CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Nyheder - Anmeldelser - Artikler - Arkiv - Forside
  Søg

Ekstra credits
Originaltitel:
Fair Game

Produktionsland:
USA

Produktionsår:
2010

Manuskript:
Jez Butterworth, John Butterworth

Producere:
Jez Butterworth
Akiva Goldsman
Doug Liman
Janet Zucker
Jerry Zucker

Fotograf:
Doug Liman

Klipper:
Christopher Tellefsen

Komponist:
John Powell

Censur:
Tilladt for alle over 11 år

Distributør:
SF Film

Din mening
Har du set filmen? Hvad synes du om den?

Brugernes dom
Der mangler 3 brugerkarakterer, før brugernes vurdering vises.

Læs også...
Anmeldelser:
29-03-11:
Mother and Child
23-09-08:
Funny Games
23-04-08:
Eastern Promises
12-09-07:
Kærlighedens slør
09-11-05:
Attentat på Nixon
06-10-04:
The Bourne Identity Explosive Edition
14-09-04:
21 Grams
 


DVD-specifikationer
Billedformat:
2.35:1

Lyd:
DTS, Dolby Digital 5.1

Ekstra materiale:
Trailers
Fair Game

Anmeldt af:Mia Brygger
Genre:Action, Thriller
Varighed:107 minutter
Instruktør:Doug Liman
 
Anmeldelsesdato:26-04-2011
Medvirkende:Som:
Naomi WattsValerie Plame
Sean PennJoseph Wilson
Ty BurrellFred
Brooke SmithDiana
Bruce McGillJim Pavitt
Michael KellyJack

Flad paranoia
 
Fair Game er den sande beretning om en undercover CIA agent, hvis identitet blev afsløret i 2003 hvorefter hun blev jaget bytte for alverdens terroristlømler og andre undergravende personligheder med et ønske om at bringe USA i knæ.
Naomi Watts spiller Valerie Plame, hvis tilværelse står til at falde ud over afgrunden og Sean Penn, den tilsidesatte ægtemand. Doug Liman, der har bevist sit værd som spændingsinstruktør med Manden uden navn og Mr. and Mrs. Smith, har desværre også bevist mangel på innovation og overskud med den rædselsfuldt stupide Jumper.
Med Fair Game lægger han sig midt på sporet og venter passivt på at manuskriptet skal overdøve hans fuldkommen ligegyldige attitude overfor denne historie. Mindre kan ikke altid gøre det og i dette tilfælde skriger filmen på en mere engageret fortolkning end et enerverende rystende håndholdt kamera, der muligvis vinder på det åh-så realistiske aspekt i de mere actionprægede scener, men til gengæld taber stort når det drejer sig om det menneskelige drama. Hvilket tæller for 90% af filmen. Hvilket betyder at man 90% af tiden føler sig helt afskåret fra det, der udspiller sig på lærredet. Det er skidt, især fordi manuskriptet på ingen måde kan bære en mere intellektuel tilgang til historien, der i det mindste ville overflødiggøre al det pjattede føleri.


Copyright:
SF Film
Så vælg dog et emne, folkens!
De to manuskriptforfattere har problemer med at fokusere historien om Valerie Plame. Den første time går med at pladre løs om den dengang store trussel Saddam Hussein og hvor vidt Irak i 2001 var kommet i deres masseødelæggelsesvåbensprogram. I 2010 føles emnet dog egentlig ret så irrelevant. Hvis man nu skal tro forfatter-duoen, var det eneste der nogensinde kom på tale mellem mennesker i tiden efter 11. september, aluminiumsrør, falsk vidnesbyrd fra embedsmænd, racistiske udtalelser om de turbanklædte mellemøstlige mænd og så selvfølgelig George W. Bush’s utallige opfordringer om at føre en effektiv krig mod terror. Politisk paranoia og babysitterens timeantal er alt hvad Valerie og hendes mand udveksler af information. Og hvad de taler om med deres venner og familie. De få scener af mere ægteskabelig karakter består dog næsten udelukkende af klicheprægede replikker og en ikke-eksisterende kemi mellem Watts og Penn, så det er heller ikke her man ønsker at se handlingen udspille sig. Da Valeries identitet bliver afsløret af en rådden (er der nogen anden slags?) embedsmand tæt på vicepræsident Cheney og nu må se sin karriere og derefter sit ægteskab gå op i sømmene, er der lagt flere handlingstråde ud end hvad der kan holdes styr på og det har da også kvalt al liv og spænding ud af filmen. Hvad der står tilbage er et ligegyldigt portræt af en kvindelig agent, der kom i problemer og blev nødt til at tage nogle store beslutninger. Kedeligt skåret, middelmådigt skrevet og ganske enkel forglemmelig.
 
DVD-vurdering
En håndfuld trailers.

Ekstra materiale:
Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Der er endnu ingen kommentarer.

 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Senest anmeldt
Skyscraper12/7
Under træet5/7
Ant-Man and the Wasp4/7
Du er den28/6
Hereditary28/6
Far til fire i solen28/6
Huset ved havet28/6
Ocean's 821/6
Violinisten21/6
Love, Simon21/6
Flere bio-anmeldelser
 
Molly's Game6/7
Black Panther2/7
Den skjulte tråd29/6
Coco22/6
De originale21/6
Darkest Hour14/6
The Greatest Showman18/5
Star Wars: The Last Jedi16/4
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
Hvad er navnet på den klassiske kinesiske filmgenre om ærefulde kampsports-riddere, hvorfra Ang Lee hentede inspiration til sin berømte Tiger på spring, drage i skjul??
 
Test din filmviden her© CinemaZone.dk I/S 2000-2018 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sg p Google