CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Nyheder - Anmeldelser - Artikler - Arkiv - Forside
  Søg

Ekstra credits
Originaltitel:
The Expendables

Produktionsland:
USA

Produktionsår:
2010

Manuskript:
Sylvester Stallone

Producere:
Kevin King
Avi Lerner
Kevin King Templeton
John Thompson
Les Weldon

Fotograf:
Jeffrey L. Kimball

Klipper:
Ken Blackwell
Paul Harb

Komponist:
Brian Tyler

Censur:
Tilladt for alle over 15 år

Distributør:
Midget Entertainment

Din mening
Har du set filmen? Hvad synes du om den?

Brugernes dom
(10 stemmer)

Læs også...
Anmeldelser:
08-12-14:
The Expendables 3
13-05-14:
Grudge Match
25-02-14:
Escape Plan
04-12-12:
The Expendables 2
03-08-11:
The Mechanic
15-10-10:
Iron Man 2
29-02-08:
Rambo
01-11-07:
Revolver
09-10-07:
Alpha Dog
17-05-07:
Rocky Balboa
26-04-07:
Crank
15-02-07:
Fearless
25-05-06:
Domino
09-06-04:
Once Upon a Time in Mexico
16-12-02:
Contract Killer
29-01-02:
Get Carter
10-01-01:
Jet Li's The Enforcer
16-10-00:
Black Mask
27-09-00:
Cliffhanger
 


DVD-specifikationer
Billedformat:
2,40:1

Lyd:
DTS, Dolby Digital 5.1

Ekstra materiale:
Bag kameraet-featuretter, slettede scener/gagreel, interviews
The Expendables

Anmeldt af:Gunnar Holm-Mikkelsen
Genre:Action
Varighed:103 minutter
Instruktør:Sylvester Stallone
 
Anmeldelsesdato:07-01-2011
Medvirkende:Som:
Sylvester StalloneBarney Ross
Jason StathamLee Christmas
Jet LiBao
Dolph LundgrenGunnar Jensen
Eric RobertsMonroe
Steve AustinDan Paine
Se komplet creditliste her

De overflødige
 
Den længe ventede ensemble af de største muskelmænd gennem de sidste 30 år på film er endelig samlet under ét tag. Med Sylvester Stallone i front marcherer The Expendables med fanen højt for deres sag – og sagen er action.


Copyright:
UIP
Stallone, Statham, Li, Lundgren, Rourke, Willis, Schwarzenegger. Markedsføringen for The Expendables har ikke været sværere end blot at opremse medvirkende. Budskabet er klart, målgruppen er klar og publikum er sikkert også klar. Der skal tæskes igennem med hvad der må betegnes som rygraden for den ny-klassiske actionfilm, og kvinderne kan godt blive hjemme, for mandehørmen bliver ulidelig. Som drengerøv bliver man benovet når Terminator, Rambo og John McClane i en af filmens bedste scener står i samme rum – en kirke – og udveksler rapkæftede replikker. Der er et glimt i øjet, og testosteronet syder, så man tror, filmlærredet vil sprække. Mediestunt eller bare stunt? Lige meget, det fungerer. Men hvad handler filmen egentlig om? Grunden til, at denne anmeldelse ikke har gennemgået plot endnu, er fordi det er uinteressant. Stallones eksplosionsopera er én stor undskyldning for at spille med musklerne endnu en gang, men for god ordens skyld kommer det her:

Barney Ross (Stallone) leder en gruppe barske lejesoldater, der tager den store opgave på sig at befri øen Vilena for diktatoren general Garza. Ja, så kort kan det siges. Desværre fylder dette ligegyldige plot alligevel voldsomt meget i en film med så sprængfarligt potentiale. Stallones ping-pong med den trofaste makker Christmas (Statham) og Mickey Rourkes karisma som tatovøren, bikeren og manageren Tool giver lige nok personlighed til man gider følge dem, men hvad angår resten forbliver de – 'de overflødige'. Man føler sig lidt snydt, når man finder ud af, at Bruce Willis og Arnold Schwarzenegger kun er med i 3 minutter, de fleste af kampsportstalentet Jet Li’s karatetricks bliver klippet i stykker i redigeringen, og Dolph Lundgren aldrig kommer i gigant-kamp med Stallone som han gjorde det i Rocky IV. En film som denne bør udnytte wow-momenter, nostalgi-faktor og selvironi. Tag ikke fejl, der er rigeligt af eksplosioner, biceps og gennemhullede bad-guys til at mætte fans af genren, men hvor f.eks. dette års genindspilning af The A-Team ramte den humoristiske tone tager The Expendables sig selv for seriøst for sit eget bedste.


Copyright:
UIP
Vi gider ikke føle med generalens datter Sandra, der vil have sin ø befriet for diktatur. Vi gider ikke se Stallone blive rørt over hendes tegninger. Det hele er jo et show, og vi vil underholdes. Den dyrebare tid burde have været brugt på at give lejesoldaterne mere tid til at gøre grin med deres respektive action-karrierer samtidig med, at vi alle hylder dem. For det er en hyldest – til en kær genre, til en svunden tid og til en gruppe mænd, der trods alderen nægter at give op. Stallone har allerede bevist, at han kan skrive og instruere med Rocky-filmene og bevist at han er en rigtig skuespiller med den første Rambo-film First Blood, men hvad skal han så som 64-årig bevise med The Expendables hvor han gør det hele på én gang? Hvad skulle Michael Jackson bevise med 50 sammenhængende koncerter i London? Hollywoods bittersøde sandhed: The show must go on. Hvis Stallones show fortsætter håber jeg bare, at han smider det overflødige næste gang.
 
