CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Nyheder - Anmeldelser - Artikler - Arkiv - Forside
  Søg

Ekstra credits
Originaltitel:
New York, I Love You

Produktionsland:
USA,

Produktionsår:
2009

Manuskript:
Hu Hong, Yao Meng, Suketu Mehta, Shunji Iwai, Olivier Lécot, Jeff Nathanson, Alexandra Cassavetes, Stephen Winter, Anthony Minghella, Natalie Portman, Fatih Akin, Joshua Marston

Producere:
Emmanuel Benbihy
Marina Grasic

Fotograf:


Klipper:


Komponist:


Censur:
Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år

Distributør:
SF Film

Din mening
Har du set filmen? Hvad synes du om den?

Brugernes dom
Der mangler 3 brugerkarakterer, før brugernes vurdering vises.

Læs også...
Nyheder:
11-02-13:
Ude på dvd: Hart of Dixie – sæson 1
 
Anmeldelser:
06-08-12:
Like Crazy
18-02-08:
En sand løgn
29-01-08:
Factory Girl
17-12-07:
Berygtet
19-11-03:
The Truth About Charlie
05-08-03:
Orkidé-tyven
04-02-03:
Chelsea Walls
17-04-01:
Imellem venner
 


DVD-specifikationer
Billedformat:
1.85:1

Lyd:
Dolby Digital 5.1

Ekstra materiale:
2 slettede kortfilm
New York, I Love You

Anmeldt af:Lisa Brygger
Genre:Romantik
Varighed:109 minutter
Instruktør:Fatih Akin
Yvan Attal
Randall Balsmeyer
Allen Hughes
Shunji Iwai
Wen Jiang
Shekhar Kapur
Joshua Marston
Mira Nair
Natalie Portman
Brett Ratner
 
Anmeldelsesdato:11-10-2010
Medvirkende:Som:
Andy GarciaGarry
Hayden ChristensenBen
Rachel BilsonMolly
Natalie PortmanRifka
Orlando BloomDavid
Christina RicciCamille
Se komplet creditliste her

For fragmenteret
 
Paris var den første, nu kommer New York og efter sigende skulle Shanghai være den tredje. Disse metropoler er rammen om små filmiske vignetter om kærligheden, men hvor den første film i Cities of Love-serien, Paris Je T'aime bød på magiske øjeblikke og mange overraskelser, er den slags desværre noget mangelfuldt i New Yorker-versionen.

Hallo, er det en Café Noir-reklame?
Mange af de små kortfilm virker decideret forcerede og alt for kunstige til vi – i de få overfladiske minutter vi har med dem – falder for figurerne, eller i det mindste fatter interesse for dem. Dem der virker bedst er dem med en overraskelse som moralen. Kærligheden er nemlig en sjov størrelse og den er lige så umulig at tale om som det er at danse til arkitektur, lærte vi jo af en anden multifortælling, Willard Carrolls Playing by Heart. Her gik tricket ud på at flette historierne sammen. Det insisterer New York, I Love You heldigvis ikke på, om end der hvor enkelte af fortællingerne overlapper hinanden, frydes man over sammenhængen i puslespillet.

Flad fornemmelse
Charmen i disse særprægede mosaikfilm, hvor en masse instruktører, manuskriptforfattere og skuespillere har haft begrænset tid til at levere deres værk, er variationerne over emnet. New York, I Love You føles bare ikke varieret, mere ujævn og oftest uvedkommende. Det ene øjeblik – f.eks i selskab med Hayden Christensen & Rachel Bilson – keder man sig, mens man overraskes over lunen i Brett Ratner (hvem havde troet han kunne det?!)s lille finurlige afslutningsfest-eventyr. Kærligheden er selvfølgelig ikke altid spændende og sexet – lige som New York ikke behøver at være det – men hvis man absolut skal lave en sammenhængende film om dette må det i det mindste gerne være inspirerende. At det ikke er lykkedes at få en indbydende kærlighedshistorie ud af en bunke farverige karakterer i byen, der aldrig sover, er lidt af en falliterklæring.
 
DVD-vurdering
De to kortfilm, der blev klippet ud af den endelige biografversion finder man på dvd’en. Og det er nemt at forstå hvorfor de røg. Scarlett Johanssons lille film med Kevin Bacon i front er en gang prætentiøst vrøvl, mens russiske Andrei Zvyagintsev også fremstår mere som en stiløvelse frem for en prik i et puslespil.

Ekstra materiale:




Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Der er endnu ingen kommentarer.

 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Senest anmeldt
Sicario 2: Soldado19/7
Mamma Mia! Here We Go Again19/7
Landet af glas19/7
Skyscraper12/7
Under træet5/7
Ant-Man and the Wasp4/7
Du er den28/6
Hereditary28/6
Far til fire i solen28/6
Huset ved havet28/6
Flere bio-anmeldelser
 
The Shape of Water16/7
Game Night13/7
Molly's Game6/7
Black Panther2/7
Den skjulte tråd29/6
Coco22/6
De originale21/6
Darkest Hour14/6
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
Ellen Burstyn indvilligede i at medvirke i The Exorcist efter at producerne ændrede en scene – hvilken en var dette?
 
Test din filmviden her



© CinemaZone.dk I/S 2000-2018 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sg p Google