CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Nyheder - Anmeldelser - Artikler - Arkiv - Forside
  Søg

Ekstra credits
Originaltitel:
Cars 2

Produktionsland:
USA

Produktionsår:
2011

Manuskript:
Ben Queen, John Lasseter, Brad Lewis, Dan Fogelman

Producere:
Denise Ream

Fotograf:


Klipper:


Komponist:
Michael Giacchino

Censur:
Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år

Distributør:
Walt Disney Studios Motion Pictures

Din mening
Har du set filmen? Hvad synes du om den?

Brugernes dom
Der mangler 3 brugerkarakterer, før brugernes vurdering vises.

Læs også...
Anmeldelser:
31-08-17:
Biler 3
07-02-14:
Flyvemaskiner
29-11-13:
Monsters University
01-08-13:
Monsters University
26-08-10:
Toy Story 3
06-02-09:
Bolt
19-06-07:
Nat på museet
02-01-07:
Biler
26-09-05:
Robotter
02-04-03:
Sværdet i stenen
28-01-03:
Austin Powers in Goldmember
09-10-01:
Agent Catwalk
09-01-01:
Gør Carter kold
23-11-00:
Toy Story 2
 


Biler 2

Anmeldt af:Lisa Brygger
Genre:Animation, Komedie
Varighed:113 minutter
Instruktør:John Lasseter
Brad Lewis
 
Premieredato:04-08-2011
Medvirkende:Som:
Larry the Cable Guyori. stemme Mater
Owen Wilsonori. stemme Lightning McQueen
Michael Caineori. stemme Finn McMissile
Emily Mortimerori. stemme Holley Shiftwell
Eddie Izzardori. stemme Sir Miles Axlerod
John Turturroori. stemme Francesco Bernoulli

Fast & Furious Jr.
 
OK, Biler var ganske vist ikke Pixars mest kritikerroste film og den har slet ikke været deres mest indbringende, men man må sige de til gengæld har tjent kassen på merchandise fra den. Det er her fem år efter udgivelsen af Biler (eller Cars, hvis man foretrækker) næsten umuligt at gå ind i f. eks et supermarked og ikke falde over diverse ting plastret til med enten Lightning McQueen eller, hvis man er heldig, hans makker Mater. Så det kan ikke være for at øge legetøjssalget, at man har valgt at lave en opfølger. Det klarer sig fint i forvejen! Pixar og bagmand John Lasseter må have mere på hjerte. Og sandelig om det ikke viser sig at Hr. Lasseter er old school spion-fan.


Copyright:
Walt Disney Studios Motion Pictures
Stadig legesyg
Hvor den første film var en nostalgisk hyldest til Americas forhenværende uskyld (med et plot planket fra Doc Hollywood) er Biler 2 anderledes fremme i skoene. Nu er den afslappede tone og de hyggelige omgivelser i det jordnære sydvestlige USA opgivet til fordel for Tokyo, Norditalien og Londons farverige hidsighed og budskabet om alternative brændstoffer er fremtiden for alle biler. Naturligvis iblandet lidt hygge om venskab, samarbejde og et par kvikke bemærkninger – bare for smagens skyld.
Men kan det børnevenlige univers fra 1’eren holde til det enorme spring over dammen til britiske superspioner og snak om fossile brændstoffers plads i fremtiden? Svaret må være ja, for selv om Lightning (Owen Wilson/David Owe) og især Mater (Larry the Cable Guy/Lars Hjortshøj) ofte er på tynd is ude i verden og fortællingen ofte ender med, at nogen er i fare, taler Lasseter stadig til det indre barn i os alle. Naiviteten er der stadig.

Hæsblæsende
Man skal dog ikke frygte det enkle, når Pixar er involveret. For trods den simple historie – med en rig oliemilliardær, der har opfundet/opdaget et miljøvenligt brændstof og nu vil afprøve det i alle verdens sejeste racerbiler (inklusive blæremåsen Lightning McQueen) i tre vilde løb kloden over – er Biler 2 ikke en film, der holder sig tilbage. Der er fuld smæk på løjerne: Handlingen udspilles i perfekt fremdrift af action, drama og patos, som en del såkaldte action-instruktører kunne lære noget af! Og detaljerigdommen på både billedsiden og lydsiden er intet mindre end imponerende. Walt Disney roterer ikke i sin grav, han danser. Fra de festlige nye figurer, især mesterspionen Finn McMissile (Michael Caine, hvem kunne det ellers være?) er i en klasse for sig, til den gennemførte stil, hvor alting er bil-relateret, holder Biler 2 sig fra at køre i grøften som en mindreværdig efterfølger. Den giver etteren baghjul og slutter sig til det særlige følge af skrappere fortsættelser.


Copyright:
Walt Disney Studios Motion Pictures
007 i børnehøjde
Spørgsmålet er om Pixar har overgået dem selv og lavet endnu et mesterværk, og hertil er svaret desværre nej. Biler 2 er ikke et unikt mesterværk (biler, der kan benytte og lige frem slås på offentlige toiletter, er dog enestående) eller banebrydende på nogen måde, men den er umådelig festlig og undskylder ikke for det. Herligt endelig at kunne bruge sin tid og penge på en fjollet actionfilm, der kan holde foden på speederen uden at fremstå fordummende eller gentagende. Spas for børn i alle aldre, animations- og bilentusiaster og folk med forkærlighed til britiske spionfilm.
 




Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Seneste kommentarer: (2 i alt - Læs alle)
 
ForfatterIndlæg
Du får ikke mit navn
9-12-2011 14:28
Må siges at være Pixar's svagest film tii dato. den har intet med Cars at gøre og det er Bumle/Mater one man show hele vejen. Den falder simphelhen bare helt ved siden af, og selvom min forventninger ikke var høje til den, så skuffer den stadig.. Den første havde et tyndt og genkendlig plot, men det kunne man forholde sig til samt der er en go portion morale sammen med lugten af brændt dæk..

Jesperyk
6-8-2011 13:31
Syntes nu ikke at filmen giver 1'eren baghjul.

Personligt havde jeg foretrukket lidt mindre tempo. Plottet er ok.

Masser af sjove filmreferencer!


 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Senest anmeldt
Justice League16/11
Rodin16/11
Glasslottet16/11
QEDA16/11
Ballerina9/11
The Killing of a Sacred Deer9/11
Monsieur Verdoux9/11
Den unge Karl Marx9/11
Human Flow9/11
The Shining9/11
Flere bio-anmeldelser
 
Filmen om Kaptajn Underhyler23/10
Baywatch20/10
Wonder Woman16/10
Pirates of the Caribbean: Salazar's Revenge9/10
Alien: Covenant6/10
Free Fire2/10
Get Out26/9
Kong Arthur: Legenden om sværdet25/9
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
Marguerite Viby – dansk films ukronede dronning i 1930’erne – er mor til en anden skuespillerinde. Hvem?
 
Test din filmviden her



© CinemaZone.dk I/S 2000-2017 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sg p Google