CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Nyheder - Anmeldelser - Artikler - Arkiv - Forside
  Søg

Ekstra credits
Originaltitel:
The Kids Are All Right

Produktionsland:
USA

Produktionsår:
2010

Manuskript:
Lisa Cholodenko, Stuart Blumberg

Producere:
Gary Gilbert
Philippe Hellmann
Jordan Horowitz
Todd J. Labarowski
Jeffrey Levy-Hinte
Celine Rattray
Daniela Taplin Lundberg

Fotograf:
Igor Jadue-Lillo

Klipper:
Jeffrey M. Werner

Komponist:
Carter Burwell
Nathan Larson
Craig Wedren

Censur:
Tilladt for alle over 11 år

Distributør:
Scanbox

Din mening
Har du set filmen? Hvad synes du om den?

Brugernes dom
(11 stemmer)

Læs også...
Anmeldelser:
25-07-17:
20th Century Women
16-02-17:
20th Century Women
01-08-16:
Spotlight
25-02-16:
Spotlight
12-11-15:
Infinitely Polar Bear
02-06-15:
Foxcatcher
30-12-14:
Tracks
04-03-13:
Lawless
20-07-10:
A Single Man
15-05-07:
Children of Men
06-09-05:
We Don't Live Here Anymore
27-07-04:
My Life Without Me
17-11-03:
Laurel Canyon
01-09-03:
The Hours
14-07-03:
Far From Heaven
01-08-00:
American Beauty
 

Læs også...
I temaet Oscar 2011:
 
Nawals hemmelighed
Exit Through The Gift Shop
Oscar-vinderne 2011
Dogtooth
Animal Kingdom
True Grit
The Fighter
127 Hours
Rabbit Hole
To på flugt
Another Year
Oscar-nomineringerne 2011
Black Swan
Winter's Bone
Biutiful
Inception
I Am Love
Harry Potter og dødsregalierne - del 1
Sådan træner du din drage
The Town
The Social Network
Hævnen
Toy Story 3
Alice i Eventyrland [2010]

DVD-specifikationer
Billedformat:
1,78:1

Lyd:
DTS, Dolby Digital 5.1

Ekstra materiale:
Trailers
The Kids Are All Right

Anmeldt af:Frederik Asschenfeldt Vandrup
Genre:Komedie
Varighed:106 minutter
Instruktør:Lisa Cholodenko
 
Anmeldelsesdato:31-01-2011
Medvirkende:Som:
Julianne MooreJules
Annette BeningNic
Mark RuffaloPaul
Mia WasikowskaJoni
Josh HutchersonLaser
Yaya DaCostaTanya

En helt almindelig familie
 
Børnene er i centrum i Lisa Cholodenkos ganske regulære familieportræt af, hvad der sker, når den unge generation er ved at forlade reden og forældrene indser, at den sidste chance for at gribe livet og give det en desperat krammer er ved at forlade perronen. Faktisk er der intet atypisk ved The Kids Are All Right, når man lige ser bort fra, at der er tale om en historie om mor, mor, børn – og så en ukendt donor et sted derude.


Copyright:
Scanbox
I USA tvivlede distributøren på filmens brede kommercielle appel og sendte den ud i halvanden håndfuld biografer ved premieren, hvorefter den voksede i biografpublikummets bevidsthed som årets feel-good-oplevelse. Den endte i omkring 1.000 amerikanske biografer, og i Danmark går filmen stærkt ud over hele landet i den klare overbevisning om, at publikum nok skal indfinde sig, når nu filmen selv forholder sig ganske afslappet til dens utraditionelle familiestruktur. Og det er netop Lisa Cholodenkos genistreg at spille historien helt straight (no pun intended). Der er dele af fortællinger om parforhold i midtvejskrise, børn i løsrivelseskamp og adopteredes trang til at lære deres biologiske ophav at kende. Alle genkendelige historier samlet i en charmerende, underholdende og ualmindelig velspillet pakke.