DVD-vurdering
Sylvester Stallone er ikke en mand uden evner og et kommentarspor med ham ville have været en kæmpe bonus. Det får vi nu ikke, men ekstramaterialet er alligevel ikke ringe.
Indslaget kaldet Ultimate Recon er en slags "sådan blev det til-featurette" og i mangel på kommentarspor er den næsten fyldestgørende. Lige ledes er det sjovt at få Comic Con-klippet med. Det varer små 45 hyggelige minutter, og selvom lyden er lidt ustabil, er det alle minutterne værd.
De dansk lavede interviews er også ganske udmærket, mens de slettede scener/gagreel er pænt lige gyldige. Omvendt er den klassiske "behind the scenes-featurette" fin underholdning.

Ekstra materiale:
Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Seneste kommentarer: (12 i alt - Læs alle)
 
ForfatterIndlæg
Chava
2-4-2014 21:50
This has been recently runnnig on one of our movie channels. I remember wondering about the movie when I saw Stallone was in it, and figured its obscurity meant I should stay away. Your review does nothing to change that, although if it's got bad comedy throughout, it pretty much erases any lingering curiosity I had about it.

Alex A.
15-9-2010 22:51
Keldberg du narer ingen ved at blive ved med at oprette andre navne og svine mig til.

Det er så tydeligt at det er dig hele tiden. Og at diskutere på et normalt plan, kan du heller ikke klare.
Jeg er ked af at sige det, men du er på et meget lavt plan, ved at kalde mig de ting som du gør.

Du opfører dig meget barnligt.
Jeg er herinde for at diskutere film og du kan åbenlyst ikke snakke om film eller argumentere hvorfor alle de film du ser er så mega dårlige.

En person som argumenterer med ukvemsord vil altid ende op som taberen.

Lær det før eller siden.

Alex A.
14-9-2010 18:38
Keldberg, i min bog er du HELT til grin.

Lars B. Jacobsen som du kalder dig så "fantasifuldt", er helt tydeligt også dig.
Beskederne er skrevet næsten samme tid og dit sprogbrug og manglen af tegnsætning (punktum, komma..) afslører dig nemt.

Og jeg har måske ikke forstand på film, men at du begynder og kalde mig for svans og andre vederstyggelighder, viser vidst mere om dig end om mig. :)

Jeg har ikke set The Expendables og jeg har heller ikke udtalt mig om den. Det er sikkert en udmærket film i sin genre. Men læg mærke til at jeg siger SIKKERT. Jeg fordømmer den ikke fra starten. Det er muligvis en lortefilm som du siger, men mange vil elske den ubetinget. Smag er forskelligt. Ligesom man kan være subjektiv og objektiv. og lidt objektivitet ville afgjort klæde dig meget.
Og hvis The Expendables er så slem, så skulle jeg nok fortælle min mening om den, og gerne uddybe hvorfor jeg synes den er slem. Det er det som du aldrig gør - altså at uddybe. og får mig til at mistænke dig for ikke at se de fleste film du udtaler dig om og kun vil være på tværs.Alex A.
14-9-2010 07:17
Hej Keldberg. Leger du nu lige pludselig skizofren igen. Micmacs og Stromberg er samme person. Og denne film har du heller ikke set...

Heavenzanny
31-8-2010 06:46
De viser altså også rimelig gode film på Tv2 midt om natten - det er som regel bare ikke nye film :)

At folk altid skal udtale sig omkring andres intelligens herinde er rimelig sigende, da de umuligt kan vide noget om, hvor kloge folk er eller ikke er på grund af deres få linjer omkring en film! Stavefejl kan være ordblindhed, og det er jo ikke ligefrem personens egen skyld vel?!

Ikke at jeg aldrig har gjort det, meeeen man har jo lov til at blive klogere :P

Jeg har set Expendables, og den er godt nok dårlig. Den har sine sjove moments, men de er få... En halv stjerne ud af seks er hvad jeg kan snige mig op på... og så er jeg megaflink! :)


 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Senest anmeldt
Det tredje mord16/8
The Equalizer 216/8
Nancy16/8
The Spy Who Dumped Me16/8
The Meg9/8
Mission: Impossible - Fallout2/8
Hotel Artemis26/7
Sicario 2: Soldado19/7
Mamma Mia! Here We Go Again19/7
Landet af glas19/7
Flere bio-anmeldelser
 
You Were Never Really Here10/8
Red Sparrow20/7
The Florida Project17/7
The Shape of Water16/7
Game Night13/7
Molly's Game6/7
Three Billboards Outside Ebbing, Missouri3/7
Black Panther2/7
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
Truffaut optrådte i 70’erne i hvilken amerikansk blockbuster?
 
Test din filmviden her© CinemaZone.dk I/S 2000-2018 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sg p Google