CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Nyheder - Anmeldelser - Artikler - Arkiv - Forside
  Søg

Ekstra credits
Originaltitel:
Scott Pilgrim vs. the World

Produktionsland:
USA

Produktionsår:
2010

Manuskript:
Michael Bacall, Edgar Wright

Producere:
Eric Gitter
Nira Park
Marc Platt
Edgar Wright

Fotograf:
Bill Pope

Klipper:
Jonathan Amos
Paul Machliss

Komponist:
Nigel Godrich

Censur:
Tilladt for alle over 11 år

Distributør:
Universal

Din mening
Har du set filmen? Hvad synes du om den?

Brugernes dom
(8 stemmer)

Læs også...
Anmeldelser:
19-12-17:
Baby Driver
18-04-14:
The World's End
01-07-13:
Pitch Perfect
21-02-13:
Pitch Perfect
17-09-12:
Attack the Block
27-10-10:
Youth in Revolt
09-01-09:
Nick and Norah's Infinite Playlist
08-07-08:
Juno
08-02-08:
Superbad
12-11-07:
Die Hard 4.0
23-10-07:
Death Proof
20-07-07:
Hot Fuzz
22-02-06:
Sky High
15-12-04:
Shaun of the Dead
 


DVD-specifikationer
Billedformat:
1.85:1

Lyd:
Dolby Digital 5.1

Ekstra materiale:
4 kommentarspor, slettede scener, fraklip, fotogalleri
Scott Pilgrim mod verden

Anmeldt af:Frederik Asschenfeldt Vandrup
Genre:Komedie, Fantasy
Varighed:107 minutter
Instruktør:Edgar Wright
 
Anmeldelsesdato:07-03-2011
Medvirkende:Som:
Michael CeraScott Pilgrim
Mary Elizabeth WinsteadRamona Flowers
Kieran CulkinWallace Wells
Chris EvansLucas Lee
Anna KendrickStacey Pilgrim
Brandon RouthTodd Ingram
Se komplet creditliste her

Tegneserieliv
 
Scott Pilgrim (Michael Cera) er en hovedperson. I sit eget liv, i sin egen tegneserie og i den film, som britiske Edgar Wright med stor energi og stilsans har kastet sig over. Baseret på en lidet kendt, men intensivt dyrket tegneserie-serie om den unge mands kvaler med kærlighedslivet, som for alvor får dynamit hægtet på bagperronen, da han møder den lidt anderledes Ramona (Mary Elizabeth Winstead).


Copyright:
UIP
Ramona lider nemlig under den forbandelse, at enhver ny kæreste skal bekæmpe alle hendes tidligere kærester. En ganske håndgribelig manifestation af den klassiske skræk, når en ung mand indser, at den nye kæreste er ganske erfaren. Scott må dog på hårdere arbejde end de fleste, for de møder op, uventet og en efter en, til en kamp til døden.

Stilen er alt i Wright energiske, ja næsten maniske film. Den læner sig som få andre op af et sammensmeltet medieudtryk, hvor computerspil, rollespil, tegneserier, tv-serier og filmreferencer smelter sammen i sit eget univers. Der er intet mystisk i, at ekskæresterne forvandles til mønter, når de dør, som var det et af 80’ernes mange hack’n’slash-spil, ej heller er det sært at Scott kan snuppe en 1Up på liv efter en særlig flot combo, at sit-com-genrens dåselatter lægges over en scene eller at tegneseriens udtryksfulde skrifttyper og tekstbokse bruges undervejs. Det er visuel fusionsstil, der henvender sig direkte til den ungdom, der er vokset op med fænomenerne, og som i høj grad har ladet dem fusionere gennem deres talesprog, skriftsprog og generelle adfærd.


Copyright:
UIP
Det er fascinerende, godt lavet og svært underholdende, men det er også rendyrket overflade. For historien nedenunder; om den unge mand, om den svære kærlighed og den uopnåelige som i en kort stund er opnåelig, kommer aldrig til at svæve på samme måde, som hvis den var fortalt helt regulært. Scott Pilgrim har med andre ord kvaliteter på trods – og hvis man er en del af den mediefusionerende generation, som ikke skelner mellem, men samler og kombinerer indtryk fra medierne omkring sig, så vil man højst sandsynligt more sig fortrinligt.
 
DVD-vurdering
(- af LB)

Ekstramaterialet er overvældende på denne herlige udgivelse, der lugter langt væk af kærlighed til filmen. Instruktør Edgar Wright er godt med i uddelingen af godterne, fra hans kække forklaringer tilhørende de slettede scener over hans engagement på kommentarsporerne til hans fantastiske billeder i galleriet.

Og hans er ikke de eneste fotos, man finder der. Adskillige har bidraget til det menupunkt, og samlet er det sjovt at se filmen fra den vinkel, såvel som kommentarsporerne, der er indtalt af hhv. fotografen, medforfatterne og skuespillerne. De sidste to spor med skuespillerne er knap så spændende som de to første med Wright & Co.

Triviasporet kan klart anbefales, hvis man ikke kan få nok af filmens sprudlende univers, mens fraklippene blot virker som fyld.

Ekstra materiale:




Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Der er endnu ingen kommentarer.

 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Senest anmeldt
Three Billboards Outside Ebbing, Missouri11/1
Væbnet med ord & vinger11/1
Hjertestart4/1
Loveless4/1
Wonder4/1
The Greatest Showman25/12
Neruda25/12
En frygtelig kvinde25/12
Wonder Wheel25/12
Brad's Status14/12
Flere bio-anmeldelser
 
American Made22/12
Dunkirk21/12
Baby Driver19/12
Annabelle 2: Skabelsen18/12
Superswede: En film om Ronnie Peterson15/12
Biler 311/12
Abernes planet: Opgøret1/12
Spider-Man: Homecoming27/11
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
Hvilke to skuespillere spiller Matt Damon og Ben Afflecks to venner i Good Will Hunting?
 
Test din filmviden her



© CinemaZone.dk I/S 2000-2018 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sg p Google