CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Nyheder - Anmeldelser - Artikler - Arkiv - Forside
  Søg

Ekstra credits
Originaltitel:
Red

Produktionsland:
USA

Produktionsår:
2010

Manuskript:
Erich Hoeber, Jon Hoeber

Producere:
Lorenzo di Bonaventura
Mark Vahradian

Fotograf:
Florian Ballhaus

Klipper:
Thom Noble

Komponist:
Christophe Beck

Censur:
Tilladt for alle over 11 år

Distributør:
Nordisk Film

Din mening
Har du set filmen? Hvad synes du om den?

Brugernes dom
(11 stemmer)

Læs også...
Anmeldelser:
09-09-16:
Eye in the Sky
04-05-16:
Eye in the Sky
12-12-13:
Red 2
12-08-13:
G.I. Joe: Gengældelsen
08-08-13:
Red 2
10-07-13:
Hitchcock
04-02-13:
Dredd
24-10-12:
The Cold Light of Day
20-02-12:
The Debt
11-02-09:
Burn After Reading
12-11-07:
Die Hard 4.0
04-12-06:
16 Blocks
10-06-03:
Knockaround Guys
03-12-02:
Den skjulte sandhed
16-01-02:
Edderkoppens spind
07-11-00:
Being John Malkovich
 


DVD-specifikationer
Billedformat:
2,40:1

Lyd:
Dolby Digital 5.1

Ekstra materiale:
Trailers
Red

Anmeldt af:Alexander Vesterlund
Genre:Action, Komedie
Varighed:107 minutter
Instruktør:Robert Schwentke
 
Anmeldelsesdato:08-03-2011
Medvirkende:Som:
Bruce WillisFrank Moses
Morgan FreemanJoe Matheson
John MalkovichMarvin Boggs
Mary-Louise ParkerSarah
Karl UrbanWilliam Cooper
Helen MirrenVictoria
Se komplet creditliste her

Stjerner i krise
 
Red lægger egentlig fint ud. Vi følger Frank Moses (Bruce Willis), der skal finde ny mening i tilværelsen. Han er pensioneret CIA-agent, og uden hemmelige likvideringer og sprængfarlige aktioner er livet naturligvis ikke nemt. Hans eneste kontakt med omverdenen er den søde Sarah fra pensionsselskabet, som han ringer til for bare at snakke, og ikke helt ulig hovedpersonen Warren i Rundt om Schmidt (2002) ligner han en mand, der vågner op til en tilværelse, der afslører et liv, der er levet forkert. Men så er det straks, at filmen bliver så frygtelig bange for at være kedelig: Frank opsøges af en horde af snigskytter, der gennempløkker hans hus, der braser sammen. Og i de næste to timer vil filmen gøre alt for at fastholde din fragmentariske opmærksomhed. Det hemmelige trick er at kamme over. I action, i plat historie, i overlæsset humor.


Copyright:
Nordisk Film
Skuespillet fejler ikke noget med navne som Bruce Willis, Morgan Freeman og John Malkovich, som i denne sammenhæng synes absolut overkvalificerede. De har indvilget i at spille gamle mænd, der ikke længere kan bruges til noget, og som tvinges til at gendanne deres CIA-gruppe, da yngre kræfter vil have dem likvideret, fordi de kender til hemmeligheder, der kan få fatale konsekvenser. Frank Moses opsøger gruppen og finder Joe (Freeman), der er ved at falde sammen på plejehjemmet og Marvin (Malkovich), der paranoidt har gravet sig ned. Sammen med snigskytten Victoria (Helen Mirren) og den unge Sarah (Mary-Louise Parker) begiver de sig ud på den sidste mission, der samtidig skal bevise, at bare fordi man er gammel, kan man sagtens du til noget. Og dét må man give dem: De kan stadig deres kram. Så kan den ungdomsfikserede køb-og-smid-væk-kultur lære det!

Desværre er filmen hverken sjov eller spændende. Replikkerne lever ikke inden for filmens univers, men synes skræddersyede til et publikum, der bare vil have et hurtigt grin. Og hvis Red er sjov, er den det mest som en selvrefererende film, der lige så desperat som de pensionerede CIA-agenter, forsøger at vække en genre til live, der havde sin storhedstid i 80’erne og 90’erne. Faktisk ligner Red, der i øvrigt er baseret på Warren Ellis’ tegneserieroman af samme navn, et billede af Hollywood i krise: Stjernerne er blevet for gamle, alle historier er fortalt for mange gange, og ikke engang de vildeste specialeffekter kan gøre noget ved det. Det er svært at få øje på andre ambitioner end så nemt som muligt at skrue en film sammen, der på papiret har det hele, men som reelt er et miskmask af nemme løsninger over hele linjen.
 
DVD-vurdering
Bare nogle trailers.

Ekstra materiale:




Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Seneste kommentarer: (5 i alt - Læs alle)
 
ForfatterIndlæg
Lance
22-2-2012 20:59
GAB

Papfis
9-3-2011 22:07
En meget præcis anmeldelse af Alexander Vesterlund. Det føles som om filmen aldrig rigtig kommer i gang, og desværre fungere "RED" hverken som action, komedie eller actionkomedie. Replikkerne virker en smule forcerede og 80'er agtige - det er ikke nødvendigvis noget dårligt, men i "RED" fungerer det bare ikke.

Desuden savnede jeg at se især Morgan Freeman bryde ud ad rollen som den altid eftertænksomme tilbageholdende agent og i stedet kaste sig ud i et inferno af krudt og kugler (når det nu er dét, filmen lægger op til). Helen Mirren lyser kun op i ganske få øjeblikke, men derimod er det Bruce Willis og især John Malkovich, der sørger for bliver bulder og brag, og Malkovich for de gode grin i rollen som den småparanoide ex-agent.

* * * (ud af 6)

Anders
17-11-2010 21:49
Helt og aldeles uenig i din anmeldelse. Synes der var rigelig med genre-ironi og mere Oceans 11 med større kanonslag end en forsinket Last Boyscout.

Gabriel
9-11-2010 22:18
Helt enig med anmeldelsen. Underlødig underholdning. Føltes som en film lavet til gamle mennesker, der ikke har været i biografen i 100 år, så de er nemmere at imponere.

Synes den var DØDSYG!

Kim
5-11-2010 15:22
Tror mere det er dig der er kedelig.
Fire stjerner herfra for underholdningsværdien.


 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Senest anmeldt
Mit Grønland24/5
Skjold & Isabel24/5
C'est la vie!24/5
Solo: A Star Wars Story23/5
Standing Tall17/5
Charmøren17/5
Deadpool 216/5
Sankt Bernhard Syndikatet10/5
Farvel til Tyskland9/5
The Human Shelter9/5
Flere bio-anmeldelser
 
The Greatest Showman18/5
Star Wars: The Last Jedi16/4
Mordet i Orientekspressen13/4
The Killing of a Sacred Deer2/4
Justice League26/3
The Square23/3
Thor: Ragnarok12/3
Blade Runner 20492/3
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
Hvem spillede Paprika Steens far i Okay?
 
Test din filmviden her



© CinemaZone.dk I/S 2000-2018 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sg p Google