synes, du peger på et problem, som overhovedet ikke findes.
Du kan måske påpege, at der er tale om en grov generalisering (som der er i nærmest al komik) - det vil jeg være enig med dig i. Men der er altså virkelig lang vej fra en generalisering og til racisme.

Ida


Anmelderen
3-10-2011 14:16
@Ida
Hvis den eneste i filmen med indvandrer-accent er portrætteret som en konstant liderlig og doven person vil jeg tage mig den frihed at mene, at det bekræfter laveste fællesnævner i dennes småracistiske fordomme om indvandrere. Uanset om intentionen så er bevidst eller ubevidst fra filmskabernes side.

Ida
2-10-2011 08:51
Citat: "Han får hjælp af den stangliderlige og luddovne skjald Alibert (som med Hadi Ka-Koushs tykke indvandrer-accent får en undertone af racisme)"

Hvad er det for noget vrøvl at skrive??
Vil du venligst uddybe, hvordan i alverden du kan opfatte det som racistisk?

Ida


 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Senest anmeldt
Vi ses deroppe14/6
Stor som en sol14/6
Den skyldige14/6
Sommeren 19937/6
Junglebanden7/6
Jurassic World: Fallen Kingdom7/6
Fædre og sønner6/6
Isle of Dogs31/5
Mit Grønland24/5
Skjold & Isabel24/5
Flere bio-anmeldelser
 
The Greatest Showman18/5
Star Wars: The Last Jedi16/4
Mordet i Orientekspressen13/4
The Killing of a Sacred Deer2/4
Justice League26/3
The Square23/3
Thor: Ragnarok12/3
Blade Runner 20492/3
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
Hvilken af følgende film er ikke instrueret af Russ Meyer?
 
Test din filmviden her



© CinemaZone.dk I/S 2000-2018 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sg p Google