Nic og Jules har dannet par i mange år. Nic er læge og det strukturerede familieoverhoved, mens Jules har haft sværere at finde sin niche på arbejdsmarkedet. I lange perioder hjemmegående, men nu i gang med at etablere forretning som selvstændig landskabsarkitekt. De har hver fået et barn ved kunstig befrugtning med sæd fra den samme donor, så huset bebos også af datteren Joni og sønnen Laser. Da Joni fylder 18 år giver lovgivningen hende mulighed for at få oplyst sin biologiske fars identitet, og selv om hun er ligeglad, så tigger den tre år yngre Laser hende om at finde ud af det, fordi han selv er ved at briste af nysgerrighed. I al hemmelighed finder de frem til deres fælles far, Paul, som driver et økologisk landbrug og driver en restaurant baseret på afgrøderne fra landbruget. En afslappet, tilbagelænet drenge-mand, som aldrig helt har fundet det fundament, voksenlivet kunne baseres på. Men det kommer i form af de to børn, som han ikke anede eksisterede, og langsomt bliver han ført med ind i Laser og Jonis liv til deres mødres store fortrydelse.


Copyright:
Scanbox
Lisa Cholodenko har tidligere bevist en udtalt evne for at skabe ægte personer og finde de interessante snit ned gennem deres liv. I de danske biografer har vi for 8 år siden stiftet bekendtskab med hendes Laurel Canyon, og i The Kids Are All Right glider alle Cholodenkos kvaliteter sømløst sammen med det stærke og veloplagte hold af skuespillere. Annette Bening og Julianne Moore er begge forrygende som Nic og Jules og Mark Ruffalo er som altid blændende, når han får en ordentlig rolle at arbejde med. For det er ikke lette roller af spille. Alle figurer udgør komplicerede personer med individuelle behov, drømme og illusioner – og det kræver en særlig tålmodighed i præsentationen at få dramaet til at vokse frem på sine egne betingelser. Alt for mange film forcerer konflikterne for at nå hele det dramaturgiske system igennem på de tildelte 2 timer, men The Kids Are All Right har en tilbagelænet og meget charmerende stil, hvor dramaet stille og roligt bygges op og intensiveres.

Det er svært at forestille sig, at The Kids Are All Right slipper gennem den kommende pris-sæson, hvor den amerikanske filmindustri uddeler priser til sig selv kulminerende med Oscar-uddelingen næste forår, uden en massiv høst. Skuespillerne kandiderer i princippet over hele linjen, og som flot opfølgning på Kathryn Bigelows markering af kvindelige instruktører position i branchen, så følger Lisa Cholodenko op med denne egentlig ganske lille film, som formår den svære kunst at virke fuldstændig naturlig og afslappet på trods af, at historien berører nogle af de største dramaer, alle normale familier gennemlever. Imponerende bedrift og en klar anbefaling.
 
DVD-vurdering
Bare en bunke trailers.

Ekstra materiale:
Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Seneste kommentarer: (1 i alt - Læs alle)
 
ForfatterIndlæg
Mrs. Nobody
3-2-2011 17:47
Glæder mig til at se den :)


 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Senest anmeldt
Skyscraper12/7
Under træet5/7
Ant-Man and the Wasp4/7
Du er den28/6
Hereditary28/6
Far til fire i solen28/6
Huset ved havet28/6
Ocean's 821/6
Violinisten21/6
Love, Simon21/6
Flere bio-anmeldelser
 
Molly's Game6/7
Black Panther2/7
Den skjulte tråd29/6
Coco22/6
De originale21/6
Darkest Hour14/6
The Greatest Showman18/5
Star Wars: The Last Jedi16/4
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
Jerry Lewis-dramaet The Day the Clown Cried (1972) blev af pressen dømt så stødende, at filmen aldrig blev udgivet i biograferne – hvad handlede filmen om?
 
Test din filmviden her© CinemaZone.dk I/S 2000-2018 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sg p Google