CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Klik på en region for at læse anmeldelser, nyheder m.v.
  Søg

Ekstra credits
Originaltitel:
Far til fire - på japansk

Produktionsland:
Danmark

Produktionsår:
2010

Manuskript:
Claus Bjerre, Lars C. Detlefsen, Thomas Glud

Producere:
Henrik Møller-Sørensen

Fotograf:
Mads Thomsen

Klipper:
Grete Møldrup
Andri Steinn

Komponist:
Jeppe Kaas

Censur:
Tilladt for alle

Distributør:
Scanbox

Din mening
Har du set filmen? Hvad synes du om den?

Brugernes dom
(30 stemmer)

Læs også...
Anmeldelser:
09-02-17:
Far til Fire på toppen
12-02-16:
Far til fire's vilde ferie
13-10-14:
Far til fire - onkel Sofus vender tilbage
05-02-13:
Far til fire - til søs
17-02-12:
Far til fire - tilbage til naturen
03-10-08:
Far til fire - på hjemmebane
16-10-07:
Far til fire - i stor stil
05-03-06:
Far til fire - gi'r aldrig op
 


DVD-specifikationer
Billedformat:
1.85:1

Lyd:
DTS, Dolby Digital 5.1

Ekstra materiale:
Trailers
Far til fire - på japansk

Anmeldt af:Frederik Asschenfeldt Vandrup
Genre:Komedie
Varighed:79 minutter
Instruktør:Claus Bjerre
 
Anmeldelsesdato:12-10-2010
Medvirkende:Som:
Niels OlsenFar
Kasper Ruwai Berg KesjeLille Per
Kathrine Bremerskov KaysenMie
Jakob Wilhjelm PoulsenOle
Jess IngerslevOnkel Anders
Sidse MickelborgSøs
Se komplet creditliste her

Med risiko for...
 
Med risiko for at få samtlige billetløsende medlemmer af den danske fanklub for Far til fire-bevægelsen på nakken, så må denne anmelder melde et rungende pas på det fjerde kapitel i den anden ombæring af dette ligusterhæk-hyldende middelklassefænomen fra dansk folkekomiks overskudslager. Bevares, man skal aldrig gå af vejen for et godt grin i en genkendelig ramme, men præmis, udførelse og præsentation er sjælden tynd i Claus Bjerres tamme flirt med en kakkelbords-bonert integrationsdebat, hvor japanerne inden ved siden af er åh, så sjove i deres "Tra sma kanasara fra Hajbra Plads"-fremmedhed, og i øvrigt gerne må se at blive danske i en fart, så de kan holde ud at blive boende hos os andre. Far til fire – på japansk hylder et bedaget omverdenssyn, som ikke engang de mest bidske og reaktionære samtidspolitikere kan hamle op med.


Copyright:
Scanbox
Med risiko for at glemme historien, så er Lille-Per nu blevet 9 år og har som det sig hør og bør småproblemer i skolen. Vi får kun i løst henkastede optagelser forankret filmen i Far til fire-traditionen, men jo, Bodil, "Det er sommer, det er sol..." og Søs’ kæreste Peter er alle med i en eller anden form. I rækkehuset ved siden af flytter en japansk professor ind med kone og søn. De kommer direkte fra Tokyo, taler overraskende nok fint dansk med den ih så sjove accent og giver Dannevang en måned for at se om sønnike kan falde til i den danske folkeskole. Lille-Per har en mission – på 30 dage skal have gjort livet så godt for naboknægten Shin som muligt. Men det er svært, når skolelæreren er den distræte Frk. Suhr (Ditte Hansen som filmens eneste formildende omstændighed), skoleinspektøren en vattet fløjlsbuks med pjuskehår (i Niels Skousens krampagtigt umorsomme udgave) og de fritgående skolegårds-bøller med det samme udser sig "skævøjen" (filmens citat, ikke denne anmelders) som mobbeobjekt.

Med risiko for at blive belært om manglende forståelse for mindre børns behov for let forståelig komik og genkendelige situationer, så vover denne anmelder nu alligevel at dømme Far til fire – på japansk helt og aldeles ude. Den skal nok sælge flere billetter end nogen anden dansk film i år, men instruktør Claus Bjerre har så fornærmende lidt at arbejde med i historien, at vi partout skal hives gennem et krimiplot om ulovlige cigaretter, der ville gør selv en Jan-bog flov, og sideløbende udsættes for en perlerække af 'sjove optrin' og 'spas i gaden', når de to kulturer prøver at mødes. Og ja, rødgrød med fløde er naturligvis med på menuen. Da fjollerierne hverken har været sjove eller fjollede i fem stive kvarter, så smider filmholdet håndklædet i ringen, sender ungerne i Zoologisk have og lader en montageklipper samt et firma med speciale (og desværre ganske få talenter) indenfor special effetcs runde katastrofen af. Det er så sandelig med risiko for ens humør og den fremadrettet tro på dansk film, at man løser billet til Far til fire – på japansk.
 
DVD-vurdering
Fem Far til fire-trailers.

Ekstra materiale:




Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Seneste kommentarer: (6 i alt - Læs alle)
 
ForfatterIndlæg
Aabhay
20-7-2012 07:21
Tja.. det ge5r. hehe.. Jeg begynte e5 lese litt i dag, og jeg setitr enne5 e5 leser. Hadde he5pet pe5 at jeg kunne begynne e5 skrive litt, men blir nok ikke noe skriving ff8r i morgen.Du fe5r ste5 pe5 med lesinga! Krysser fingrene for deg (ikke at du trenger det). ;)

nebon japan
11-12-2010 17:28
så dårlig altså der er både kiniskes og japansk i jhvor dårligt ikke godt lavede

Frederik A. Vandrup er en nar
12-10-2010 19:52
Du ved jo ikke en skid om film. Denne her film er da mindst til 4 stjerner - mavesure filmsbnob!

Wtf?
29-5-2010 15:29
Bedre end Avatar? Hvorfor i alle verdener sammenligne en folkelig børnekomedie med lige præcis Avatar? Kan da overhovedet ikk se, hvad de sku ha tilfælles.

Nå, men jeg har ikk set denne film. Kan ikk forestille mig at den sku være stort bedre end sine tre forgængere.

emma
15-2-2010 09:31
hej den virker ikke


 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Senest anmeldt
Ocean's 821/6
Violinisten21/6
Love, Simon21/6
I Syrien21/6
Vi ses deroppe14/6
Stor som en sol14/6
Den skyldige14/6
Sommeren 19937/6
Junglebanden7/6
Jurassic World: Fallen Kingdom7/6
Flere bio-anmeldelser
 
De originale21/6
The Greatest Showman18/5
Star Wars: The Last Jedi16/4
Mordet i Orientekspressen13/4
The Killing of a Sacred Deer2/4
Justice League26/3
The Square23/3
Thor: Ragnarok12/3
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
I hvilken film finder man disse rollenavne:
Allison, Andy, Bender, Brian & Claire
 
Test din filmviden her



© CinemaZone.dk I/S 2000-2018 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sg p Google