CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Nyheder - Anmeldelser - Artikler - Arkiv - Forside
  Søg

Ekstra credits
Originaltitel:
I'm Still Here

Produktionsland:
USA

Produktionsår:
2010

Manuskript:
Casey Affleck, Joaquin Phoenix

Producere:
Casey Affleck
Joaquin Phoenix
Amanda White

Fotograf:
Magdalena Górka

Klipper:
Dody Dorn
Peggy Eghbalian

Komponist:


Censur:
Tilladt for alle over 15 år

Distributør:
Midget Entertainment

Din mening
Har du set filmen? Hvad synes du om den?

Brugernes dom
Der mangler 4 brugerkarakterer, før brugernes vurdering vises.

Læs også...
Anmeldelser:
10-08-18:
You Were Never Really Here
27-10-08:
Reservation Road
29-04-08:
Gone Baby Gone
10-04-08:
Mordet på Jesse James af kujonen Robert Ford
28-06-06:
Walk the Line
10-02-04:
Buffalo Soldiers
02-07-03:
It's All About Love
22-11-00:
Gladiator
 


DVD-specifikationer
Billedformat:
16/9

Lyd:
Dolby Digital

Ekstra materiale:
To kommentarspor og et eksklusivt interview
I'm Still Here

Anmeldt af:Frederik Asschenfeldt Vandrup
Genre:Dokumentar
Varighed:107 minutter
Instruktør:Casey Affleck
 
Anmeldelsesdato:10-01-2011
Medvirkende:Som:
Joaquin Phoenix

Who's there?
 
Hvem er den sande Joaquin Phoenix? Det spørgsmål blev i efteråret 2008 ganske svært at besvare, da den succesrige skuespiller pludselig annoncerede en tidlig pensionering. Nu ville han være hip-hop-musiker og leve uden hensyn til den industri, der havde formet hans tilværelse fra barnsben. Hår og skæg begyndte at gro, mens han mumlende trak sig ind i sig selv. Musikkarrieren udmøntede sig i et par slappe optrædener inden det hele kulminerede med en YouTube-basker af en optræden hos David Letterman, hvor han for øjnene af den amerikanske befolkning cementerede sin nye omtågede og ultra-introverte figur.

Spillede han en rolle eller var vi blot vidner til et Hollywood-crash på 1. parket og i fuld offentlighed? Dette spørgsmål besvares ikke, eller i hvert fald kun delvist, af svogeren Casey Affleck i ’I’m Still Here’, et fragmenteret og hudløst ærligt portræt af Phoenix’ deroute, hvor vi er med helt fra de indledende overvejelser en sen nattetime med Los Angeles skyline i baggrunden og frem til det øjeblik, hvor den gamle Joaquin Phoenix er blevet helt opslugt af den kvabsede og usoignerede JP, som halvnøgen selv opløses i en flod. Efterfølgende har Phoenix og Affleck været ude og afsløre hele projektet som en udstilling af mediernes villighed til at løbe med hurtig sladder – og en lærestreg til Hollywoods højpotente sladdermaskine er altid velkommen – men det er svært at se det projekt ud fra filmen I'm Still Here.

Som filmen fremstår, kan det lige så vel være en efterfølgende konklusion fra en filmmager, som har fulgt vennens komplette sammenbrud på nærmeste hold og har savnet et gyldigt argument for at kunne sende filmen på gaden. Hvis det er et planlagt stunt fra første færd, så leverer Joaquin Phoenix indiskutabelt en af alle tiders største skuespillerpræstationer, hvis ikke, så er I'm Still Here et næsten usmageligt portræt af en selvoptaget stjernes brutale nedtur. Desværre føler man sig ikke helt afklaret – og om end underholdende på den rablende gale måde, så ender I'm Still Here desværre for uforløst til for alvor at overbevise.

Filmen udgives som en af de første i Danmark simultant i biografen (Husets Biograf i København) og vi a On Demand, så det kan ses i hele landet fra premieredagen.
 
DVD-vurdering
Interviewet varer kun fem minutter, men er alligevel ganske tilfredsstillende. Derimod er kommentarsporet med instruktør Casey Affleck lettere sløvt. Det andet kommentarspor er med stort set halvdelen af filmholdet, ikke at det gør det mere interessant.

Ekstra materiale:




Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Seneste kommentarer: (1 i alt - Læs alle)
 
ForfatterIndlæg
MM
13-11-2010 17:32
At anmelderen ikke kan gennemskue at det hele er et fupnummer, burde resultere i, at dette var absolut sidste anmeldelse fra den kant. Pinligt.


 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Senest anmeldt
Hjertelandet20/9
BlacKkKlansman20/9
Bare Juliet20/9
The Predator13/9
The Seagull13/9
Mod solnedgangen13/9
In the Aisles6/9
Den dag på stranden6/9
The Raft5/9
Ordets magt30/8
Flere bio-anmeldelser
 
Peter Kanin3/9
Avengers: Infinity War31/8
Rampage Out of Control27/8
A Quiet Place24/8
Ready Player One17/8
Pacific Rim Uprising13/8
You Were Never Really Here10/8
Red Sparrow20/7
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
Hvad hedder Jack Nicholsons rolle i The Witches of Eastwick
 
Test din filmviden her



© CinemaZone.dk I/S 2000-2018 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sg p Google