CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Klik på en region for at læse anmeldelser, nyheder m.v.
  Søg

Ekstra credits
Originaltitel:
The Good Life

Produktionsland:
Danmark

Produktionsår:
2010

Manuskript:


Producere:
Sigrid Dyekjær

Fotograf:
Eva Mulvad

Klipper:
Adam Nielsen

Komponist:
Johann Johannson

Censur:
Tilladt for alle

Distributør:
DOX:BIO

Din mening
Har du set filmen? Hvad synes du om den?

Brugernes dom
(7 stemmer)

Læs også...
Anmeldelser:
04-10-17:
A Modern Man
06-04-11:
Love Addict
 


The Good Life

Anmeldt af:Frederik Asschenfeldt Vandrup
Genre:Dokumentar
Varighed:83 minutter
Instruktør:Eva Mulvad
 
Premieredato:02-02-2011
Medvirkende:Som:
Anne Mette Beckmann
Mette Beckmann

Livet på 2. klasse
 
Det er ikke let at vænne sig til et liv med blikket fast forankret på den slunkne bankkonto, når man er født og skabt til en tilværelse på første klasse. Det er dog virkeligheden for mor og datter Beckmann, som Eva Mulvads fine dokumentarfilm følger gennem 3 år i deres stillestående liv i Portugal. To kvinder ubarmhjertigt indhentet af virkeligheden efter en ung- og barndom i den ypperste luksus.


Copyright:
DOX:BIO
I små sekvenser får vi opridset forhistorien. Familien Beckmann levede i sus og dus i det portugisiske, da alle virksomheder blev nationaliseret ved det kommunistiske magtskifte i 70’erne, og pludselig var formuen væk. Der blevet levet videre i de høje gear, men nu er pengene sluppet op og kun moderens sparsomme pension er til rådighed. Hvor normale arbejdsduelige personer ville smøge ærmerne op, skære forbruget ned og finde sig et arbejde, fastholder den gamle mor og hendes gennemførte fantast af en datter at fastholde fordum tiders livsindstilling.

Det er en regulær opvisning i ansvarsfraskrivelse, når den aldeles voksne datter i 50’erne, slynger om sig med anklager mod moderen for ikke at have opdraget hende til et liv, hvor arbejde og pligter var en del af hverdagen – men selv om det tangerer det enerverende, så er Eva Mulvads stædige fastholdelse af datterens skingre retorik og moderens let opgivende hovedrysten også filmens styrke. For der spores ingen nævneværdig erkendelse af situationens alvor. Den gamle mor er nok den mest realistiske, gift til penge, og nu i det forfærdelige dilemma, at hun kunne have en rimelig tilværelse, hvis hun strittede sin møgforkælede datter ud, men man fornemmer i hendes opgivende øjne, at hun trods alt påtager sig ansvaret for at have opdraget datteren til et liv uden skyggen af monetære bekymringer.


Copyright:
DOX:BIO
Eva Mulvads film har en række ligheder med Maysles-brødrenes dokumentarfilm Grey Gardens om Bouvier Beale-parret (også mor og datter), som havde forskanset sig i deres hjem i absolut manglende erkendelse af, at high society-livet var erstattet af fattigdom og forfald. I denne type portrætter lurer en mistanke altid om, hvor meget filmens emner er blevet påvirket af kameraets tilstedeværelse. Der tales ganske rent fra posen – og tonen er ofte ubarmhjertig hård, men man når også kortvarigt at tænke, at der i visse situationer 'spilles for kameraet'.
Uanset hvad er The Good Life et både underholdende og tragisk blik ned i et familiært forhold ramt af tidernes ugunst og betændt med gensidige beskyldninger – og så alligevel bundet af sammen af det sære familiebånd, som kan holde selv de mest sprængfarlige konflikter sammen, og der finder man den mere almengyldige pointe i Mulvads portræt. Familiebåndet vinder – på trods – og det er ikke altid penge og status, der definerer titlens 'gode liv'.

The Good Life vises gennem DOX:BIO-konceptet, hvor den kører 1 gang over det meste af landet onsdag d. 2. februar. Visningen kombineres med live-transmission af paneldebat med blandt andet filmens instruktør. Derefter kører filmen i enkelte biografer landet over.
 
Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Der er endnu ingen kommentarer.

 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Senest anmeldt
Nancy16/8
The Spy Who Dumped Me16/8
The Meg9/8
Mission: Impossible - Fallout2/8
Hotel Artemis26/7
Sicario 2: Soldado19/7
Mamma Mia! Here We Go Again19/7
Landet af glas19/7
Skyscraper12/7
Under træet5/7
Flere bio-anmeldelser
 
You Were Never Really Here10/8
Red Sparrow20/7
The Florida Project17/7
The Shape of Water16/7
Game Night13/7
Molly's Game6/7
Three Billboards Outside Ebbing, Missouri3/7
Black Panther2/7
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
Hvor er Jack Nicholson født?
 
Test din filmviden her© CinemaZone.dk I/S 2000-2018 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sg p Google