CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Nyheder - Anmeldelser - Artikler - Arkiv - Forside
  Søg

Ekstra credits
Originaltitel:
Despicable Me

Produktionsland:
USA

Produktionsår:
2010

Manuskript:
Ken Daurio, Sergio Pablos, Cinco Paul

Producere:
John Cohen
Janet Healy
Christopher Meledandri

Fotograf:


Klipper:
Gregory Perler
Pam Ziegenhagen

Komponist:
Heitor Pereira
Pharrell Williams

Censur:
Tilladt for alle

Distributør:
Universal

Din mening
Har du set filmen? Hvad synes du om den?

Brugernes dom
(14 stemmer)

Læs også...
Anmeldelser:
20-11-17:
Grusomme mig 3
05-12-16:
Kæledyrenes hemmelige liv
30-09-16:
Angry Birds
24-11-15:
Minions
03-09-14:
Muppets Most Wanted
11-11-13:
Grusomme mig 2
19-11-09:
Monsters mod Aliens
08-10-08:
Horton og støvfolket Hvem
21-08-02:
Monsters, Inc.
 


DVD-specifikationer
Billedformat:
1,85:1

Lyd:
Dolby Digital 5.1

Ekstra materiale:
Kommentarspor med instruktørerne, 3 featuretter, 3 kortfilm, spil & spil-trailers
Grusomme mig

Anmeldt af:Frederik Asschenfeldt Vandrup
Genre:Animation
Varighed:90 minutter
Instruktør:Pierre Coffin
Chris Renaud
 
Anmeldelsesdato:11-02-2011
Medvirkende:Som:
Steve Carellori. stemme Gru
Jason Segelori. stemme Vector
Russell Brandori. stemme Dr. Nefario
Kristen Wiigori. stemme Miss Hattie
Will Arnettori. stemme Mr. Perkins
Julie Andrewsori. stemme Grus mor

Gru, den knapt så grusomme
 
Det er svært at være grusom, når man nu egentlig er ganske tilforladelig, men vores hovedperson Gru gør sit bedste i den europæisk udtænkte, men gennemført amerikanske animationsfilm Grusomme mig, der kommer fra Universals europæiske underafdeling. Rent animationsmæssigt er vi tilbage i Snurre Snup-stilen med overdrevne attituder og børnevenlig action – og så har den myriader af de små Minions, som nok skal overleve længe ud over denne films holdbarhed.


Copyright:
UIP
Gru er skurk, det vil han i hvert fald gerne være, og han gør sit bedste midt i det ellers så hyggelige forstadskvarter, hvor hans skummelt udseende hus ligger. På tværs af planerne kommer udover filmens anden skurk – den lade, opfinderdreng/-millionær Vector – med ét tre små piger fra et børnehjem, som modstræbende ser en faderfigur i Gru, der ellers blot skulle bruge dem til sin plan om at stjæle intet mindre end selveste månen. Selv om vi burde holde med en helt, så er Gru vores hovedperson – og også en elsket en af slagsen. Han er nemlig kun ond på den lidt søde måde, som vækker de overbærende instinkter hos tilskueren – og ingen børn risikerer at gå ud som vordende superskurke bare fordi vi nu forventes at holde med 'den anden side'.

Tempoet er højt og humøret placeret samme sted i den yderst veloplagte omgang børneløjer, der låner dels fra en lang række animationsforbilleder, men så sandelig også en snas fra Dickens evigtgyldige fortælling om Scrooge, der på selveste juleaften ender med at få tøet det stenkolde hjerte lidt op. Attraktionen er opfindsomheden og fantasien i den overgearede stil og naturligvis de små gule håndlangere, der udgør et helt univers i sig selv. De er på mange måder filmens egentlige trumfkort, for nok fungerer det samlede maskineri velsmurt og larmende, men de utallige minions i Grus grotte giver animatorerne fri mulighed for at lege med udtryk og situationer. Det er i de små kreative input, at Grusomme mig løfter sig fra så mange andre velsmurte og larmende animationshistorier – og det er de øjeblikke, man også husker efter tæppefald.
 
DVD-vurdering
Der er et spil med i ekstramaterialet "Gru's Rocket Builder" (hvor det er godt at kunne sine historiske bygninger), men kun hvis man spiller disken på engelsk! Det er ellers en god idé med lidt interaktivitet til de små, for resten af bonusmaterialet er mere henvendt til de ældre.
Kommentarsporet er udmærket, mens featuretterne og kortfilmene med de små Minions er nemme at komme igennem. Overskueligt og underholdende ekstramateriale.

Ekstra materiale:




Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Der er endnu ingen kommentarer.

 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Senest anmeldt
Brad's Status14/12
Stalins død14/12
Star Wars: The Last Jedi13/12
Vinterbrødre7/12
Tilbage til Montauk7/12
Suburbicon7/12
Thelma30/11
Kedi30/11
Lumière!23/11
Mordet i Orientekspressen23/11
Flere bio-anmeldelser
 
Abernes planet: Opgøret1/12
Spider-Man: Homecoming27/11
Grusomme mig 320/11
Transformers: The Last Knight13/11
It Comes at Night10/11
The Mummy6/11
Filmen om Kaptajn Underhyler23/10
Baywatch20/10
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
En af disse NBA-stjerner er ikke med i Space Jam - hvem?
 
Test din filmviden her



© CinemaZone.dk I/S 2000-2017 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sg p Google