CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Klik på en region for at læse anmeldelser, nyheder m.v.
  Søg

Ekstra credits
Originaltitel:
Max Pinlig - sidste skrig

Produktionsland:
Danmark

Produktionsår:
2011

Manuskript:


Producere:
Stefan Frost
Per Holst
Henrik Underbjerg

Fotograf:
Lars Skree

Klipper:
Camilla Ebling

Komponist:
Jens Brygmann

Censur:
Tilladt for alle

Distributør:
SF Film

Din mening
Har du set filmen? Hvad synes du om den?

Brugernes dom
(8 stemmer)

Læs også...
Anmeldelser:
28-05-13:
Max Pinlig 3 - på Roskilde
28-05-10:
Monsterjægerne
03-11-09:
Max Pinlig
26-04-07:
Fidibus
10-10-05:
Af banen
31-07-02:
Olsen Banden Junior
23-07-02:
Klatretøsen
 


Max Pinlig - sidste skrig

Anmeldt af:Pelle Sonne Lohmann
Genre:Komedie
Varighed:93 minutter
Instruktør:Lotte Svendsen
 
Premieredato:07-04-2011
Medvirkende:Som:
Samuel Heller-SeiffertMax
Mette Agnete HornMor
Lars BomSteen Cold
Anna Agafia Svideniouk EgholmEsther
Faysal MobahrizHassan
Louise MieritzUlla

Med pinlig mor på flippet højskole
 
Det er ikke så overraskende, at landets børn og unge nu velsignes med endnu en Max Pinlig-film – Lotte Svendsens første spillefilm om den så hårdt prøvede knægt fra tv-serien af samme navn var også i undertegnedes optik tilstrækkelig fin til at fortjene en toer.
Svendsen, der i 1999 brød fornemt igennem med Bornholms Stemme, har således tæt allieret med Mette Horn (der atter har været inde over manuskriptet) taget endnu en tørn i Max-universet.


Copyright:
SF Film - Simon Jeppesen
Flippet højskoleophold
Sommeren står for døren, og som skoleårets sidste udfordring skal Max (Samuel Heller-Seiffert) hitte ud af, hvilken skolepraktik han ønsker at komme i, når 9. klasse venter på den anden side af ferien. Rådført af vennen Hassan (Faysal Mobahriz) beslutter han sig for at prøve kræfter med bankverdenen, hvilket ikke just falder i god jord hos moren (Mette Horn), der kvitterer med at hive sønnike med til Jylland, hvor der til Max’ store fortrydelse er dømt flippet højskoleophold.

Tro og loyal
Persongalleriet er i store træk det samme som i den første film om Max og dennes lidelser – eksempelvis er vor unge helt således fortsat fortvivlet forelsket i Esther (Anna Agafia Svideniouk Egholm), der ganske som i etteren er tynget af at være datter af den totalt dominerende Steen Cold (Lars Bom). Fans vil elske at gå på genopdagelse i karaktererne og hele miljøet, og generelt er filmen tro mod sine forløbere såvel som loyal over for sit stampublikum.


Copyright:
SF Film - Simon Jeppesen
Problematisk fortællerstemme
Max’ påtaget forundrede fortællerstemme burde være drejet anderledes – den er forceret og en konsekvent kilde til irritation, når den hist og her træder forklarende til. Bankmanden Clavs (der ellers spilles vidunderligt af Henrik Lykkegaard) er simpelthen for naivt fremstillet, og også den pinlige mor, der selvfølgelig helt bevidst er voldsomt karikeret skåret, virker af samme grund lidt for ofte utroværdig. Historien, der indledningsvist besidder et friskt tempo, træder en smule vande under dele af højskole-opholdet, men heldigvis genfindes momentum mod slutningen, hvor masker falder og sandheder siges.

Det hemmelige scoop
Max Pinlig - sidste skrig er heldigvis ofte morsom – eksempelvis er Anders Hove en herlig gevinst som den undertrykte, men slutteligt også modstandsdygtige forstander Mogens, der hundses rundt med af filmens målrettede kvinder. Men faktisk skal det helt store scoop findes andetsteds – nemlig i sidehistorien om Clavs’ forkvaklede familieforhold, der byder kæresten at skride og datteren at være kronisk umedgørlig – netop den goth-inspirerede Lærke spilles perfekt af Malika Ferot, som vi meget gerne ser mere til.
 




Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Der er endnu ingen kommentarer.

 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Senest anmeldt
Vi ses deroppe14/6
Stor som en sol14/6
Den skyldige14/6
Sommeren 19937/6
Junglebanden7/6
Jurassic World: Fallen Kingdom7/6
Fædre og sønner6/6
Isle of Dogs31/5
Mit Grønland24/5
Skjold & Isabel24/5
Flere bio-anmeldelser
 
The Greatest Showman18/5
Star Wars: The Last Jedi16/4
Mordet i Orientekspressen13/4
The Killing of a Sacred Deer2/4
Justice League26/3
The Square23/3
Thor: Ragnarok12/3
Blade Runner 20492/3
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
Hvem er Alan Smithee?
 
Test din filmviden her



© CinemaZone.dk I/S 2000-2018 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sg p Google